trei

1K 74 6
                                    

Cartea din mâinile mele e mult mai interesantă decât orice ar zice profesorul Slughorn acum, așa că nu mă chinui să ascult nimic, momentan. O să mă prind pe parcurs, cum fac mereu.

Sunt undeva în spatele clasei, cât mai departe cu putință de bărbatul cu păr cărunt, acoperită cu totul de restul elevilor care așteaptă plictisiți de moarte să li se spună ce urmează să facem astăzi, deci nu o să mă vadă prea curând. Am timp destul să termin capitolul — omul ăsta e foarte vorbăreț și nu se va opri prea curând.

— Thana, dragă?

Fir-ar.

Închid cartea, o arunc în ghiozdan cât de repede pot — doamne, să nu se fi îndoit colțul — și îmi fac loc printre ceilalți elevi până ajung în fața lui.

De ce mă place așa mult? Nici măcar nu-s la Viperini.

— Da, domnule? întreb, zâmbind, cât îmi dau părul după ureche.

Unde mi-am pus elasticul?

— O să faci echipă cu Miller de data asta, draga mea. Poate învață mai ușor de la cineva pentru care chiar prezintă interes.

Roșesc din cap până în picioare.

Ce echipă?

Ce facem azi?

Îmi trec mâna prin păr și aprob, zâmbind în continuare.

Haide, Thana, e doar un băiat, nu?

Mă așez pe unul dintre scaune și, câteva secunde mai târziu, niște bucle șatene apar lângă mine și mă abțin din a reacționa în vreun fel.

Îmi scot manualul pe masă și îl privesc, într-un final. Poartă uniforma școlii, aceeași cămașă albă pe care o are toată lumea, dar cravata în culorile casei lui e la un pas de a se desface complet și, doar pentru o secundă, vreau să mă întind spre el și să i-o aranjez la loc. Seth Miller e băiatul de care-mi place de la începutul anului, dar el nu trebuie să știe asta și eu trebuie să nu mă mai holbez la cravata lui.

Și-o poartă cum vrea, poate așa îi place.

— Bună, vorbește atât de relaxat și mie deja mi s-a oprit inima.

— Bună, răspund fără să-i arăt cât de agitată sunt, de fapt, și îmi iau ochii de la el.

Deschid manualul.

— Sunt Seth.

Știu.

— Thana, spun, în schimb, strângându-i mâna pe care a întins-o spre mine.

Nu am nicio idee ce poțiune trebuie să facem azi, iar el doar mă distrage și mai mult.

Seth își deschide cartea la rândul lui și mă chinui să văd la ce pagină ca să nu-l întreb: și-ar da seama că nu am fost deloc atentă la Slughorn.

M-am îndrăgostit de persoana nepotrivită 2 Onde histórias criam vida. Descubra agora