Hoofdstuk 74

152 4 0
                                    

Het is een week verder en vandaag mag Emma weer naar huis. Shawn en Lauren werken aan hun vriendschap.
Davey is iedere dag langs gekomen bij Emma en is zelfs een keer blijven slapen toen het even wat minder ging.

Pov Lauren
Ik word wakker op de slaapbank naast m'n moeder. Vandaag mag Emma eindelijk naar huis. Ik sta op en maak m'n moeder wakker. We kleden ons om en ontbijten wat. Dan loop ik naar Emma's kamer. Ik maak haar wakker en geef haar een bakje met fruit. Terwijl ze dat opeet pak ik al haar spullen in. Mijn moeder is nog wat met de dokters aan het regelen qua medicijnen enzo. Als ik klaar ben met spullen pakken is Emma ook klaar. Ik geef haar een stapeltje schone kleren en dan gaat ze douchen. Ik verlaat haar kamer en ga naar onze wachtkamer. Ik ruim daar al onze spullen op totdat ik word gebeld. Ik kijk wie het is. Het is Shawn.

L: Hey
S: Hey, hoelaat zijn jullie er?
L: Ik denk dat we rond 12:00 thuis komen
S: Okey is goed dan zie ik jullie dan
L: Bye
S: Bye

Ik hang op en stop m'n telefoon in m'n zak. Ik ben blij dat het weer goed is tussen ons alleen het is nogal vaak ongemakkelijk. Soms wil ik hem zoenen of knuffelen maar dat zou raar zijn. Ik ga verder met opruimen en even later komt m'n moeder de kamer in. Hey, fijn dat je het een beetje hebt opgeruimd. Zegt m'n moeder lief. Ik glimlach. Het is inmiddels al 11:00. Ik loop terug naar Emma d'r kamer. Ze zit op haar bed sokken aan te trekken. Lukt het? Vraag ik. Emma knikt. Eindelijk naar huis! Zegt Emma blij. Ik glimlach. Eindelijk wil een beetje uitrusten en in m'n eigen bed slapen. Zeg ik lachend. Emma moet ook lachen. Sorry. Zegt ze dan als we uitgelachen zijn. Ik ga naast haar op het bed zitten. Het maakt niet uit em. Zeg ik. Ze glimlacht. Nou kom trek je schoenen aan dan kunnen we de laatste dingen regelen en gaan! Zeg ik.

We komen aan bij ons huis. Ik pak enma d'r spullen van haar over en loop achter haar en m'n moeder aan het huis in. "SUPRISE!" OMG! Zegt Emma terwijl ze haar hand voor d'r mond doet. Glimlachend kijk ik naar Shawn, Aaliyah, Karen en davey die op de bank zitten met ballonnen om hun heen. Welkom thuis lieverd. Zegt m'n moeder die Emma een kus op d'r voorhoofd geeft. Dankje. Zegt ze. We kletsen gezellig wat met z'n allen. Ik ga even naar boven. Zeg ik na een uurtje. Iedereen knikt en ik loop naar m'n kamer. Ik ga op m'n bed zitten. Ik verbind m'n telefoon met m'n speaker en zet m'n muziek aan. Ik zet de muziek niet te hard. De muziek komt uit de box en ik ga liggen op m'n bed. Na ongeveer twee minuutjes komt Emma m'n kamer ingelopen. Hey. Zegt ze. Ik glimlach. Ze gaat op m'n bed rand zitten. We moeten eventjes bijkletsen. Zegt ze. Ik knik. Inderdaad. Zeg ik dan. Dussehh, is er nog wat gebeurd tussen jou en Shawn? Al bij elkaar? Vraagt Emma. Ik schud m'n hoofd. Nee, we hebben gepraat en het is weer goed tussen ons. Hij vroeg of ik weer z'n vriendin wilde zijn maar ik zei nee. Ik zei dat ik tijd nodig had en dat ik eerst weer beste vrienden wou worden zoals eerst. Hij accepteerde het gelukkig. Alleen sinds dat we hebben gepraat is het fucking ongemakkelijk tussen ons. Soms wil ik hem zoenen of knuffelen maar het kan gewoon niet. Zeg ik. Naahw, het komt weer goed tussen jullie. Het heeft alleen tijd nodig. Misschien krijgen jullie een relatie, misschien niet. Maar het zou zonde zijn als die vriendschap verloren zou gaan. Jullie hadden vanaf het begin al zo'n speciale band. Ik zou het zonde vinden als die kapot gaat. Alles heeft z'n tijd nodig. Het komt echt wel weer goed. Zegt Emma lief. Ik glimlach en geef haar een knuffel. We kletsen nog even bij en als ze weer naar beneden gaat zet ik de muziek harder en sluit ik m'n ogen.

