Hoofdstuk 1

880 16 1
                                    

Laurens pov

Mam, ik ga naar shawn toe. roep ik. okee veel plezier lieverd, hoelaat kom je thuis? vraagt mijn moeder. Uhm ik blijf bij hem eten en we gaan naar de kermis vanavond, dus ik denk dat ik rond 10 uur weer terug ben, is dat goed?  Ja is goed lauren. zegt ze terwijl ze naar de keuken loopt. Ik pak mijn bomberjack van de kapstok en loop naar shawns huis. Shawn woont tegenover ons en is dus mijn buurjongen. Hij is niet alleen mijn buurjongen maar ook mijn beste vriend en klasgenoot. Ik klop aan en iets later doet zijn moeder open. Hey Lauren, Shawn is boven. zegt ze vrolijk. Dankje Karen zeg ik vrolijk en loop dan naar boven. Als ik boven ben hoor ik shawn life of the party zingen. Dat is echt miin favo liedje van shawn. Ik pak mijn telefoon en doe de deur voorzichtig een beetje open. Hij staat met z'n rug naar me toe dus loop ik zachtjes zijn kamer in en begin hem stiekem te filmen. Als het liedje is afgelopen stop ik met filmen en beging ik te klappen. Verschrikt kijkt hij om. Hoelang sta je daar al? vraagt hij. Al bijna het hele liedje zeg ik glimlachend. Het was echt heel erg mooi shawn zeg ik. Dankje lau zegt hij blozend. Hij loopt op me af en geeft me een knuffel. Leuk dat je er bent zegt hij blij. Ik glimlach en ga op zijn bed zitten. Hij komt naast me zitten en we kletsen wat tot dat hij opeens zegt. Lauren, ik wil heel graag een cover met je opnemen of een lied met je schrijven. Shawn, je weet hoe ik hierover denk. Ik kan helemaal niet zingen, ik doe het niet meer en ik heb faalangst. zeg ik. Maar lau, je hoeft geen faalangst te hebben want je kan prachtig zingen. Dat filmpje die je me liet zien dat je aan het zingen was met je vader was prachtig. Je bent gestopt met zingen en piano spelen sinds je vader is overleden en ik snap dat je hem mist maar door te zingen en piano te spelen denk je toch weer terug aan wat je allemaal met je vader deed. zegt hij lief. Ik vecht tegen de tranen die mijn ogen vullen maar uiteindelijk rolt er toch een over mijn wang. Ik veeg hem snel weg in de hoop dat shawn het niet zag. Het is oke lau, je mag huilen wanneer je wilt. Je kan alles tegen me zeggen en over alles praten met me want ik zal er altijd voor je zijn. Hij trekt me in een knuffel en ik laat al m'n tranen gaan. Na een tijdje zo gezeten te hebben roept zijn moeder dat het eten klaar is. Ik loop snel naar de badkamer, veeg mijn uitgelopen mascara weg en loop dan achter shawn aan naar beneden. Na het eten gaan Shawn en ik naar de kermis. We lopen naar zijn fiets en ik spring achterop. 


