Hoofdstuk 13

1.8K 123 10
                                    

Daar sta ik dan voor de spiegel. Mijn stiefmoeder heeft de beste kleermaker uit het dorp ingehuurd om een mooi pak voor mij te maken. Hij is de hele tijd bezig met naalden door de stof te steken en dingen op te meten.

Morgen moet ik naar het paleis. Eigenlijk iedereen die Milo heet. Mijn stiefmoeder heeft haar hele eigen theorie al gemaakt over hoe ik hem over moet winnen. Ze zegt de hele tijd:'wees aardig, maar niet te aardig' of ' het gaat allemaal over uiterlijk, zie je er goed uit dan krijg je de man'.

Ik wordt er onderhand gek van. Casper is aardig enzo, maar ik ken hem niet. Ja we hebben gedanst en het was gezellig. Hij is ook heel snap en charmant. Maar dat betekent niet dat ik hem leuk vind of hij mij. Wat als hij mij helemaal niet leuk vind? Of een andere Milo kent? Straks weet hij helemaal niet dat ik Milo heet. Ik heb hem mijn naam nooit gegeven.

"Milo? Milo?" Ik wordt uit mijn gedachten gehaald door de kleermaker. "Gaat het wel? Je ziet er nog al gespannen uit", zegt hij. "Ja... ja", zeg ik de laatste 'ja' met wat meer overtuiging dan de eerste 'ja'. Ik kijk of mijn stiefmoeder nog in de kamer is. Ze is er niet.

"Straks bedoelt hij mij niet. Of wat als hij mij helemaal niet leuk vind", zeg ik. "Ik weet niet eens of ik hem wel leuk vind. Waarom moet dit zo moeilijk zijn?", stoot ik er uit. De kleermaker moet lachen. "Wat?!" Zeg ik. "Nee niks. Je laat me denken aan toen ik nog jong was", zegt hij. Ik trek mijn wenkbrauw naar hem op. "Nog voor dat ik mijn vrouw ontmoete werd ik verlieft op een meisje uit het dorp. Ik weet nog dat ik al die twijfels had die jij nu ook hebt", zegt hij. "Maar ik ben niet verliefd", zeg ik ter verdediging en dat is de waarheid. Ik heb er veel over nagedacht maar ik ben niet verliefd. Ik weet niet eens of ik überhaupt wel op jongens val. Het is wel een grote kans. Ik vond jongens altijd al aantrekkelijker dan meisjes, maar dat zegt niks.

Die nacht sliep ik slecht. Ik heb dan geen klusjes meer gekregen sinds de aankondiging in het nieuws, maar toch heb ik het gevoel dat ik het heel druk heb. Ik fantaseer de hele tijd hoe morgen zou verlopen. Ik zou wakker worden door mijn stiefmoeder die me te vroeg wakker maakt. Ik maak een ontbijtje voor mezelf en mijn stiefmoeder. De kleermaker komt dan weer langs voor mijn pak om er voor te zorgen dat die perfect zit. Ik vind dat een beetje overdreven. De prins moet mij leuk vinden niet mijn uiterlijk. Vanaf dat we in de auto stappen verandert mijn zekerheid in onwetendheid.

Cinderella but than different ✅Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu