hoofdstuk 21

1.8K 118 8
                                    

Ik steek mijn tong onhandig naar buiten en weer naar binnen. Er is zeepsop in mijn mond gekomen. Casper lacht. Ik trek een vies gezicht. "Wat ben je weer lekker bezig", zegt hij. Ik pak mijn theedoek en geef hem een map ermee. "Komt wel allemaal door jou, hoor", zeg ik. "Jij begon", zegt hij lachend.

Ik pak een glas uit de kast en vul hem met water. Daarna spoel ik mijn mond om de zeepsop smaak uit mijn  mond te krijgen. Ik veeg het schuim uit mijn gezicht met mijn thee doek en gooi het dan naar Casper. "Kan je je baard mee weg halen", zeg ik lachend. Eerst begrijpt hij het niet, maar daarna haalt hij het theedoek over zijn gezicht zodat het meeste schuim van zijn gezicht is.

"Je bent een stukje vergeten", zeg ik terwijl ik naar hem toe loop en de theedoek over pak. Het puntje draai ik om mijn wijsvinger en haal net boven zijn wenkbrauw wat wit zeepsop weg. "Dankje", zegt hij. "Geen probleem", zeg ik schouderophalend.

"Kom laten we ervoor zorgen dat je weer zichtbaar bent voor de wereld", zeg ik en wenk hem mee naar de badkamer. "Ik heb nog wel wat kleren als je dat nodig hebt", zeg ik. Casper slaat mijn aanbod af. Ik geef hem een handdoek en hij haalt de rest van al het overgebleven zeepsop van zich af. Ik pak voor mijzelf ook een handdoek.

"Ik wil die toren wel eens zien, die jij vanuit je zolder raam kan zien", zegt Casper. "Euhm.. ja is goed", zeg ik.

We lopen de vijf trappen op naar mijn zolderkamer. "Nou hier woon ik dus", zeg ik nog een beetje na hijgend. Hij kijkt verbaast om zich heen.

"Ik weet het dit is heel anders dan de rest van het huis", zeg ik voordat Casper ook maar de kans had om iets te zeggen. "Dat kan je wel zeggen ja", zegt Casper nog steeds rondkijkend. "Ik gebruik het niet allemaal hoor", zeg ik als Casper zijn blik blijf hangen bij de berg met spullen. "Eigenlijk weet ik van de helft niet eens wat het is", zeg ik. Casper lacht. "Dit is wel echt een zolder", zegt hij. "Ja", zeg ik. "Ik vond het eerst niet fijn om hier te moeten slapen, maar nu vind ik het prima", zeg ik schouderophalend. "Je hebt hier dus niet altijd geslapen?" Vraagt hij. "Nope, Ooit had ik een normale echte kamer", zeg ik overdreven.

"Hier is dus dat raam waar ik over verteld heb", zeg ik en loop naar het enige raam dat op de zolder te vinden is. Het is buiten aan het schemeren en hoe verder je kijkt naar de horizon hoe donkerder de lucht wordt. Casper komt naast mij staan. "Kijk, daar achter die heuvel. Dat is de toren", zeg ik en wijs naar de witte toren die achter de heuvel extra goed te zien is door de donkere lucht erachter.

"Je hebt echt mooi uitzicht", zegt Casper. "Ja, vind je?" zeg ik. "Ja", zegt hij. "Ik zou hier echt uren kunnen zitten en gewoon naar buiten kijken", zegt hij. Ik lach. "Bij jou thuis in het paleis heb je volgens mij ook mooi uitzicht", zeg ik. "Ja, klopt maar dit is toch anders", zegt hij. "Nu sta je er echt in. Vanuit de ramen in het kasteel heb ik altijd het gevoel dat ik van een afstandje meekijk", zegt hij.

We zijn weer beneden en zitten op de bank te praten. Dan komt mijn stiefmoeder binnen. Het gesprek valt stil en ik geef mijn stiefmoeder een blik waarvan als hij dodelijk was ze al vijf meter onder de grond lag.