Bij de kermis, Shawns pov


OMG Shawnnnn ik wil een suikerspin! roept lauren en ze trekt me mee naar het  kraampje. Hoii, ik wil graag twee grote suikerspinnen zegt ze vrolijk. Dat is dan 6 euro zegt de meneer. Ik pak mijn portomonee en wil het geld geven maar dan duwt lauren mijn hand weg en betaalt zij de suikerspinnen. Ze glimlacht naar me en loopt dan naar een bankje waar ze gaat zitten. Ik ga naast haar zitten en kijk hoe ze haar suikerspin naar binnen werkt. Zullen we zo naar het spookhuis? vraag ik met een grijns op mijn gezicht. Haal die grijns van je gezicht lange, ik ben toch niet bang zegt ze lachend. Ohnee? Dat zullen we nog wel eens zien zeg ik lachend terug. We lopen naar het spookhuis en kopen een muntje om binnen te komen. Als we naar binnen lopen kijk ik afwachtend naar lauren, we lopen nu al 3 minuten door het spookhuis en ze is nergens van geschrokken. Na een minuut springt er opeens een enge clown met een zaag voor ons. Lauren en ik schrikken en lauren rent super hard weg. Lachend ren ik haar achterna het spookhuis uit. Als we tot stilstand komen kijken we elkaar aan en er vormt zich een grijs op mijn gezicht. Dusss, je was niet bang? zeg ik. Neehh ik was echt niet bang hoor ontkent ze en lachend lopen we verder. De zon gaat onder en we besluiten in het reuzenrad tegaan om de zonsonderang te bekijken. We kopen een kaartje voor het reuzenrad, stappen in en gaan tegenover elkaar zitten. Shawn? zegt lauren. Ja? zeg ik terug. Bedankt zegt ze met een lieve glimlach. Ik kijk haar vragend aan. Bedankt dat je dit allemaal voor me doet en dat je er altijd voor me bent. Zegt ze. Lau, je hoeft me echt niet te bedanken. We zijn toch beste vrienden? En beste vrienden zijn er altijd voor elkaar. Lau je bent zo belangrijk voor mij geworden. Vanaf de eerste dag dat ik je zag wist ik dat je een speciaal meisje was, ik zou geen andere beste vriendin willen hebben Zeg ik. Ze glimlacht naar me. Dankje Shawn, jij bent ook heel speciaal voor mij zegt ze en ze komt dicht tegen me aanzitten. ze legt haar hoofd op mijn schouder en ik sla een arm om haar heen. We genieten van het uitzicht en na  het reuzenrad gaan we weer naar huis.


Weer thuis, Shawns pov 

Hoi mam, lau en ik zijn er weer! roep ik terwijl ik en lauren onze jassen ophangen. Lau ik wil je wat laten zien. zeg ik terwijl we mijn achtertuin inlopen. Als we langs het zwembad lopen duw ik haar in het zwembad. SHAAAWWNNNNN SUKKEL schreeuwt ze zodra ze boven water komt. Ik kom niet meer bij van het lachen. Lauren kijkt me boos aan. Sorry kleine, ik help je wel uit het zwembad. zeg ik terwijl mijn hand naar haar uitsteek. Ze pakt mijn hand en trekt mij dan ook in het zwembad. PAYBACK BITCH schreeuwt ze als ik weer boven water ben. We lachen allebei en gaan het water uit. We lopen naar boven en dan pak ik een handdoek voor ons. Lauuuuu? Ja Shaaawwnnn? Zullen we een film kijken? vraag ik, en dan knikt ze. Maar dan moeten we wel snel een film uitkiezen want ik zou om 10 uur weer thuis zijn. Ik knik. We besluiten de film 'Naomi & Ely's No Kiss List' te kijken. Shawn? Hmm? Ik heb het koud, mag ik een trui van je pakken? Ja is goed zeg ik. Ze pakt mijn shawn mendes merchandise hoodie en trekt hem aan. Je ziet er schattig uit in mijn hoodie zeg ik glimlachend. Ze bloost een beetje en bedankt me. Dan komt ze weer naast me zitten. Nou dat was wel een beetje een meiden film maar wel grappig zeg ik als de film is afgelopen. Ik krijg geen antwoord terug en kijk naast me. Lauren slaapt  en ze is zo cute als ze slaapt. Nee shawn je mag geen gevoelens voor haar krijgen, straks verpest het de vriendschap denk ik bij me zelf.  Ik probeer lauren wakker te maken maar ze is een diepe slaper dus het lukt niet. Ik kijk door mijn raam naar Laurens huis en zie dat Emma nog wakker is. Ik pak mijn telefoon en bel Emma. Hee Shawn, wat is er? en ze kijkt uit haar raam en zwaait naar me. lachend zwaai ik terug. Ehm je zus is in slaap gevallen en ze wordt niet wakker. Kan je even de deur voor me open maken? Dan breng ik haar even. Haha, is goed ik loop wel even naar beneden doeii. en ze hangt op. Ik til Lauren  in bridestyle op en loop naar beneden. Mam lauren is in slaap gevallen dus ik breng haar even naar huis totzo. en dan loop ik de deur uit. Aan de overkant zie ik emma al bij de deur staan lachen. Ik draag lauren naar haar kamer en leg haar in bed. Ik trek Haar schoenen uit en doe het deken over haar heen. Ik geef haar een kus op dr voorhoofd en loop dan weer terug naar huis.


hooiii! eerste hoofdstuk van mijn eerste boek. Waarschijnlijk echt slecht maar geef me tips pleaseee xoxo

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now