Hoofdstuk 54

217 5 0
                                    

Het is een week verder. Vandaag gaan Aaliyah, Emma, Shawn, Karen, Inge en ik op vakantie naar Amerika met z'n allen. Lucas en z'n gezin zijn nog in Canada vanwege de verjaardag van Lauren dus die gaan vandaag ook gelijk mee terug naar Amerika.
Pov Lauren
Over een halfuurtje vertrekken we naar het vliegveld. Ik ben m'n rugzak aan het inpakken voor handbagage. Na een kwartiertje ben ik klaar. Ik loop naar beneden. Ik ga even naar Shawn toe! Roep ik. Is goed. Over tien minuten weer hier met z'n allen! Roept mn moeder terug. Ik knik en loop naar Shawn. Ik maak de deur open en loop naar binnen. Hey! Heb je er zin in? Vraag Karen die druk bezig is. Ik knik. Jullie ook? Vraag ik. Ze knikt. Ik ga even naar Shawn. Zeg ik. Is goed. Zegt ze en dan loop ik Naar boven. Hij is aan het klooien met z'n koffer want hij krijgt hem niet dicht. Hulp nodig? Zeg ik lachend. Hij draait zich om. Hey, eh ja graag. Zegt hij en hij geeft me een kus. Ik ga op z'n koffer zitten en hou de ritsen bij elkaar. Gemakkelijk maakt Shawn de rits dicht. Dankjewel babe. Zegt hij en hij geeft me nog een kusje. Moet je nog meer mee? Vraag ik. Ehm nee. Zegt hij. Waar is je handbagage? Hoef je niks voor in het vliegtuig ofzo? Vraag ik. Shit! Zegt hij. Ik lach en pak een rugzak. Ik loop naar z'n kast en haal er een vest uit. Ik stop het vest in de rugzak. Ik pak z'n oplader en oortjes en stop die er ook in. Heb je je toiletspullen mee? Vraag ik. Ja in de koffer. Antwoord hij. Oke, wat wil je nog meer mee? Vraag ik. Hij pakt wat spullen bij elkaar en doet die in z'n rugzak. There u go! Zeg ik terwijl ik hem z'n handbagage overhandig. Dankje! Zegt hij glimlachend. Kom we moeten gaan. Zeg ik. Ik pak z'n rugzak en hij z'n koffer. Ik loop naar Aaliyah kamer waar muziek vandaag komt. Liyaah, kom we moeten gaan. Zeg ik. Ze knikt en staat op van haar bed. Ik loop de trap af naar beneden waar Karen al klaarstaat. We lopen met z'n allen naar mijn huis waar Emma, Lucas en z'n gezin en m'n moeder ookal staan. We doen alles in de kofferbak. Mam, mijn gitaar! Roep ik. Die ligt al in de auto. Zegt ze. Ik glimlach en bedankt haar. We stappen in de auto's en rijden naar het vliegveld.

We hebben net onze bagage gedropt en hebben nu alleen nog handbagage. We zijn even bij de mc donalds gaan zitten en zijn nu aan het eten. Het is 8:30 s'ochtends.

We hebben net wat gegeten en lopen nu rond op het vliegveld.

We zitten nu bij onze gate.  Het is 8:50
"De passagiers van de vlucht naar New Orleans, La, Kunnen nu gaan boarden." Zegt een stewardess die aan de balie werkt. We staan op en laten onze boarding passes zien. We lopen door de slurf het vliegtuig in en gaan zitten op onze plekken. Ik zit naast Shawn en het raam, naar Shawn zit Lucas. Shawn ik ga even slapen. Zeg ik als we net in de lucht zitten. Hij knikt. Je mag wel met je hoofd op m'n schouder. Zegt hij. Ik knik en laat m'n hoofd op z'n schouders rusten. Hij slaat een arm om me heen en kust m'n voorhoofd. Ik glimlach en val snel daarna in slaap.

Wakker worden babe, we gaan landen. Hoor ik Shawn in m'n oor fluisteren. Langzaam open ik m'n ogen en ga rechtop zitten. Shawn beweegt even met z'n schouder en geeft me dan een kus.

We wachten nu op onze koffers. Als iedereen z'n spullen heeft nemen we taxi's naar huis. Lucas, Ester, Oom jan en tante Monique gaan naar huis en wij gaan naar ons strandhuis. Als we daar aankomen is het kwart over 12 in de middag. We hebben onze spullen gewoon even in de woonkamer gezet en gaan nu even met z'n allen zwemmen.

