30.

108 13 2
                                    

Medzi tým Gaara odišiel do svojej kancelárie stále mysliac na to, čo mu Tanaris povedala. Hrozne ho to štvalo to, čo Baki povedal. Štvalo ho to až tak moc, že sa nedokázal sústrediť na prácu, neustále sa mýlil.
„Tak a dosť," povedal si a zamieril ku Bakimu do kancelárie.

Baki zostal jeho návštevou dosť prekvapený.
„Čo to má znamenať?" spustil a nestihol čo i len za sebou zavrieť dvere.
V Gaarovi začal rásť hnev a patrične to dal najavo zamračeným výrazom. Muž za stolom sa síce tváril nechápavo, ale tušil o čo ide:„ Čo má znamenať čo?"
Nečakal, že Gaara k nemu nabehne, nepočítal ani s tým, že by mu to Inuzuka povedala. Nadávala na neho a tvrdila, že sa spolu nebavia. Začal nervózne šťukať perom.
„Tanaris. Čo si jej za hlúposti narozprával?!" sykol pomedzi zuby a Baki nasucho prehltol.
„Vieš, no Gaara..." začal koktať a do toho mu vbehol Kazekage.
„Počúvaj ma Baki, prečo pletieš Tanaris do takýchto vecí? Povedz mi, čo má ona s mojou prácou?"
„No vieš, ako to povedať," poškriabal sa na líci a začalo mu byť trápne.
„Ako to povedať? Slovom prepáč, smerujúcim k Tanaris. Ako ťa mohla taká totálna hlúposť napadnúť?" založil ruky pri hrudi a neveriacky krútil hlavou.
Baki treskol po stole papiermi, čo mal v ruke: „Gaara, ty vôbec posledný mesiac nepracuješ!"

Prekvapene sa ohradil: „Veď som neustále zavretý v kancelárii."
„Áno si, to je pravda. Ale aj tak nič nestíhaš, všetky dokumenty, ktoré od teba potrebujem na ne buď zabudneš alebo nestíhaš. A nechodíš na zasadnutia rady...nehnevaj sa, ale ja naozaj nechápem, čo celý deň v tej kancelárii robíš, keď nič nestíhaš."

Gaara zaťal sánku. Vedel, že má pravdu, no nepriznával si to. Nechcel si priznať, že pre to, ako sa rozhodol ohľadom Tanaris, nemôže sa poriadne sústrediť na prácu a v tom mu to všetko zapadlo do seba. Preto si Baki myslel, že má na neho zlý vplyv. Celé dni len bezducho sedí vo svojej pracovni a všetky povinnosti, ktoré ako tak stíhal s nadčasom, teraz nedokáže. Myseľ mal veľmi nekoncentrovanú. Radšej si zoberie krhličku a polieva si rastliny. Predtým toto robil tak raz alebo dva krát do týždňa, aby sa na chvíľku odpútal. Teraz, keď si to tak vzal, tak v podstate nerobí nič iné, ako sa len prechádza po kancelárií, zalieva kaktusy a tvári sa, že pracuje.

Dvihol hlavu a zazrel tvár svojho bývalého senseia. Nič mu nepovedal. Nemal totiž čo. Bakiho si veľmi si ho vážil a veril, že pri ňom vždy bude stáť a podporovať ho. Len ten to asi zle pochopil...nepodporovať ho len pracovne, ale aj v osobnom živote.
„Vieš čo, Baki," jeho meno vyslovil dosť sarkasticky, „myslel som si, že keď budem mať nejaké osobné problémy, tak si toho všimneš a nie, že budeš mojim blízkym ľuďom a mne trepať hovadiny," povedal dosť tvrdo a odišiel...

Mladej Inuzuke a jej kolegom pod zeleným svetlom z chakry, stekali kvapky potu po tvári a vlasy silno viali smerom dohora.
„Ešte chvíľu vydržte, čoskoro bude vyliečená," zadýchane zakričala Tanaris a medici jej prikývli.
Všetci už boli vyčerpaní. Aj tí, čo liečili a aj ich náhradníci, veď ako inak, keď sa ťažko zranenú kunoichi pokúšali udržať pri živote už tri hodiny. Tanaris vrážala do operácie maximum, čo mohla. Tým pádom jej hrozilo nebezpečenstvo ohrozenia jej samotnej. Mohla by sa vyčerpať až na smrť. Nedokázala by si však odpustiť, keby tá žena umrela kvôli tomu, že nedala do toho všetko. Začínala mlieť z toho posledného. Všetci udržiavali pečate a sústredili sa na doliečenie kunoichi. Potrebné už len bolo, aby sa prebrala.

„Tanaris! Prosím potrebujem náhradu...je mi už strašne zle," ozval sa Masashi.
Sťažka prehovorila: „Už skutočne len pár minút, nevydržíš to?"
Masashi pokrútil hlavou: „Včera som mal tiež operáciu a nestihol som všetku chakru dočerpať."
Prikývla mu so slovami: „Dobre radšej choď...my to traja dokončíme."
„Nie, musím vám sem niekoho poslať."
„Bude v poriadku..."
Masashi sa zamračil a ostal znepokojený: „Tanaris...vieš, že by si sa nemala toľko prepínať."
„Viem. Neboj sa," očami prebehla ostatných dvoch medikov, „ešte chvíľu to vydržte."
Masashi sa pobral preč a Tanaris sa ďalej venovala liečeniu.

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now