19.

135 13 10
                                    

Kazekage sa zhlboka nadýchol a nepokojne roztvoril dvere. Tanaris sa naskytol pohľad na veľmi veľkú miestnosť s okrúhlym, dreveným stolom uprostred. Za tým stolom už sedela rada starších a uprene hľadela na veľvyslanca. Gaara sa mlčky a elegantne pohol a Tanaris ho nasledovala. Kazekage si sadol oproti nedôvernému Kenichimu s dievčaťom po jeho boku.
Hneď ako sa Kenichiho a Tanarisine oči stretli, Kenichi ju pozdravil úsmevom. Gaara potlačil prevrátenie očami. Inuzuka si v rýchlosti poobzerala prítomných, nebola si istá, ale zrejme nezazrela Kankura. Niektorí sa na ňu pozerali tak nejako normálne, či neutrálne a iní si ju nepríjemne premeriavali. Čakala, že budú trocha taktnejší. Opäť sa pozrela na Kenichiho a ten sa opäť usmial, aby ju ukľudnil. Vyšponovanému Gaarovi neušiel ich očný kontakt a zasiahol do celkom vypätej atmosféry: „Chcel by som vám predstaviť veľvyslankyňu Listovej, Inuzuku Tanaris."

Kunoichi sa chcela postaviť, aby bola zdvorilejšia na rozdiel od rady, no Gaara ju pokynom ruky zastavil.
„Ďakujem Kazekage-sama. Som veľmi poctená, že sa môžem zúčastniť zasadania rady Sunagakure no Sato," prehovorila a snažila sa opäť medzi staršími nájsť Kankura, no nezdalo sa jej to...nebol tam.
Iný, pre zmenu milý člen rady jej odvetil, že aj rada je potešená jej prítomnosťou s čím pravdaže, nie všetci súhlasili. Pookrejúce slová Tanaris povzbudili a tak sa oprela v kresle už nie s takým pocitom nechuti a nervozity.

Naraz ju Baki vyzval k tomu, aby im porozprávala o sebe.
„Ja a moji bratia Segawa, Yochi a Nagaya sme sa narodili v klane Inuzuka, ktorý používa zvieratá ako ninkeny. Mojimi rodičmi je Ashi Inuzuka a Hatake Kayo. Ako jediný z tohto klanu vlastníme kekkei genkai. Odmalička som ja a moji súrodenci dokázali silou mysle ovládať živle. Každý jeden. Tieto schopnosti boli nevídané v našej rodine a to sa aj podpísalo na tom, že ma na päť rokov zlákal Orochimaru na svoju stranu. Keď som mala dvanásť rokov, po predlhom čase som sa stretla v boji s mojimi bratmi a to ma podnietilo na to, aby som sa vrátila do Konohy. Vzhľadom na môj vek a na to, že som si ako dieťa neuvedomovalo, čo je Orochimaru zač, som dostala osem mesiacov väzenia. Hneď na to som začala s Yochim a Segawom trénovať na chuuninské skúšky," odkašlala si a pozrela sa na Gaaru, ktorý nostalgicky pozeral na ňu, „po skúškach, kedy Sandaime Hokage bol zavraždený, prišla do Konohy Tsunade-sama, od ktorej som sa naučila liečebné jutsu. Neskôr ma brat Nagaya vytrénoval v senzibila. Nie bohvie akého, ale som."

Dorozprávala a oprela sa do kresla. Svižne rozmýšľala nad tým, či povedala všetko čo chcela, no klasicky opäť ju niekto vyrušil z jej myšlienkových pochodov. Bol to Kenichi: „Tanaris-sama nemyslíte, že máte za sebou pestrú minulosť?"
Kenichiho hlas sa zmenil. Už nebol taký lichotnícky. Začal sa tváriť povrchne a znel uštipačne a namyslene, čo Tanaris celkom vyrazilo dych. Mysľou jej prebehli jej všetky Gaarove slová o jeho osobe. Zmocnili sa jej vyčítky, že Gaarovi neverila. Predsa je falošný.
Najvyšší starší dal hore nos a tváril ako prezident vesmíru. Usmieval sa na Tanaris a čakal, či sa začne zamotávať. Do oboch mladých ľudí vbehol hnev. Používateľka ohňa mala sto chutí sa postaviť a vynadať mu za jeho úlisnéc chovanie, no keby spravila scénu na zasadnutí rady...Tsunade by ju zabila. Bola predsa v Piesočnej zastupovať celú Konohu. Nadýchla sa a snažila si čo najrýchlejšie schladiť hlavu.
„Každý ma za sebou nejakú tú temnú minulosť," konštatovala rozpačito a ešte stále vyvedená z miery.
Kenichi opäť začal: „Ale nemyslíte si, že-"
„To by už stačilo," skočil mu do reči Gaara a vyzeral ešte vyše rozladene.

Tanaris sa pozrela na Kazekageho, ktorý by staršieho najradšej vyhodil von z okna. Opätoval jej pohľad avšak zvláštnym. Bolo v ňom niečo ako už mi konečne veríš? alebo vidíš, Tanaris ja som ti to hovoril... Hnedé acháty radšej preniesla na miesto, kde mal sedieť Kankurou. Keď Naku nebola na akadémií a Kankurou sa tiež nedostavil, dostala strach. Trvalo to ešte pár sekúnd, než bola zase duchom prítomná a vyplnila ticho: „Nie Gaara-sama, to je v poriadku. Nemám problém rade o čomkoľvek povedať," zažmúrila oči a v tvári mala tvrdý výraz.
Kenichi sa škodoradostne usmial na Gaaru a Tanaris si už v duchu nadávala, ako sa mohla takto napáliť. Ešte k tomu, keď ju Gaara varoval pred ním.
„Tanaris-dono nemyslíte si, že až moc priťahujete Orochimarovu pozornosť? Neprajem si, aby sa tu ten slizký had objavil."

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now