12.

151 17 6
                                    

To, čo zacítila boli chakry nepriateľov, rozbehla sa za strážnikmi: „Okamžite sa dajte všetci do pozoru, sledujte severovýchod!"
Všetci sa nechápavo na seba pozerali, však poslúchli. Tanaris bežala ako o život do Gaarovho domu. Vykopla mu dvere a zamierila do obývačky, kde Gaara sedel a meditoval.
„Panebože prečo mi rozrážaš dvere? A čo si taká naštartovaná a vôbec čo robíš tak neskoro hore?" spýtal sa Gaara neochotne, lebo ho vyrušila z obľúbenej činnosti.
„Gaara, Akatsuki sa blížia k dedine!" vykríkla vydesene, „idú smerom od skrytej Dažďovej, istotne si idú po Shukaku."
Gaarovi sa zúžili zreničky, ostal civieť na ňu a cítil sa ako keby mu na srdce dopadlo niečo ťažké. Tohto sa obával už veľmi dlhú dobu.

„Gaara ak pôjdu takýmto tempom, poobede ich tu máš. Idú pomerne pomaly," povedala cez hlboké nadychovanie sa.
„Ako vieš, že sú to Akatsuki?" nervózne z neho vyhŕklo.
„Bola som vonku pri bráne a cítila som ich. Na takú diaľku nie som schopná rozoznať kto konkrétne z nich to je, ale viem, že sú to oni!"
„Budem musieť varovať obyvateľov," Gaara si na seba začal dávať biele rúcho a Tanaris sa dala na odchod, „kam si myslíš, že ideš?"
Zastavila sa a pokojne prehovorila: „Idem zastaviť Akatsuki...Priprav sa na boj, lebo oboch ich neporazím."
„To nemyslíš vážne?! Ty si sa musela pomiatnuť," povedal a v tvári nezakrýval zdesenie.
„Počul si. Nemôžem tu len tak stáť a nič nerobiť."
„Nikam nepôjdeš rozumieš?!" zvýšil hlas a pevne jej zovrel zápästie.
„Pôjdem a zastavím ich. Ak ťa dostanú tak zomrieš!" začala sa rozkrikovať.
„Ja si nemôžem dovoliť pustiť ťa, aby si sa im postavila rovno zoči-voči. Iba blázon by im šiel naproti, ak zlyháš, umrieš!" začal kričať aj on.
„Už som to proti nim raz ustála, ustojím aj teraz!"
„Možno si minule z toho vyviazla, ale teraz nemusíš!" dosť hlasne oponoval.
„Ja som omnoho menej dôležitá ako ty. Ty si vodca tejto dediny Gaara, ty musíš žiť!" vytrhla sa zo zovretia jeho ruky a rozbehla sa von.

Bežala najrýchlejšie ako vedela a Gaara na piesku sa ju snažil dohnať. Kúsok od brány Suny ju chytil do svojho živlu.
„Pusť ma!" kričala a strážnici sa zvedavo dívali, čo sa deje.
Gaara k nej doletel a postavil sa do jeho typického postoja.
„Vnímaš ma? Prestaň ma ignorovať a odvolaj svoj piesok," stále sa hlasno ohradzovala.

Začala sa chovať priam ako nepríčetná, neustále hulákala, aby ju pustil, no Gaara len zavrel oči a choval sa akoby tam ani nebola. V tom Tanaris praskli nervy a okolo jej tela sa zjavili plamene ohňa, ktoré ju vymanili so zovretia Gaarovho piesku. Ten prekvapene otvoril oči, ale hneď pohotovo natiahol ruku a snažil sa ju polapiť. Úspešne uskakovala, Gaara letiac na piesočnom ostrovčeku sa zamračil, pokrčil prsty a rýchlosť piesku sa niekoľko násobne zväčšila a Tanaris prestala stíhať vyhýbať sa mu.
'Sakra, musím hneď niečo vymyslieť inak nezdrhnem,' prebehlo jej hlavou.
Tanaris spravila sériu pečatí: „Fuuton: Reppushou."
Zjavil sa pár metrov vysoký vír, ktorý rozprúdil do vzduchu piesok medzi Gaarom a Tanaris. Začal v ňom prúdiť hnev.

Tanaris sa pokúsila o útek a už aj sa za ňou hnal jeho piesok. Inuzuka prudko zabrzdila a sústredeným pohľadom sledovala piesok, ktorý bol od nemej ako desať krokov. Gaarovi sa zdalo, že ju chytí, no Tanaris sa nadýchla z plných pľúc a z úst jej šľahali veľké plamene, ktoré Gaarov piesok zastavili.
„Už ma naozaj začína štvať," rozhnevane poznamenal Godaime.
Piesok opäť nabral veľkú rýchlosť, ale Tanarisine plamene ju ochránili. Gaara sa stále snažil ju chytiť pieskom zozadu, ale jej oheň mu to nedovoloval, pousmial sa.

Zrazu piesok vyrazil zo zeme a pevne jej obalil telo až po brucho. Nedokázala sa pohnúť, okolo jej tela sa opäť zjavil oheň a i keď sa piesok čiastočne zase zmenil na sklo, tento krát nepovolil.

„Tak moc si sa sústredila na piesok za tebou, že si zabudla na ten pod tebou," usmial sa víťazne, keď k nej doletel, „to bláznovstvo ti úplne zatemnilo myseľ, zabudla si že na rozdiel od teba mám veľkú prevahu. Sme predsa na púšti, Tanaris. Ak aj pri boji s Akatsuki chceš byť takáto, tak istotne umrieš aj s ohľadom na tvoje schopnosti," sarkasticky sa usmial.
Inuzuka vyzerala, že čoskoro asi vybuchne. Jej vražedný, odhodlaný a vytočený výraz Kazekageho mierne vyvodzoval z miery. Nikdy ešte s takouto Tanaris nemal česť. Začínal mať pocit, že sa mu nepodarí donútiť ju, aby sa vrátila.
Zovrel pravú ruku v päsť: 'Najradšej by som šiel s ňou, ale nemôžem...Tanaris, ja nemôžem. Nechcem ťa nechať ísť.'

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now