17.

144 13 8
                                    

Dvere sa potichu otvorili a osoba v nich posmešne a výhražne prehovorila: „Takže takto Kazekage-dono, veríte Listovej vyslankyni?"
Tanaris sa rýchlo odtiahla od Gaaru a pozrela sa na Kenichiho. Gaara ostal pokojný a tváril sa ako keby sa nič nestalo. Dokonca ignoroval otázku staršieho, čo on mal vždy pri ňom vo zvyku.

„Kenichi-sama predstavujem vám veľvyslankyňu z Konohagakure no Sato, Inuzuku Tanaris," nasmeroval na ňu dlaň a ona pristúpila k nemu.
„Je mi cťou vás spoznať," Tanaris podala mu ruku.
„Aj mňa veľmi teší," usmial sa aj on a Gaara už hneď vedel, ktorá bije, „ja som najvyšší člen rady Kenichi," dokončil stále usmievajúc sa s mierne pyšným tónom.
Tanaris mu úsmev opätovala, no na rozdiel od Kenichiho úsmevu jej bol úprimný.

Gaara neveriacky sledoval Kenichiho falošne sa vtierať Tanaris: „Tanaris-sama neviem sa dočkať, kedy nám o sebe pri zasadaní niečo porozprávate. Počul som o vašich mocných schopnostiach aj o schopnostiach vašich bratov toľké zvesti. Konoha musí byť na vás pyšná," chytil ju okolo ramien a otočil sa s ňou na Gaaru a ten už vedel, že bude zle.
„Nechápem Kazekage-dono, prečo ste nechceli doviesť Tanaris-sama na zasadnutie? Veď je to milé, sympatické dievča Snáď sa za ňu nehanbíte?!"
Tanaris sa zamračila na mladíka, ktorý sa pokúšal zachovať kľud: „Prečo?"
„Veď som ti hovoril, že ti rada starších neverí, lebo si bola Orochimarovým učencom."
Kenichi sa sarkasticky pousmial a potom sa obrátil k Tanaris: „Ale Kazekage-dono, nestrašte ju toľko. Pravdou je, že sme ostali trocha znepokojený, pretože však viete, čo ten nečlovek previedol Sune pred dvoma rokmi. Zabil nám drahého Yondaimeho-sama," zosmutnel starší.

Empatická Tanaris si spomenula na prvé a zároveň posledné stretnutie s Gaarovym otcom.
„Tanaris-sama, nebojte zasadnutia rady, tých zopár členov, ktorý voči vám majú nedôveru zrovnám a poviem, aká ste milá a priateľská osoba. Keď vás vidím nechápem, čo proti vám môže rada mať, no nie Gaara-dono?"

Gaarovi sa čoraz ďalej, tým horšie maskovali nervy, ktoré mal. Najradšej by spravil v kancelárii taký bodrel a nakopal by Kenichiho do zadku za jeho falošnosť. Ani nedokázal uveriť tomu, že ten starý chlapík dokáže byť tak „milý." Ďalšia vec, ktorá sa mu nepozdávala bola tá, že odkedy ho Naruto zmenil nikdy nemal problém sa preniesť cez negatívne pocity, ale teraz jednoducho takúto situáciu nemohol zniesť. Zvlášť, keď sa jednalo o jeho Tanaris.

„Tanaris-sama odpusťte mi tu poznámku vo dverách," sklonil mierne hlavu.
Dievča mávlo rukou: „To je v poriadku."
Gaara až stisol dlane v päsť. Keď sa stal Kazekagem, Kenichi mu pred radou ničil...teda snažil sa ničiť autoritu, no nedarilo sa mu to. Mal proti nemu veľa, veľa námietok. Jedna, taká asi najvtipnejšia bola tá, že sa mu začal starať do toho, kedy odchádza z práce. Chudák Kenichi si nenechal vysvetliť, že koľkokrát odišiel Gaara z roboty už okolo tretej alebo štvrtej, čo je samozrejme na kageho skoro, ale Gaara keďže nespával sa k robote vracal v noci...A po tých všetkých excesoch sa ešte začne vtierať Tanaris a hovoriť jej hlúposti.

„Kenichi-sama myslím, že by ste už mali ísť," jeho hlas mal v sebe značnú dávku adrenalínu.
Tanaris prevrátila oči s myšlienkou, že zas bude Gaara namrzený ako keď prišla do Suny. Starší urazene dvihol obočie, pozdravil Tanaris a pyšne vykráčal z miestnosti.
„Gaara ty si ma tam nechcel priviesť? Má Kenichi-sama snáď pravdu?" spustila Tanaris hneď, ako sa zavreli dvere.
Gaara začal podráždene oponovať: „Najprv som si myslel, že to bude dobrý nápad, no keď som videl, že starší na čele s hentým otrapom, Kenichim, majú výhrady voči tebe, rozmyslel som si to."
Dievča zavrelo oči a krútilo hlavou. Verila skôr Kenichimu...pretože aj ona si všimla, že v poslednej dobe sa Gaara nespráva normálne. Nevyrovnane. To, že preháňal jej prišlo dosť pravdepodobné. Nemala chuť s ním niečo riešiť, keď mal takú náladu. Zbytočne sa nechcela pohádať. Bola hodnú chvíľu ticho, kým jeho spýtavé oči ju nedonútili hovoriť. Otrávene zo seba vysekala: „Si paranoidný."
Jeho atypické správanie a zmeny nálad boli neznesiteľné, lebo vďaka nim nevedela, čo k nej Gaara cíti.
„Čože? " zvýšil hlas skorej než si uvedomil.
Ani na moment nezostala prekvapená jeho reakciou, no aj tak jej začalo prichádzať ľúto, že sa do nej začína obúvať. Rozdúchava snáď hádku?
„Kenichi je na mňa milý a tvrdil, že rada bola len znepokojená a že preháňaš!"
„Tanaris ja nepreháňam!" skríkol až tak, že s Tanaris myklo, „nepreháňam! Kenichi je falošný!"

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now