Ik voel dat er even later iemand op m'n bed gaat zitten. Ik open m'n ogen en kijk recht in die van Shawn. Sorry, heb ik je wakker gemaakt? Vraagt hij. Nee ik sliep niet. Zeg ik. Ik ga rechtop zitten en zet de muziek zachter zodat we normaal kunnen praten.
Lau, ik Ehh i-k... Shawn krabt ongemakkelijk op z'n achterhoofd. Ik pak z'n handen vast en kijk hem diep in z'n ogen aan. Shawn, het hoeft niet ongemakkelijk tussen ons te zijn. Dat we geen relatie hebben betekent toch niet dat we geen vrienden meer kunnen zijn. Zeg ik. Shawn knikt. Het is gewoon, iedere keer als ik je zie dan wil ik je knuffelen of zoenen alleen het kan niet. Zegt Shawn verdrietig. Shawn, ik ken het gevoel maar vrienden knuffelen toch ook? Zeg ik dan. Shawn glimlacht. Ik glimlach ook en open dan m'n armen. Shawn komt dichter naar me toe en knuffelt me. Ik heb dit gemist. Fluisterd hij in m'n oor. Ik ook. Fluister ik terug. Langzaam vallen we naar achter. Na een tijdje laten we elkaar los en gaan we op onze rug liggen. We staren naar het plafond en er valt een stilte. Geen ongemakkelijke maar een fijne. Toch zet Ik de muziek iets harder. Ik voel dat Shawn langzamerhand voorzichtig m'n hand vast pakt. Ik laat het toe. Vannuit m'n ooghoek zie ik dat Shawn naar me kijkt. Ik glimlach en dan kijkt hij weer naar het plafond. Zo liggen we een tijdje.

Pov Shawn
Jongens we hebben pizza voor de lunch komen jullie zo?! Horen we Inge roepen. Ja! Antwoorden we tegelijk. Voorzichtig laat Lauren m'n hand los. Ze staat op en ik doe hetzelfde. Lauren loopt naar haar Luik en net als ze wil bukken om het Luik te openen roep ik haar naam. Lauren! Roep ik. Verbaasd draait ze zich om naar mij. Ik loop op haar af. Shawn het is nu of nooit. Denk ik in mezelf. Met beide handen houd ik haar gezicht vast en druk ik m'n lippen op de hare. Even verstijft ze maar al snel ontspant ze. Ik tik tegen haar lip voor toestemming die ze me geeft. Een bom vol vlinders ontploft in m'n buik. Ik ben al een tijdje niet meer zo gelukkig geweest. Voorzichtig duw ik haar tegen de muur. Ze slaat haar armen om m'n nek en haar benen om m'n middel. Ik hou haar benen vast. Na ongeveer een minuutje trekt ze terug. Ze kijkt me aan en bloost. Dit had niet moeten gebeuren, sorry. Zegt ze en dan opent ze haar luikdeur en snelt ze de trap af. Ik voel me meteen teleurgesteld en loop dan ook naar beneden.

