6.

198 23 4
                                    

Stratil pracovnú niť a zamyslene zostal čučať pred seba. Dnes sa ako každý deň toho stalo veľa...

„Kazekage-dono, ako to je s tým vyslancom z Konohy?" opýtal sa pomerne mladý člen rady.
„Godaime-sama nám poslala shinobi Inuzuku Tanaris. Ako už viete, dorazila dnes poobede," povedal pokojne.
„To nemyslíte vážne?!" ohradil sa jeden z starších.
Gaara sa nechápavo pozrel: „Máte snáď niečo proti, Kenichi-sama?"
„Pokiaľ viem, tak ušla z dediny s tým hadím podliakom Orochimarom," nastal rozruch, niektorí členovia rady vyvalili oči, „ako máme takému človek veriť?"
Gaara nereagoval a to staršieho podráždilo. Nadýchol sa, aby mu čosi povedal, ale skočil mu do toho muž sediaci vedľa neho: „Čo je tá kunoichi zač?"

Kankurou daroval Gaarovi pohľad a radšej začal rozprávať on: „Pochádza z klanu Inuzuka spomedzi štyroch súrodencov. Sandaime Hokage im udelil meno živelné štvorčatá, lebo sa u nich z nevysvetliteľných dôvodov prejavil kekkei genkai, ktorý sa normálne u ľudí z klanu Inuzuka nevyskytuje. Tanaris ovláda oheň, zatiaľ čo jej súrodenci zem, vodu a vietor. Učila sa liečebnému jutsu a mimo iné...na svoj vek je skúsenejšia než jej rovesníci."
„Jej rovesník je aj Kazekage-sama," starší založil ruky u hrude.
Tanaris-dono je elitný ninja. O tom nie je žiadnych pochýb, Kenichi-sama," Kankurou mu daroval tvrdý výraz.

Ostatný starší sedeli mlčky s rôznorodými výrazmi. Zamyslený, poctený, pohoršený. Kenichi sa opäť opýtal, ale teraz už ráznejšie: „Kazekage-dono, môžeme jej veriť? Shinobimu, ktorý bol Orochimarovým panákom?"

Gaara celý čas, čo sa o Tanaris rozprávali mal zavreté oči a opieral sa rukami o stôl. Pomaly otvoril oči: „S Orochimarom nechce mať už nič spoločné. Tanaris je úžasný shinobi i človek, túto dedinu nikdy nezradí, rovnako ako nezradí mňa alebo vás."
Neušiel mu Kankurou zaujatý dvihnutý kútik. Gaara trocha ťažšie prehltol.

„Ospravedlňte moju nedôveru. Myslím, že je pochopiteľná, vzhľadom na to, že zabil Yondaimeho Kazekageho, vášho otca," odôvodnil zošuverený starší.

„Ako som povedal ja, nechce s ním mať nič spoločného a ako ste povedali vy, je to minulosť. To, čo ju postihlo pred pár rokmi nemusí mať následky doteraz. O mojej minulosti by sa tu tiež dalo toho veľa rozprávať, však?" odmlčal a suverénne dokončil, „a pozrite sa na mňa teraz..."


Starší nevedel, čo má na toto mladíkovi odpovedať, tak zostal len urazene sedieť, na to rada začala opäť riešiť problém so suchom. Zasadanie sa skončilo a mladík s krvavočervenými vlasmi odkráčal preč, zamýšľajúc sa nad tým, čo mu pri zasadnutí vyšlo z úst. Úžasný shinobi i človek. Bolo zvláštne z jeho pozície sa o Tanaris takto vyjadriť. Nebolo to príliš prehnané? Kankurou sa kukol divne po Gaarovi a to zachytil len jeho oči. Možno tam tých pohľadov bolo viac. Nervózne si prehrabol vlasy a pridal do kroku, aby ho jeho nohy doviedli do kancelárie, kde sa môže pred všetkým a všetkými zavrieť. No bola to pravda...je preňho úžasnou osobou, no nemal by o nej takto zmýšľať. Je skvelou priateľkou, no keď bol vždy pri nej tak...


„...och idiot! Kto by chcel byť s démonom?! A navyše-"
„A navyše čo?" posmešne sa ozvalo za ním.
Gaarovi sa zastavilo srdce na tých pár momentov, čo si v dese uvedomil, že sú to bratove hlasivky. 
„Ja som to vedel!" začal sa smiať, „vždy som to vedel! Si do nej buchnutý už od mala, že?! Konečne sa mi potvrdilo!!! Po tých rokoch!"
Gaara zapchal dlaňou Kankurove jásajúce ústa a potiahol ho do kancelárie.
„Nekrič toľko! Koľko máš rokov?!" Kazekage vylial na neho vlnu hnevu, „nebolo by dobre, keby to niekto počul."

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now