14.

128 14 4
                                    

Tanaris ostala sedieť na lôžku ako prikovaná. Gaara je nažive. V tom si spomenula na svoje slová: 'On je...určite mŕtvy a ja som ho milovala.'
Preľaknuto pozerala naňho, nebola si totiž istá, či Gaara počul jej posledné vypovedané slová.
Do dievčaťa sa nahrnula zmes pocitov. Nevedela, či mu má skočiť okolo krku alebo nie. Bola v rozpakoch lebo Gaara sa tváril vážne bez akýchkoľvek emócii, takže si tým dupľom nebola istá, či to započul.
„Som rád, že si v poriadku," prehovoril monotónnym hlasom.
Tanaris potichu naňho hľadela a premýšľala ako sa má zachovať. Normálne by pri tejto vete sa usmial alebo by sa mu nejako zmenil výraz tváre, ale on stále chladno zíral na Tanaris. Dokonca jej pripadalo, že to Gaara povedal len tak, aby nebol nezdvorilý. Mlčali až príliš dlho a dievča to mŕtve ticho neskutočne nervovalo: „Gaara prosí..."

Roztriasol sa jej hlas, chcela sa začať ospravedlňovať, ale nemohla dokončiť vetu. Bola neskutočne šťastná, že Gaara žije a že Deidara je mŕtvy aj keď by ho najradšej zabila sama. Len nechápala prečo sa Gaara tak chladno na ňu díva. Díval sa na ňu asi tak ako keď hladí na jeho nápadníčky - s veľkým, piesočným pancierom okolo seba. Nejako sa na rozdiel od neho stratila v situácií.
Kazekage nemo skúmal jej chovanie a vnútri sa v ňom všetko rvalo. Tvár sa mu skrčila do podobného výrazu, aký mal keď sa Shukaku snažil prebrať kontrolu. Zaťal zuby.

„Gaara čo sa deje?" dievča sa dvihlo z postele a všimlo si že rys odkráčal z izby.
Chlapec jej neodpovedal. Neisto vykročil ku nej. Keď sa pohol Tanaris začal zrýchľovať tep. Ešte neistejšie pred ňou zastal, no zrazu sa neodhodlanie stratilo a on jej nežne stisol ruky. Tanaris cítila bolesť v rebrách po ihliciach, no ustála to a konečne sa usmiala a prehovorila potichu: „Gaara odpusť mi, že som ťa neuposlúchla," úsmev odišiel, „všetko to bola pasca, Sasori vyrobil lútky, do ktorých zapečatil svoju a Deidarovu čakru a tieto lútky ma odlákali z mesta. Nechápem ako som mohla byť tak hlúpa a nezodpovedná. Gaara pros-"
„Nie Tanaris, to je v poriadku. Neospravedlňuj sa...ja by som na tvojom mieste tiež chcel pomôcť," pár sekúnd mlčal, „ja som šťastný, že si prežila."
Tento krát to neznelo nasilu ani zo zdvorilosti, ale od srdca. Tanaris sa neisté pocity vytratili, zapozerali sa jeden druhému do očí. Gaara rukami začal opatrne vyhľadávať jej lakte a zneistel. Jeho dlane sa chveli, bál sa jej reakcie lebo predtým, keď sa jej pokúšal dotýkať tak ho odmietla. A tento krát bolo v tom niečo viac čoho nútilo byť neistým...
Gaara pozeral na svoje dlane, ktoré kunoichi šteklili na ramenách. Tanarisine gaštanové oči uprene sledovali každý jeho pohyb a každý pohyb jeho zreničiek, ktoré sa teraz stretli.

Kazekage sa pohol, chcel Tanaris objať, ale uprostred cesty sa zastavil a zvesil ruky. Dievčaťu sa opäť nahnali skrúšené dojmy, obaja stáli v tichu a telami sa takmer dotýkali seba. Gaara s rozšírenými zrenicami a pootvorenými ústami bezducho ponad jej rameno hľadel von oknom. Tanaris bola na tom nejako podobne. Atmosféra v nemocničnej izbe by sa dala krájať.

Ozvalo sa zaklopanie a to obidvoch vytrhlo z tranzu - Gaara sa mykol a Tanaris pokojne od neho dočaptala na posteľ.
„Ďalej."
Gaara si sadol do rohu izby a spustil hlavu. Do izby vbehol Shiro s malým bračekom. Synovci jej novej priateľky Naku.
„Dobrý deň Tanaris-sama," prišiel k nej Shiro.
„ Ahoj Shiro. Kde je-" odpovedala v skutočnosti nevnímajúc ho.
'Čo sa stalo sním, že tak zamrzol?' znova sa otvorili dvere.
„Shiro, Shizo kázala som vám, aby ste neutekali popredu," objavila sa Naku vo dverách, „Tanaris moja, ako ti je?" povedala s úsmevom, ale aj obavou a sadla si na stoličku pri posteli.
„Schytala som zopár bodných rán, ale mala som u seba protijed, tak som sa zachránila. Začínam naberať sily," ešte trocha bezducho odpovedala a ostala ticho.

Naku si všimla, že ju Tanaris moc nevníma. Skúmala jej mimiku rozmýšľajúc, že či jej výraz na tvári má alebo nemá niečo spoločné s jej momentálnym zdravotným stavom. Štuchla do nej prstom.
„Tanaris," tá sa prebrala, „chcem ti poďakovať."
„Za čo?" prekvapene na ňu zahľadela.
„Za povzbudenie...vďaka tebe som sa odvážila povedať môjmu priateľovi, že som tehotná," usmiala sa a objala Tanaris.
„Čože? Naku ty si tehotná?" vyhŕkol z rohu Gaara.
Naku a aj Shizove deti sa prekvapene otočili: „Eh, Gaara prepáč ja som ťa nevidela," zaskočene dostala zo seba Naku.
„Gááára!" deti nadšene zvolali a rozbehli sa k nemu.
Mladší Shizo mu vysadol, na kolená a starší Shiro ho zboku naňho nalepil, Gaara každého rukou objal okolo pasu.

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now