Deadly debts ✅

By elaocenasova

6.3K 1.1K 441

Pokračovanie príbehu Cold shadow :-) ,,Dôvody, prečo ťa nenávidím: Dôvod číslo ∞: Si mŕtvy. A nie si jediný... More

Tápanie
Slečna Tajomná
Kráska v jeho snoch
Klamstvo
Chalani v ceste
Texting
Ideálne rande
Kalendár a ja
Pivonky
National Space Centre
Súrodenci
Star wars návšteva
Varovanie
Odhalenie
Len jedna Jonesová
Rýchla doba
Iskra a svetlo
Darčeky
Danteho návrat
Krútiaci sa svet
Tata Shearah
V čakárni
Dôvody, prečo ťa nenávidím
Lasagne
Príšerná dcéra
Blížiace sa Vianoce
Pečenie
Trón z klamstiev
Polovičná Luxčanka
Schopnosti
Deň plný odhalení
Snehuliačka
Krásne sníčky pidi rockerovi
Vianočné plány
Nechápavý Lars
Zdobenie
Eris
Zodpovednosť
Podbradník pre Clio
Pravda alebo odvaha
Sebecký
Turner a padajúca tanečnica
Clio a zdravý životný štýl
Tajný mafiánsky spolok
Po špičkách
Jane
Žiadosti
Odpustenie
Tango
Nečakaná pomoc
Tajomstvo
Švagrinky
Ex
Dotyky
Čo je správne?
Návšteva
Túžba pomôcť
Povrchné vzťahy
Mám ťa rád
Pravé farby
Strážca
Sebareflexia
List
Všetko zlé je na niečo dobré
Omnia club
Na terase
Hotel
Príbeh
Spravil to?
Posledné objatie
Dôvod číslo ∞
Príbeh
Všetko sa zmenilo
Henry
Od nenávisti k láske?
Najšťastnejšie obdobie života
Deadly debts
Poďakovanie
Úprimný prehovor

Kopance od Shearah

81 16 3
By elaocenasova

(Clio)

Bola som smutná. Smutná a ustarostená. Popravde, ani neviem, ktorá z týchto dvoch vecí bola horšia, oboje ma totižto privádzali do šialenstva. Beztak som ako uzlíček nervov, a Arcadia s rozumom menším, než má mäkkýš, volajúca neskoro večer, a nevyspatý Turner odchádzajúci na aute za ňou, mi na duševnej pohode vôbec nepridávali.

,,Pri všetkej úcte, myslíš si, že Ježiš bol hipík??" začujem útržok rozhovoru Raula a Petra, ktorý ma prinúti zastaviť v chôdzi, zháčiť sa, a na pár sekúnd sa nad tým celým zamyslieť.

,,To teda bol. Mal dlhé vlasy, nepracoval - čo chceš viac?" odvetí Peter.

Vyberiem sa za ich hlasmi.

,,Ahojte," pozdravím ich, čím celkom zábavný rozhovor o Ježišovi, ktorý sa najskôr začal rozhovorom o blížiacich sa Vianociach, utíchne. Ach, áno. To som celá ja - Clio Jonesová, kazič zábavy.

,,Ahoj, Clio. Robíš si starosti o svojho fešáka, však?" opýta sa Raul.

,,Áno. Musel odísť. Kým sa nevráti, najskôr asi od strachu oňho nezaspím. Navyše, mám pocit, že dnes sa deje čosi.. neviem. Prečo tu vlastne nie je ani Yasuo, ani Lars alebo Shearah?"

,,Pretože strážia aj iných ľudí, než si ty," odpovie Raul.

,,Áno, ale ešte sa mi nestalo, aby to robili všetci traja naraz. Toto je prvý deň, čo sa mi také niečo stalo. A tak som bola znepokojená."

Raul s Petrom sa na seba letmo pozrú, tak, až sa mi to nepozdáva. Niečo predo mnou taja. Cítim to. Vidím to. Sama som dostatočne skúsená tajnostkárka na to, aby som odhalila, kedy je niečo predo mnou zatajované. Možno to vyznie pokrytecky, ale až sa miestami divím, ako to so mnou ľudia vydržali, keď som bola taká.. ako Raul a Peter predo mnou.

,,Nemáš byť prečo. Choď si ľahnúť. Ak by ti niečo hrozilo, zakrič na nás," povie upokojujúco Peter. Takmer by som bola prisahala, že ku mne spravil o krok bližšie, akoby sa o mňa tiež bál. Ibaže ja som sa bála viac.

,,Chcem vedieť pravdu," poviem rozrušene. ,,Čo sa deje?!"

