27.

102 16 1
                                    

Tanaris sedela v triede a zapisovala body z prípravného testu na maturity. Tento rok je maturantov pomerne veľa, tak sa rozdelili na dve skupiny: na skupinu A a skupinu B. Skupina A boli medici a lútkari. Základ oboch umení bol rovnaký – dokonalá manipulácia s chakrou. Skupina B boli žiaci, ktorý ovládali živly. Kameyo sa vedie skvele, už nepotrebuje tréningy od Tanaris, všetko čo potrebuje na maturity už vie. Len trénuje, aby mala techniky, čo najlepšie. Žiaci sú z Tanaris nadšení a aj ona z nich, že sú taký šikovný, no čím sú bližšie maturity, tak tým je toho vyše. Neustále sa to kopí. A čo jej ešte lezie na city? Arisu. Nepríjemná pätnásť ročná študentka s mačacími očami. Počula, ako si niečo so svojimi štyrmi spolužiačkami pošeptáva. Len prevrátila oči a venovala sa svojmu.

„Tanaris-sensei?" prihlásil sa nejaký žiak.
„Áno, Isamu?"
„Kedy pôjdeme na cvičisko?"
„Neboj sa, za chvíľu," odkašlala si, od rána sa jej zdalo, že sa jej zahlieňujú hlasivky, „ešte mám tri testy na opravenie."
Chlapec prikývol a venoval sa kamarátovi sediacemu vedľa. Bol do Tanaris „tajne" zamilovaný. Dokonca jej raz nechal kyticu kvetov po vyučovaní na stole. Milý to chlapec.

Písomky boli opravené, porozdávala ich a zahlásila, aby sa všetci presunuli na cvičisko. Skupina A mala cez víkend trénovať taijutsu a B mali zvýšiť kvalitu svojich jutsu. Deti sa postavili do veľkého kruhu, ktorého vnútro vyplňovala ich učiteľka. Tanaris sa obzerala a vyberala vhodný pár na duel. Chvíľu jej to trvalo: „Kameyo a Demo. Poďme!"

Malá Kameyo aj Demo sa postavili oproti sebe. Demo bol pomerne vysoký na svoj vek, mal čierne vlasy a používal zemné techniky. Takže boli jeden druhému primeraným protivníkom.
„Pôjdete zľahka nezabúdajte, že si nesmiete vážne ublížiť. Ide tu skôr o to, aby ste porovnali schopnosti vo svojich jutsu ako to, kto koho porazí. Nechcem vidieť úrazy, medikom pre tento duel bude Isamu," postavila sa takmer medzi duelantov, „môžete používať taijutsu, kunaie a techniky. Pripravený?"

Tanaris odskočila od maturantov a obaja sa postavili do bojového postoja. Ako prvá začala Kameyo technikou ohnivého draka, ktorú jej Demo zablokoval zemnou stenou. Obaja boli približne rovnako dobrý, takže zápas bude na dlhšiu dobu. Schválne.

V tom čase vtrhne do Gaarovej kancelárie Shikamaru: „Ahoj Gaara...mám pre teba návrh."
Tak nejako začudovane hľadel na neho: „No, povedz."
„Tanaris, je teraz na cvičisku s maturantmi, tak by si sa mohol ísť pozrieť na nich," počiatočná akčnosť sa z neho vytratila a už hovoril monotónne ako obyčajne.
Snažil sa z jeho mimiky zistiť, či ho tam volá, aby sa s Tanaris videl alebo skutočne kvôli maturantom. Gaara uprene sledoval Shikamarov výraz v tvári, nuž bez výsledku, vždy sa tváril tak skoro rovnako. Pôvodne nechcel ísť a plánoval sa vyhovoriť na veľa papierovačiek, ale potom si povedal, že čo ak ho naozaj volá kvôli žiakom. Zaujímal sa o budúcich geninnov a záležalo mu na tom, aby Suna mala, čo najlepších ninjov. Bez slova sa zdvihol a dokráčal ku dverám. Shikamaru sa stále akosi nehýbal.
„No tak ideš, či nie?" spýtal sa ho Gaara držiac kľučku.
„Áno, veď idem....idem."

Na konci duelu...z posledných síl hodila Kameyo kunai po Demovi. Ten sa mu vyhol len čiastočne a spôsobil mu reznú ranu na stehne.
„Yame!!!" zakričala Tanaris, „Kameyo, dosť. Boli ste obaja skvelí. Isamu, ošetri mu nohu. Ďalší kto pôjde bud-"
„Hento, že bol duel?!" ozvala sa nepríjemná Arisu a všetci sa otočili za jej ostrým hlasom.
„Arisu, prečo zasa rýpeš?" prevrátila oči Inuzuka.
„Malé škrabnutie? Vážne?" dievčina vykročila z kruhu a deti okolo napäto sledovali situáciu, „vážne skončí duel malým škrabnutím? Kde sme? V prípravnej triede?! Sme maturanti!"
„Arisu, sme v škole. Tu si nesmiete vážne ublížiť, lebo by som bola za to súdená," rozložila rukami.
„A to je nejaká škoda?" ironicky sa usmiala.

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now