hoofdstuk 36

1.3K 96 17
                                    


"Je gaat die jongen echt niks fatsoenlijks aan laten trekken hè?" vraagt Casper zijn moeder als we ons weer bij hun gevoegd hebben. "Nope", zegt Casper. "Vind je het niet al te erg?" vraagt ze aan mij. "Het is oké", zeg ik.

Caspers vader en moeder staan op. "Het is misschien een beetje laat, maar ik ben Cassandra", zegt Casper zijn moeder en ze geeft mij een hand. "Milo", zeg ik en schud haar hand. Ik schud ook de koning zijn hand. Hij stelde zich voor als Hendrik.

"Ga zitten", zegt de koningin en we gaan aan tafel. Mijn ronde brilletje doe ik af en ik maak hem vast aan de kraag van mijn trui. Hij irriteert op mijn neus.

Cassandra, Caspers moeder loopt naar de keuken. Even later komt ze terug met een pan. "Casper zou je mij even willen helpen met de rest?" Vraagt ze. Zonder te antwoorden loopt Casper al naar de keuken.

Ik ga samen met Hendrik aan tafel zitten. "Dus hoe gaat het Milo?" vraagt hij. "Goed", antwoord ik. "Met u?" "Prima", zegt de koning. "Ik vind het leuk dat je er bent", zegt hij. "Bedankt dat...." "Milo!" onderbreekt Casper mij van uit de keuken. Hij komt aanlopen met roze ovenhandschoenen om zijn handen. "Wat had ik nou gezegd", zegt hij streng waardoor hij even heel erg op zijn moeder lijkt. "Geen dankjewel meer zeggen", citeer ik Casper en draai met mijn ogen. "Precies", zegt hij.

De koning kijkt van mij naar Casper en terug. "Hij heeft al te veel dankjewel gezegd", legt Casper uit. De koning lacht. "Graag gedaan", zegt hij.

"Hij kan behoorlijk bazig zijn", zegt de koning lachend als Casper de keuken weer in is gegaan. "Dat hoorde ik!" roept Casper, maar hij gaat er verder niet op in. "Dat heeft hij van zijn moeder", zegt hij Casper negerend. "Je moet haar eens zien als ze boos is", voegt hij er iets zachter aan toe. "Nou liever niet", zeg ik.

Cassandra komt binnen met een enorm grote pan in haar handen. Casper volgt met een bord waar een soort van pannenkoekjes op liggen. Hij draagt nog steeds zijn roze ovenhandschoenen.

Ze zetten het op tafel. "Kan ik ergens mee helpen?" vraag ik. "Ja-". "Nee, jij bent de gast dus jij blijft zitten", zegt Casper. "Oké", zeg ik lachend.

Cassandra en Casper lopen nog op een neer met bestek, borden, glazen en een kan waar het water in zit.

"Eet smakelijk", zegt Cassandra als zij en Casper aan tafel zitten en allemaal opgeschept hebben. "Eet smakelijk", zeggen ik, Casper en de koning, Hendrik door elkaar.

"Sorry, dat ik het vraag, maar wat eten we?" vraag ik een beetje beschaamd, omdat ik het niet weet. "We eten roti", zegt Cassandra. "Het is echt lekker", zegt Casper.

Ik neem een klein hapje, want het is nog warm. "Dit is echt lekker", zeg ik. "Ik weet het", zegt Casper. "Heeft u dit zelf gekookt", vraag ik aan Cassandra. "Ja", antwoord ze. "Het is echt lekker", zeg ik. "Dankjewel", zegt ze.

"Dus Milo. Wat doe je in je vrije tijd?" vraagt de koning. "Ik ga dan vaak even langs bij Peter", antwoord ik. "Wie is Peter?" vraagt Cassandra. "Oh, dat is de kaasboer", zeg ik. "Hij is een soort van de gene die op mij let en waar ik naar toe kan als er iets mis is", zeg ik. "Een soort vaderfiguur dus?" gokt Hendrik. "Ja", antwoord ik.

Het avondeten was minder awkwart dan ik had verwacht. Het was best gezellig en Caspers ouders zijn leuke mensen. Zijn moeder is een beetje streng en af en toe wat stijfjes, maar zijn vader heeft echt humor.

Casper bracht me nog naar mijn kamer en ging daarna snel weer weg. Hij moest nog een aantal dingen doen zei hij.

Ik pak wat spullen uit en leg het fotolijstje van mij en mijn ouders op mijn bureau. Ik weet niet hoe lang ik hier blijf, maar ik kan het net zo goed gezellig maken.

Een kort hoofdstukje. Sorry daarvoor. Deze week had ik niet heel veel tijd om te schrijven en ik had ook niet veel inspiratie. Ik hoop dat jullie het ondanks dat toch leuk vinden. Bedankt voor het lezen <3







Cinderella but than different ✅Where stories live. Discover now