,,Nič, čo by ťa malo znepokojovať. A ak áno, tak my dvaja sme tí najnevhodnejší, ktorých sa pýtaš. Sme celý čas tu s tebou," tentokrát sa ma snaží upokojiť Raul. Treba podotknúť, že tí dvaja boli dobre zohranou dvojkou. Jeden druhému kryli chrbát. Neostávalo mi ale nič iné, než sa s tým zmieriť. 

Zrazu uvidím pri stene sa mihnúci temný tieň a zacítim chlad, ohlasujúci príchod nejakého Tenebrisčana. Už len tí mi tu dnes chýbali. Noční desovia.

,,A zábava sa môže začať," povie Peter zvesela a nadšene si popuká prsty na rukách.

Toho muža som nepoznala. Ak by som bola, ihneď by som ho poslala k zubárovi. A kúpila mu zubnú kefku a pastu. Mal tiež poriadne mastné vlasy, takmer až pripomínali tie najnechutnejšie špagety. Za ním sa vynoria ďalší dvaja Tenebrisčania. Černoška s afrom a chlapík v bielej košeli s ulízaným účesom.

Zvláštnosť tejto skupiny vo mne vyvolávala zmiešané pocity. Hlavne ale čosi ako "a do riti, sú v presile. Chalani budú mať čo robiť." Seba nepočítam. Nechcela som ohroziť život dieťatka tým, že by som sa odhmotnila a chalanom pomohla, nech by som akokoľvek veľmi chcela. Bola som závislá na ochote a dobrote Luxčanov. Ochote a dobrote brániť ma pred najhlbším strachom. Pretože to chceli. Chceli môj strach.

,,Clio, choď si ľahnúť," nakáže mi Raul. Som rozhodnutá ho aspoň poslúchnuť, keď uz im nemôžem nijak inak pomôcť, i keď viem, že zaspať rozhodne nezaspím. Dnešok bol celý na prášky. Presne také, aké som brala kedysi.

(Yasuo)

,,Kde si nechal riaditeľňu?"

Posmešný hlas toho kreténa ma zasiahne do chrbta ako vrhnutá dýka. Zásah je ale tupý, nespraví so mnou nič okrem vyvolania túžby Danteho útok odraziť.

,,Riaditeľňa je len milý bonus k môjmu povolaniu."

Pozriem sa na Larsa. Bol to môj kamarát, jeden z najlepších. Postával vedľa Danteho. Dvaja bývalí frajeri mojej sestry vedľa seba. Treba podotknúť, že Clio rozhodne nevyhľadávala jeden podobný typ chalanov, Lars a Dante boli tak odlišní, ako púšť a prales.

,,Ah! Vzali ste na výlet aj šibnutú! Skvelé. Konečne začínam mať pocit, že rozhovor s vami dvoma nebude nuda," podotkne, keď zbadá Shearah. Tá sa prestane hrať so svojím jojom a usmeje sa. Ak som niečo vedel, tak to bolo, že nie je nič nebezpečnejšie, než TAKTO sa usmievajúca žena. Než TAKTO sa usmievajúca Shearah. Akoby sa mu chystala zuby zaťať do krku a rozhrýzť mu tepnu.

,,Na tvojom mieste by som sa šibnutých bál. Nikdy nevieš, čo sa im práve preháňa hlavou. Preto sú tí najnebezpečnejší," poviem.

Shearah vytiahne z vrecka štyri jointy. ,,Dáte si?" spýta sa.

Lars a ja odmietneme, jedine Dante zaváha. ,,Aby ti bolo jasné, nie som šibnutá. Ale chcel si zábavu, tak prečo nie?" presviedča Shearah.

,,Fajn." Dante sa odhmotní a zapáli si s ňou. Celé to pozorujem so zvraštenou tvárou. Toto rozhodne nebolo v pláne.

No a potom sa to stane.

Kým Shearah so širokánskym úsmevom dofajčieva, Danteho tvár nadobudne mŕtvolný výraz. Z ničoho nič spadne na zem. Odpadne, až to zaduní.

,,Čo sa stalo? Čo si mu spravila??" nič nechápem. Lars tiež nie.

,,My Luxčania a Tenebrisčania sa síce nemôžeme navzájom zabiť kvôli mágii, ktorá je na nás uvalená, no môžeme sa navzájom uspať. A dokopať! No nie je to úžasné??" Shearah vystrie nohu a s diabolským smiechom začne do Danteho kopať ako do futbalovej lopty.

S Larsom sa na seba pozrieme takmer v tú istú chvíľu.

,,Ty si ho uspala???" opýtam sa zmätene.