Pov Lauren
Lauren! Roept Shawn m'n naam. Verbaasd draai ik om. Hij komt op me af. Hij pakt m'n gezicht vast en drukt z'n lippen op de mijne. Even weet ik niet wat ik moet doen maar al snel ontspan ik. Een bom vol vlinders ontploft in m'n buik en ik word gelukkig van dit gevoel. Damn wat heb ik dit gemist. Hij vraag om toestemming die ik hem geef. Zachtjes duwt hij me tegen de muur aan. Ik sla m'n armen en benen om hem heen en hij houd me stevig vast. Het voelt zo goed maar ook zo fout. Ik trek na een minuutje terug. Dit had niet moeten gebeuren, sorry. Zeg ik dan. Snel open ik m'n Luik en ren ik de trap af naar beneden.

Na de lunch gaan Karen en Shawn naar huis. Aaliyah en davey blijven hier. Ik besluit om even naar de stad tegaan. Ik doe een hoodie aan en doe de capuchon over m'n hoofd. Dan zet ik een zonnebril op. Ik pak m'n tas en loop de deur uit.

Ik zit nu bij de Starbucks m'n ijs koffie te drinken. Ik kijk uit het raam en opeens zie ik een menigte meiden vormen. Snel pak ik m'n ijskoffie en loop ik naar buiten. Ik hoor de meiden steeds "Cameron" roepen. Zouden ze het over Cameron Dallas hebben? Ik loop naar de menigte. Ja, het is Cameron Dallas. Ik probeer Door de menigte heen te komen. Ik wacht even en dan ben ik aan de beurt om een foto te maken. Maar ik hoef geen foto, hij is m'n ex en we zijn vrienden dusja. Hij geeft me een knuffel en ik grijp m'n kans. Cam, ik ben het Lauren. Kom over een half uur naar de Starbucks achter ons. Als hij me loslaat kijkt hij me onderzoekend aan en dan knikt hij. Ik wil weer door de menigte heen komen als m'n bril afvalt Door een meisje die er tegen aankwam. OHMYGOD ITS LAUREN.FUCKING.WOOD! Roept het meisje. Iedereen begint nog harder te gillen en te trekken aan me. Ik ga met zoveel mogelijk op de foto en na een kwartiertje kan ik weg. Ik zet m'n zonnebril weer op en m'n capuchon ook.

We zijn weer een kwartier verder. Ik loop naar de Starbucks waar Cameron al staat met twee warme chocolade melk. Hij knuffelt me en geeft me de chocolademelk. We lopen Door de stad en kletsen wat. Dusss, jij en Shawn zijn uit elkaar? Vraagt hij. Ik knik. We kletsen nog een twee uurtjes bij terwijl we door de stad lopen.

Het was leuk je weer gesproken te hebben, tot wanneer ben je hier nog? Vraag ik. Tot overmorgen. Antwoord Cameron. Zullen we morgen afspreken? Vraag ik. Cameron knikt. Ik app je m'n adres wel dan kan je Naar m'n huis komen. Zeg ik. Is goed. Antwoord Cameron. Ik knuffel hem en hou dan een taxi aan.

Het is 23:55. Ik lig in bed en hoor dan m'n telefoon af gaan. Het is een appje van Shawn.

Shawn❤️: *afbeelding* Je bent gespit met Cameron?
Ik: Ja dat klopt, hij is toevallig in Canada voor modellen werk en ik kwam hem tegen toen ik in de stad was. Hij was omsingeld door fans.
Shawn❤️: Zijn jullie weer bezig met elkaar? 😳😕
Ik: Calm down! Nee we zijn niet bezig met elkaar. In fact hij heeft een vriendin alleen dat is nog geheim dus als je dit Door verteld heb je een probleemm
Shawn❤️: Oh oke
Ik: Shawn sorry maar we hebben niks
Wat er vanmiddag gebeurde had niet mogen gebeuren. Jij vond het fijn en ik ook alleen zoals ik zei, ik heb tijd nodig
Shawn❤️: Ik snap het
Ik: Sorry, Goodnight❤️
Shawn: Goodnight😕❤️

LEESSSSSS!!!
Heyy die foto bovenaan is in het boek even Shawn z'n huis en in het volgende hoofdstuk krijg je Lauren d'r huis te zien maar je moet je dus even voorstellen dat de huizen tegenover elkaar staan en dat er een een richtings weg tussen zit. Dus geen drukke weg want het is ook een rustige wijk.

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now