Ron Tahtoo Selityksiä

908 51 15
                                    

Huonosti nukutun yön jälkeen Harryn on herättävä. Vaikka kuinka tekisi mieli pistää silmät takaisin kiinni, ilman minkäännäköistä unen alkuakaan, hänen on herättävä uuteen päivään. Päivään, joka on luultavasti yhtä hirveä ja raskas  kuin kaikki edellisetkin päivät. Hän aukaisee turhautuneena silmänsä auringonvalon osuessa tämän silmäluomille. Poika nousee ylös, kiipeää poikien makuusaliin ja herättää Ronin.
-Nhh... En tahdo nousta, Weasley mutisee pistäessään peittonsa naamalleen.
-Kaikki muut ovat jo lähteneet. Aamupalaa ei riitä kohta sinulle, Ron! Harry kuiskaa vilkuillessaan ympärilleen ja huomatessaan typötyhjän huoneen. Weasley pomppaa hätäisenä ylös kompuroidessaan matka arkulleen.
-Mikset heti sanonut?! Hän rähjää välinpitämättömästi.
-Heräsin itsekin vasta. Tai en edes tiedä olinko nukkumassa vai hereillä... Mikset muuten pyytänyt minua tänne nukkumaan? Kaikki varmaan katsoivat minua pitkään, kun nukuin... Harry raapii niskaansa haukoitellessaan.
-Ei he katsoneet sinua millään tavalla. Oikeastaan kaikki ovat sinun puolellasi siinä Wrights jutussa, Weasley kertoo vaihtaessaan paitaa.
-Niinkö? Harry puuskahtaa häkeltyneenä juuri kuulemastaan.
-Kyllä. Ja jätin sinut nukkumaan sinne, koska ajattelin sinun tarvitsevan omaa rauhaa. Muttei se näyttänyt kovin onnistuvan, kerta nukuit huonosti, Ron vastaa. Potter nyökkää pienesti.
He pääsevät pian pois makuusalista, kun Weasley oli saanut kaikki vaatteet puettua ylleen. Jokin kuitenkin pysäytti pojat hetkessä portaisiin. He katsoivat tyttöjen makuusalin oven eteen, jossa Hermione seisoi hiukset takkuja täynnä ja silmän aluset tummina.
-Olitko sinäkin vielä nukkumassa?! Ron kysyy yllättyneenä.
-Sairaalasiivessä vietetty yö kostautui... Nukuin peräti ensimmäistä kertaa pommiin, Hermione parahtaa väsyneenä astellessaan poikien viereen. Harry katsoo tyttöä vaivaantuneena.
-Ehdimme vielä aamupalalle. Nukuit pommiin vain kymmenen minuuttia, hän vastaa. Tyttö haukoittelee kuin ei olisi kuullutkaan Potterin sanoja.
-Lähdetään, hän sanoo. Kolmikko lähtee oviaukosta ulos jättäen hiljaisen oleskeluhuoneen taakseen. Mitä alemmas portaita he suuntasivat, sitä enemmän oppilaita ja henkilökuntaa alkoi tulla vastaan. Harry nojautui Ronin taakse kävelemään. Hän tunsi olevansa vain siellä turvassa kaikilta toisilta.
-Miksi hän kävelee kokoajan sinussa kiinni? Hermione kuiskaa pieni kateuden sävy äänessään. Weasley katsahtaa häneen.
-Ehkä olen luotettavin henkilö täällä, hän vastaa itsevarmasti.
-Hah, sinäkö? Minusta tuntuu, että Harry kulkee sinussa kiinni vain sen takia, että olet miespuolinen ja olit hänen kanssaan koko talviloman. Hän alkoi ajatella, että olet ainoa joka oikeasti välittää, Granger naurahtaa huvittuneena toisen lauseelle.
-Miten sukupuoleni tähän liittyy? Ron kysyy hämmentyneenä. Hermione vilkaisee Harrya, joka silmäilee toiseen suuntaan, jossa tyttö ei ole vain tarkistaakseen, ettei tämä kuule mitä hän aikoo kertoa.
-Olet täysi pölvästi, Ron. Hän korvaa sinut Malfoyhin! Tyttö sihahtaa. Ron kurtistaa kulmiaan. Häntä alkoi raivostuttamaan Dracosta puhuminen. Onneksi he saapuivat kuitenkin suureen saliin, jossa moni oppilas jo istuskeli syömässä ystäviensä kanssa. He valitsivat vapaat paikat Deanin ja Seamusin edestä.
-Huomenta, pojat sanovat yhteen ääneen.
-Huomenta, Hermione vastaa. Ron ja Harry pysyivät tuppisuina.
-Teillä taisi alkaa tämä aamu huonosti, Seamus irvistää itse olleessaan oikein hyväntuulinen.
Harry antaa pienen hymyn vastaukseksi, mutta pistää sitten päänsä käsiensä päälle pöydälle.
-Etkö syö? Hermione kysyy kiinnostuneena.
-Ei ole nälkä, arpinaama vastaa hiljaa. Dean katselee unista poikaa mietteissään. Hän taisi aavistaa mitä on meneillään.
-Et ole syönyt päiväkausiin, Ron sanoo huolestuneena. Harry ei voinut vastata, sillä oli vaipunut jo syvään uneen. Dean, Seamus, Ron ja Hermione katsovat nukkuvaa häkeltyneinä.
-Se oli nopeaa, Seamus puuskahtaa yllättyneenä. Ron katsahtaa Luihuisen pöytäriviin. Hän ei näe Malfoyta ja kumppaneita missään.
-Onko Malfoy jo syonyt? Punahiuksinen kysyy yhtäkkiä.
-Hän lähti vähän aikaa sitten salista. Kuinka niin? Dean vastaa rauhallisesti. Weasley nousee ripeästi ylös ja juoksujalkaa pois salista.
-Minne ihmeeseen hän menee? Hermione kysyy noustessaan ylös penkiltä aikomuksena lähteä toisen perään.
-Älä lähde. Jos Harry herää, hän alkaa panikoimaan. Kuten eilen, Dean käskee vakavasti. Tyttö istuu takaisin aloilleen.
-Toivottavasti Ron ei tee mitään älytöntä... Hän mutisee hiljaa katsoessaan nukkuvaa Harrya.

To The Boy I LoveTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang