18.

148 14 2
                                    

Keď vstúpili do Piesočnej akadémie, vydali sa ku riaditeľovi. V Tanaris rástla nervozita a to nehovorím o pocite, ktorý sa jej nahnal, keď zaklopali na dvere. Spoza dverí sa vznieslo povzdychnutie a potom pozvanie do vnútra. Za stolom sedel čiernovlasý muž s copom.
Tanaris vyvalila oči: „Shikamaru?!"
Ten dvihol hlavu od papierov: „Á, to ste vy dvaja."
„Ty si riaditeľ akadémie v Sune? Ako to, že o tom neviem?!"
Shikamaru s úsmevom pokrčil ramená: „Nikdy si sa ma to nepýtala. Dobre, posaďte sa prosím."
„Shikamaru, ak dovolíš ja pôjdem, mám dnes veľa práce a bonus, dnes máme s Tanaris zasadanie rady. Musím všetko dnes stihnúť," obrátil sa k nie moc nadšenej Tanaris, úplne zabudla na to, že tam musí ísť aj ona, „Tanaris, ty príď ku mne o štvrtej."
„Hai Kazekage-sama ," potmehúdsky sa usmiala Inuzuka.
„Ahoj Gaara," Nara dvihol ruku na pozdrav.
Ten ich nemo pozdravil úsmevom a zavrel sa sebou dvere.

„Takže Tanaris...za pár minút sa majú v tréningovej aréne stretnúť všetci žiaci a učitelia. Všetkým ťa predstavím."
„T-to tam budú všetci?" na sucho prehltla.
„Áno."
„Fúúf, to zvládnem. Dúfam," oprela sa do kresla a pretrela si čelo.
„Prosím ťa len mi nepovedz, že to bude problém!" dvihol obočie Nara a Tanaris naňho neisto pozerala, „to mi nehovor ani zo srandy. Bojovala si proti všetkým možným nunikenom zo všetkých možných dedín a ty sa bojíš žiakov a učiteľov akadémie?"
„Nie, zvládnem to, len som trocha nervózna."
„Dobre tak, lebo upokojovať ťa by bolo problematické a otrava," vrátil sa naspäť k papierom, „hneď pôjdeme, len si toto vypíšem."
Tanaris sa usmiala a začala si obzerať lepšie jeho kanceláriu. Fotky všetkých tried, jedna fotka Suny a na stole mal dve fotky Temari.
Postavila sa a zamyslene obzerala všetky triedy, ktoré mal vystavené na stene. Ani nevedela ako a ubehlo desať minút, keď ju vyrušil Shikamaru: „Tanaris, fotky dopozeráš inokedy. Ideme..."
Dvihol sa jej žalúdok: „Jasné."

Cestou von, kde všetci čakali mala zvláštne pocity. Veľmi sa tešila, že bude môcť niekoho učiť, baví ju to, no je to iné ako niekomu takmer dospelému niečo vysvetľovať. Dieťa tak nechápe ako dospelý začala mať obavy, že to s nimi nebude vedieť. Začínalo jej byť naozaj zle od žalúdka a navyše jej nesadol smotanový dezert. Začala sa jej krčiť tvár a bystrý Shikamaru reagoval: „Si nervózna?"
Tanaris sa na neho pozrela: „Robíš si srandu? Samozrejme, že som!"
'Uf, navyše mám pocit, že budem zvracať.' Chytila sa za žalúdok a snažila sa zhlboka dýchať.

„Tanaris?" Shikamaru zastal a nahol sa, aby jej videl úplne do tváre.
„V poriadku," po dopovedaní vety sa na podlahu vylial obsah jej žalúdka, „Shikamaru, prepá..."
Opäť v sebe neudržala raňajky. Okolo nich sa už zbehli nejaký dvaja ninjovia, ktorý vybehli z knižnice pri nich. Shikamaru chytil Tanaris a sadol si s ňou do nej. Dvaja pracovníci nabrali do kýblika vodu a handrou utierali podlahu.
„Yasuo," zavolal Shikamaru na jedného z nich, „dones mi vodu."
„Hai," prikývol a rozbehol sa preč.
Po chvíli dotyčný doniesol Tanaris džbán s vodou a Tanaris doslovne do seba tú vodu naliala a pobrala sa s Shikamarom do tréningovej arény, lebo nebolo času nazvyš...

„Milí učitelia a študenti, chcel by som vám predstaviť vašu novú učiteľku a novú kolegyňu. Toto je Inuzuka Tanaris, vyslankyňa zo skrytej Listovej dediny," majestátne prehovoril riaditeľ akadémie.
Tanaris predstúpila pred dav a tréma sa zrazu vytratila: „Rada vás všetkých spoznám a veľmi ma teším, že sa na pár týždňov môžem stať súčasťou akadémie."
Shikamaru začal opäť niečo rozprávať, no Tanaris sa akosi neangažovala do počúvania, pretože medzi učiteľmi nemohla nájsť Naku. Odznova a odznova si premeriavala učiteľský zbor, no nevidela ju. Zmocnil sa jej strach. Napadlo jej, že Naku je ešte stále v nemocnici.
Začala sa báť, že ona alebo bábätko nie sú v poriadku, inak by tam predsa bola. Vyrušil ju Shikamaru tým, že ju chytil za rameno: „Môžete sa všetci presunúť do svojich tried až na maturantov. Tí budú mať teraz hneď prednášku s Tanaris-sama o histórií a fungovaní Konohy a celkovo, Tanaris-sama bude s maturantmi tráviť veľa času počas najbližších týždňov. Bude dobre, keď sa zoznámite."

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now