Als ze het maar waagt om ons te storen. Als ze he....... ik kon de zin al niet meer afmaken in mijn hoofd of ze loopt al naar ons toe. "Hallo, ik ben mevrouw Tremaine", zegt ze en steekt haar hand uit om Casper zijn hand te schudden. "Welkom in mijn huis. Ik denk niet dat Milo dat al gezegd heeft." Ik kan het niet laten om met mijn ogen te rollen. Natuurlijk moest ze zoiets weer zeggen. Casper nettjes als hij is schud mijn stiefmoeders hand. "Dat heeft u mis mevrouw Tremaine. Uw stiefzoon heeft me heel netjes een rondleiding gegeven en me een warm welkom gevoel gegeven. Hij is erg gastvrij. Ik zou trots op hem zijn als ik u was", zegt Casper op een hele volwassen toon alsof hij de koning al is. Ik trek een wenkbrauw naar hem op. Dat heb ik niet gedaan. "Maar natuurlijk hoogheid. Ik heb hartstikke trots op Milo. Ik kon geen betere stiefzoon bedenken", zegt ze met een geforceerde glimlach. Ik kijk haar met mijn meest onschuldige ogen aan. "Zou ik u kunnen vragen om weer weg te gaan. Milo en ik zaten zet in een erg interessant gesprek", zegt Casper. "Maar natuurlijk", zegt mijn stiefmoeder. Ze maakt een kleine buiging en loopt dan weg.

Jeff doet de deur achter mijn stiefmoeder dicht. "Omg! Dat je dat gewoon gedaan hebt", zeg ik grijnzend. Casper haalt zijn schouders op. "Ik dacht al dat je het niet erg zou vinden", zegt Hij. "Nope", zegt ik grijnzend. "Haar verdiende loon", zeg ik.

"Je mag haar niet zo, hè?" Vraagt Casper. "Nee", zeg ik. "Ik zag het aan je", zegt hij lachend. "Hoe?" Vraag ik. "Telkens als je over je stiefmoeder praat krijg je een soort van poker-face gezicht. En die dodelijke blik die je haar gaf toen ze binnen kwam zei ook wel genoeg", zegt hij lachend. "Oh ja", zeg ik.

We praten nog een tijdje en dan komt Jeff naar ons toe. "Hoogheid, het is al laat u moet terug naar het paleis", zegt hij. "Oh, ja", zegt Casper. "Hoe laat is het?" Vraagt hij. "Half 11, hoogheid", antwoord Jeff. "Ah ja, je hebt gelijk", zegt Casper.

We staan op en ik loop met ze mee naar de deur. "Ik vond het heel erg gezellig", zeg ik als ik zijn jas aangeef. "Ik ook", antwoord Casper . "De volgende keer doen we het bij mij", zegt Hij. "Ja is goed", zeg ik.

"Poep, we zijn de afwas vergeten verder te doen", zegt Casper. Ik lach. "Dat maakt niet uit ik doe het zo wel", zeg ik. "Jawel dat maakt wel uit. Ik had gezegd dat ik het zou doen", zegt hij. "Nee, echt niet", probeer ik hem te overtuigen. "Weet je het zeker?" Vraagt Casper. "Anders doen we het nu", zegt hij. "Nee, het maakt echt niet uit en ik denk dat Jeff er ook geen zin in heeft", zeg ik als ik Jeff zijn vermoeide gezicht zie. Casper lacht.

"Dan ga ik maar", zegt Casper. "Daag", zegt Casper. "Doei", zeg ik. Jeff steekt zijn hand op om gedag te zeggen. Ik zwaai ze nog uit en als ze in hun auto zitten doe ik de deur dicht.

Met een grote grijns loop ik naar de keuken om de afwas verder af te maken. Het meeste is al gedaan, dus het is echt nog maar een klein beetje. Het water is wel al kout en vies dus ik vul het water op nieuw.

Cinderella but than different ✅Where stories live. Discover now