Mendeeessss! Laat me los! Roep ik en ik sla op z'n borst. Shawn rent met mij in bruidstijl in z'n armen de zee in. Oke als jij dat wilt. Uw order is mijn bevel. Zegt hij. Nee! Gil ik nog voor hij me loslaat maar het is telaat. Na even gezwommen te hebben gaan we in de zon liggen.
Shawn en Aaliyah gaan na een half uurtje nog even de zee in en Karen en m'n moeder zijn even boodschappen doen. Ik lig met Emma lekker in de zon totdat een persoon in m'n zon gaat staan en ik onder schaduw lig.
Lauren? Zegt de persoon. Ik open mijn ogen. Cameron? Eh haii, hoe gaat het? Vraag ik. Ehm kan beter en met jou? Vraagt hij. Oh das jammer, met mij gaat het goed zeg ik. Er valt een ongemakkelijke stilte. Ehm kan ik je even spreken? Vraagt hij. Zal ik weggaan? Vraagt Emma. Ik knik en ze loopt het water in naar Shawn en Aaliyah. Ehm ja is goed. Zeg ik. Ik ga rechtop zitten en cam komt naast me in het zand zitten.
Sorry dat ik niet meer op je reageerde en dat ik niet meer van me liet horen. Zegt hij zachtjes terwijl hij rondjes in het zand tekent. Waarom cam? Even reageren is toch niet zo moeilijk? Ik dacht dat je me haatte. Zeg ik. Nee absoluut niet! Ik haat je niet. Ik eh. Ik wou gewoon over je heen komen omdat ik eigenlijk wel wist dat het goed met jullie zou komen Toen ik hoorde dat je hem zou gaan verrassen. Ik weet dat ik zelf heb gezegd dt we tijd nodig hadden, maar ik wou gewoon dat je alles op een rijtje kon zetten. Ik had eigenlijk verwacht dat we na een pauze weer een relatie zonder ruzie en irritaties konden hebben. Maar toen hoorde ik van Lucas dat je hem zou gaan verassen en toen wist ik gewoon dat het goed zou komen tussen jullie. Zegt hij. Ik knik. Sorry. Zeg ik. Het geeft niks, het spijt mij ook. Zegt hij. Lauren, ik.. Ik vind je nog leuk, ik heb nog gevoelens voor je. Zegt hij blozend en heel Stil. Geschrokken kijk ik hem aan. Wat? Nogsteeds? Roep ik. Langzaam knikt hij. Het spijt me cam maar ik denk dat het beter is als je gaat. Ik ben met Shawn en ik kan je niet gelukkig maken, sorry cam. Zeg ik. Hij pakt m'n hand maar ik trek hem los. "Cam! Het is beter als je gaat Zei ik net." Geschrokken kijkt hij me aan en dan komt Shawn aangesneld.

Pov Shawn
Emma komt aanlopen. Is dat cam? Vraag ik. Ze knikt. Wat was er? Vraag ik. Hij wilde haar spreken dus ging ik weg. Ik knik en hou ze in de gaten. Ik hoor niet wat ze zeggen door de golven, wind en omdat ze te ver weg zitten. Ik blijf kijken. Na een tijdje pakt cam haat hand maar ze trekt haar hand terug. Snel loop ik naar ze toe. "Cam! Het is beter als je gaat zei ik net." Hoor ik lau roepen.
Wat is hier aan de kant? Vraag ik.
Niks, Cameron was net van plan om te gaan. zegt Lauren. Cameron knikt zachtjes. Doei Shawn en Lauren. Het was leuk om jullie weer gezien te hebben. Zegt hij glimlachend en zachtjes. Dan loopt hij snel en ongemakkelijk weg. Wat was er allemaal aan de hand? Vraag ik.
Hij heeft nog gevoelens voor me. Zegt Lauren zachtjes. Das dan jammer want je bent van mij. Zeg ik. Lauren lacht. Tuurlijk! Ik wil alleen jou Shawnieee! Zeg ik en ik plaats een kusje op z'n wang. Zullen we gaan douchen enzo? Vraagt Shawn. Ik knik. Ik pak onze handdoeken en roep naar  Emma en Aaliyah dat we alvast terug gaan. Ze knikken en dan lopen we naar het huisje.

Als Lauren heeft gedoucht ga ik. Na het douchen loop ik de slaapkamer in. Lau? Waar ben je? Vraag ik als ik haar niet in de kamer zie. Ik krijg een antwoord maar dan hoor ik haar zingen. Ik loop op het geluid af. Daar zit ze. Op de veranda met haar gitaar. Ze zingt het liedje dat ze voor mij schreef.

Buckets of water, millions of clouds
Miles of road just to get where you are
Oh I wish, it wasn't so far...
Thousands of dollars just to be near
Countless thoughts of you being here
Oh I wish, it wasn't so hard
But maybe one day we can

Zingt ze met haar prachtige stem. Als ze klaar is begin ik te klappen. Ze kijkt blozend op en legt haar gitaar weg. Ik ga zitten op een stoel en ze staat op en gaat op mijn schoot zitten. Zo zitten we een beetje te knuffelen. Hier op deze plek heb ik dit nummer geschreven vorig jaar. Zegt ze. Ik geef haar een kusje. Het is een mooi nummer babe. Zeg ik. Ze glimlacht en kijkt genieten van het uitzicht naar de zee.
Hallo tortelduifjes, het is al 15:30. Roepen jullie de meiden even? Dan pakken wij de boodschappen uit. Om 17:00 gaan we naar een restaurant. Zegt Karen. We knikken en staan op. Em! Liyaah! Komen jullie zo? Het is half 4 en om 17:00 gaan we weg om te eten! Roept Lauren. Ja! Antwoorden ze. We lopen weer terug.

Het is 19:00 en we zijn net terug van het eten. De rest van de avond doen we niet veel meer.

Goodnight babe. Fluister ik als we in bed liggen.
Goodnight love. Fluistert ze terug

Sorry dat ik niet iedere dag heb gepost. Ik was wezen logeren met vriendinnen. Sorry xx

Vakantie liefdeTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang