25.

101 15 0
                                    


Keď ho tam videla sedieť opadol z nej hnev. Rozbehla sa ku nemu on ju zrejme počul a tak sa postavil a obrátil sa k nej. Videl na nej, že sa mu chce hodiť do náruče, keď už bola asi dva metre od neho Gaara cúvol a dvihol dlane smerom k nej na znak odstupu. Tanaris zarazilo, šokovane a nechápavo pozerala.


„Tanaris...nie."
„Prečo?" neubránila slzám vytlačiť sa do očí.
„Nie."
„Prečo?!"
„Pretože to nejde."
„Prečo..." zmohla sa jej bezmocnosť.
„Nefungovalo by to. Nemal by som na teba čas a navyše si z inej dediny," sklonil dlane, „ja...nechcem."


Cítila, ako jej na srdce dopadol desať ton ťažký balvan. Nešlo jej to do hlavy, prečo sa najprv správal ako zamilovaný a potom jej povedal toto. Veď ani si to neskúsili, že či by to naozaj nefungovalo. Veď ani deň tomu nebol, čo spolu začali byť. Veď tak dlho obaja chceli...
Tanaris zalial žiaľ a bolesť. Nevedela zo seba vydať ani hláska, jazyk sa jej šokom zaviazal. Gaara vykročil smerom do dediny, nemo okolo nej prešiel ako by sa nič nestalo. Dievča to neustálo a zviezlo sa na zem. Začala plakať so sklonenou hlavou. Morimaru súcitil s Tanaris, ňufákom jej pošteklil líce, aby ju rozveselil. Poutierala si slzy a jemne sa na neho pousmiala: „Ďakujem."


Aj by tam sedela v mokrom piesku ako malá, no to miesto jej tak moc pripomínalo Gaaru. Na mieste, kde kľačala sa chodievali ako deti naháňať, tu mu darovala plyšového macka a s ním aj svoje srdce. Nevládne sa postavila a vrátila sa celá premočená do hospicu. Pred dverami nemocničnej izby sa pozviechala a tvárila sa akoby nič. Nechcela, aby sa Nagaya zbytočne trápil. Zaklamala mu, že si všetko vysvetlili. Vnútri ju však pritom zožieral celý svet. Tak či onak, Nagaya vedel, že to nie je v poriadku, sestru si dobre poznal. Nemala chuť sa s nikým baviť, no keďže Nagaya a Suitonmaru by tam ostali samy, tak sa premohla. Dokonca boli aj pozrieť Katonmara, ktorý už mal nohu vyrobenú. Chystali ho na operáciu, pri ktorej mu automail pripevnia. Jej pes bol veľmi nadšený, keď videl Suitonmara aj Nagayu. Mal maličké iskierky v očiach, ktoré mu Tanaris naposledy videla, ešte pred útokom Akatsuki. Šťastné zvieracie oči ju veľmi potešili a zahriali pri srdci. Len mierne vyplnili dieru, ktorá sa pomaly vypaľovala do jej vnútra.

Zbytok večera Tanaris prerozprávala spolu s Nagayom. Bola veľmi zvedavá na to, ako sa v Kiri má. Túžila, aby jej myšlienky upadali niekam inam, ako k nemu. Steny krku sa jej lepili na seba v zúfalstve a veľmi jej bolo ľúto, že občas pri bratových monológ vypínala. Pri pohľade na jeho pohybujúce sa pery si uvedomila, že vidí, ale nepočuje. V hlave mala prázdno a zároveň výbuch. Spozornela, keď jej brat začal hovoriť o jednom dievčati. Nagaya Tanaris veľmi dobre poznal a vedel, že o čom bude ďalšia konverzácia. Sestra sa nadýchla, ale on rozhodol sa nechodiť okolo horúcej kaše: „Volá sa Yuki."
Neprekvapená Nagayovou reakciou sa potmehúdsky usmiala, usadila sa na stoličku a čakala kým začne rozprávať. Jej trápenie aspoň na chvíľku odplávalo.
„Spoznali sme sa hneď prvý deň čo som prišiel, čakala ma pred bránou aj s Mizukage-sama. Je to jej neter."
„Hmm...takže ty si len takéto vyberáš," štuchla doňho.
Nagaya nahodil pohľad to si robíš srandu? a následne na to sa pobavene usmial: „Keď som sa jej prvý krát pozrel do očí...ja...ja," ako si ostal ticho a zasnene pozeral do steny.
„Ty čo?" usmievala sa Tanaris.
„Iba jeden krát som sa jej pozrel do očí a hneď som sa do nej zamiloval, no trvalo mi dlho, než som sa prinútil. Vieš aký som...nakoniec som ju pozval na večeru."
„Takže rande?" ostala šokovaná bratovým rýchlym tempom, väčšinou sa dvoril niekoľko...mesiacov.
„Áno boli a páčilo sa jej so mnou," na bratovej tvári sa objavilo začervenanie, „musel som sa zmeniť, pokiaľ som chcel ísť s ňou niekam. Jednoducho som ráno vstal a hovorím si, že to dokážem."

Opäť jej myšlienky nechcene skĺzli ku Gaarovi. ‚Prečo on nemôže byť taký?' mykla hlavou a v duchu si zanadávala za pošetilosť svojho uvažovania. Nagaya sa obzrel na hodiny a upozornil sestru, že sa musí pobrať domov, lebo skončili návštevné hodiny. Došla domov. Dlho tam nespala, vyše týždňa. Doteraz bola u Kankura a potom u Gaary.

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now