,,Hej! Na niekoľko hodín! Chceš si kopnúť?"

Jasné, ž som chcel. ,,Ale.. kedy si to stihla-"

,,Len pred týždňom som vymyslela tento úžasný spôsob, ako odstaviť Tenebrisčanov na niekoľko hodín. Potrebovali ste ho dostať od Diany, no nie?"

,,Myslíš Arcadie?" spýta sa Lars.

Shearah mala strašnú pamäť na mená. Už neraz ma nazvala Jasonom alebo dokonca Jasionom. Že Jasion! Nevedel som, odkiaľ to meno nabrala, ale popravde, páčilo sa mi viac, než Yasuo.

,,Krava reaguje na mená Diana či Arcadia rovnako," Shearah opäť raz kopne Danteho do brucha. ,,To máš za moju lásku Clio!" Bum. ,,A toto za naše bábo!" Bum. ,,A toto za to, že si úplný, úplný.. to slovo ešte nevymysleli, aby vystihli to, čo v skutočnosti si - ale to si - a to totálny," kop, ,,totálny"  kop... ,,Tri bodky."

,,Shearah, prestaň!" zastavím ju. ,,Dante sa za toto môže Clio draho pomstiť, keď sa prebudí," napriek túžbe sa k nej v kopaní pridať si zachovám štipku racionálneho zmýšľania.

,,Yasuo má pravdu," prikývne Lars. ,,To, čo si spravila, je veľmi zlé."

,,No do riti. Už len ten tu chýbal. Toto je ešte horšie," v diaľke ukážem na auto, z ktorého vystupuje Turner. Až teraz som si ho všimol. Nevedel som, čo tu robí, no nebolo to dobré.

,,Čo tu on robí?" spýta sa Lars.

,,Jupí! Štyria Cliini partneri na mieste!" zasmeje sa Shearah.

,,Štyria?" Matematika mi nevychádza.

,,Lars, Dante, Turner a ja. Riaditeľ školy a nevie spočítať štyri osoby!"

,,Odhmotni sa," nakážem Larsovi. Poslúchne ma.

,,Musíme vymyslieť, čo s ním," povie Lars a hlavou kývne k Dantemu.

,,Nie je to jasné? Nájdeme tých, čo im dĺži peniaze," navrhne Shearah.

,,No jasné, nájdi ich medzi miliónmi Tenebrisčanov, dokým Dante spí! Nevieme, čo sú zač, ako vyzerajú, nevieme o nich nič okrem toho, že existujú," nájdem chybu v jej pláne.

,,Ale Eris a Lamia áno," povie zamyslene Lars.

,,Lamia spáva s Dantem. Sám si mi to hovoril. Najskôr by nám to nepovedala," zauvažujem.

,,Vážne? Minule ju Dante nazval štetkou. Ale keď nad tým tak premýšľam, najlepšie by mohlo byť ísť za Eris. Pre ňu by mohlo byť výhodné, ak by sa Danteho zbavila."

,,Pre koho by to nebolo výhodné?" odfrkne si Shearah a opäť raz si kopne do tela ležiaceho pri jej nohách. Skutočne sa v tom vyžívala.

_______________________________________

Po dlhšom čase som tu zase 🙂

Ide o to, že v poslednej dobe som si dávala od písania tak trochu oddych, no a potom, keď som konečne otvorila tento príbeh...Cítila som sa z neho vymleto, hlavne preto, lebo som si poriadne nepamätala, čo som chcela napísať ďalej, a čo som písala predtým (moja pamäť je celkom mizerná)...

Dnešná časť takpovediac patrila Shearah, ktorá sa vybúrila na Dantem 😀 Ten kretén si to zaslúžil 😀

Continue Reading

You'll Also Like

80.6K 8.1K 72
Caitlin Chaste: dlhé ružové vlasy vždy voňavé lesnou zmesou, pery vždy chutiace po jahodách, oči sivé ako búrka, večný rebel, baví sa, užíva si život...
495 39 16
Slovenko, zabudnutý štát v tieni jeho staršieho brata Česka. Neznáma krajina, neznámi príbeh. Ako ale začal, a ako skončí? !!Upozornenie!! >Gay ship...
62.7K 8.2K 76
Výcvik Krotiteľov sa skladá z viacerých fáz. V prvom rade musia nájsť stelesnenie svojej duše, takzvaného Reella. Následne musia absolvovať krutý bo...
92.6K 4.7K 45
Kráľ všetkého mŕtveho a dievča, ktoré je obyčajné, ale pre neho neobyčajné, práve tou farbou... Dve nebijúce srdcia... Aký bude ich koniec ?! Dobro...