Hoofdstuk 43

171 5 0
                                    

Het is inmiddels een maand later. Lauren is ingeschreven bij een kliniek en vandaag gaat ze er naar toe. Het gaat veel slechter met haar maar ze kon niet eerder naar de kliniek want er was geen plek. Ze weegt nu 35 kilo. Haar depressie is erger en erger geworden. Ze blijft 3 maanden in de kliniek.
Lauren pov

Ik wordt wakker in de armen van Shawn. Dit is de laatste keer in een lange tijd dat ik zo wakker word. Ik kijk naast me waar Shawn vredig ligt te slapen. Ik geef hem een zacht kusje op z'n wang en hij word wakker. Sorry ik wou je niet wakker maken. Zeg ik zacht. Geeft niet ik ben liever wakker met je de laatste paar uur. Zegt hij lief. Hij kijkt hoelaat het is. 10:00. Kom lau we moeten eruit. Zegt hij terwijl hij recht op gaat zitten. Ik trek hem terug. Nee blijf please nog even knuffelen. Zeg ik smekend. Maar anders kom je telaat. Zegt Shawn. Nee ik kom niet te laat. Blijf nog heel eventjes. Hierna kan het drie maanden niet meer. Zeg ik met een pruillipje. Hij kijkt me lachend aan en gaat dan weer liggen. Ik ga boven op hem liggen en hij slaat z'n armen om m'n onderrug heen. Hij geeft me een kus op m'n lippen. Ik open mijn mond en we beginnen te zoenen. Na een tijdje Verbeek ik de zoen. Hij knuffelt me stevig. Ik leg mijn hoofd op z'n borst en hij speelt lief met m'n haar. Dit ga ik echt missen grote. Zeg ik. Ik ook maar ik ga vooral jou missen kleine. Zegt hij. We liggen nog even zo maar na een halfuurtje gaan we eruit. Ik pak een rugzak en doe daar m'n laatste spullen in. Ik breng je koffer alvast naar beneden dan heb jij even wat tijd alleen nog. Ik knik zachtjes en kijk hoe Shawn weggloopt. Ik open de rits van mijn tas en loop naar mijn nachtkastje. Ik stop het fotolijstje van Shawn en mij erin. Dan loop ik naar m'n bureau. Ik pak het fotolijstje met de foto die ik ooit van Shawn had gemaakt en doe hem in de tas. Ik pak het lijstje van Mijn moeder ik, Aaliyah  en Emma bij het strandhuisje in Amerika. en ik pak het lijstje van mij en Lucas. Ik stop ze in mijn rugzak. Ik stop twee Hoodies van Shawn er ook nog in en degene die ik van hem kreeg toen hij op Tour ging trek ik aan. Ik stop ook mijn plaid erin en mijn knuffeltje. Snel stap ik onder de douche en daarna kleed ik me aan. Ik neem afscheid van mijn kamer en loop naar beneden. Hoe moet dat nu? Zeg ik half vragend. Hoe moet wat? Vraagt Emma. Nou ik kan geen piano spelen en geen gitaar voor drie maanden. Zeg ik wanhopig. Misschien mag je je gitaar wel meenemen. Zegt Shawn. Ja en in de centrale ruimte van de kliniek staat een piano dus daar kan je op spelen. Zegt Emma. Ik knik. Ik loop naar boven om mijn gitaar te pakken. Op mijn bed ligt een gouden envelop. Met het handschrift van Shawn staat er. "For My Beautiful Princess" aan de kant van de opening staat. "Pas in de kliniek openen"
Ik pak mijn gitaar en gitaar tas en stop de envelop in mijn gitaar tas. Ik loop naar beneden en ga naast Shawn op de bank zitten. Ik heb je envelop in m'n tas zitten en ja ik hou me in met het lezen. Fluister ik in shawns oor. Hij grinnikt en geeft me een kusje op m'n wang. Hij pakt mijn hand en vlecht zijn vingers in de mijne. Hij streelt met zijn duim zachtjes mijn hand en ik leg mijn hoofd op zijn schouder. M'n moeder komt aanlopen met ontbijt. Ik neem een paar aardbeitjes en een paar hapjes van mijn brood maar dat vind ik genoeg. Over een halfuurtje moeten we weg. Zegt m'n moeder. Shawn m'n YouTube kanaal! Zeg ik geschrokken en helemaal vergetend. Niemand weet dat ik weg ga voor n tijdje. Kom we maken een paar covers snel en dan zet ik er iedere twee weken een op. Dan maken we er 6. Dan maak ik er drie met jou en Drie alleen. Is dat goed? Vraag ik. Shawn knikt. We staan op en lopen naar zijn huis zodat ik daar piano kan spelen. Ik neem mijn gitaar mee. We zetten alles neer camera en lampen enzo. Dan ga ik achter de piano zitten en begin met spelen. Ik zing de liedjes "Starving, This town en Stone cold" Alleen. Samen met Shawn zing ik "Mercy, give me love en They dont know about us" Als we klaar zijn is het precies een half uur later. We lopen terug naar m'n huis waar iedereen klaar staat. Aaliyah, Karen, Emma, Opa en Oma, Shawn en mijn moeder. Met z'n allen gaan we naar de kliniek. Voor de kliniek neem ik afscheid van iedereen. Shawn Emma en mijn moeder lopen mee naar binnen.
Nou ehm met kerst ben ik twee dagen thuis dus dan zie ik jullie weer. Zeg ik zacht. Dus tot over twee maanden. Zeg ik met tranen in mijn ogen. Ik knuffel mijn moeder stevig en zo staan we een tijdje. Dan loop ik naar Emma. Ik geef haar een kus op haar wang en knuffel haar dan ook stevig. Je weet niet half hoe trots ik op je ben lieve lau. Fluistert ze in m'n oor. Ik glimlach en bedank haar. Dan loop ik naar Shawn. Ik geef hem een kus en hij omhelst me stevig. Ik ben echt super trots op je lau, ik ga je fk erg missen maar ik weet dat we dit kunnen. Het is voor je eigen geluk. Zegt hij. Ik knik zachtjes. Hij veegt te tranen weg onder mijn ogen. En kust mijn voorhoofd. Ik en Emma houden je social media bij. We zullen tweets en foto's posten op insta. Af en toe een snapchat plaatsen. Ik knik en geef hem mijn telefoon. We doen nog een groepsknuffel maar dan moet ik toch echt met de vrouw meelopen naar mijn kamer. Ik zwaai ze nog een keer uit en dan kan ik ze niet meer zien.
Ze loopt met me mee mijn kamer in.
Goedemiddag Lauren. Allereerst wil ik zeggen dat het enorm knap van je is dat je hier bent. Als je hulp nodig hebt of iets wilt weten kun je dat aan mij vragen of andere mensen die hier werken. Je mag geen contact hebben met buitenwereld. Geen bezoek en geen telefoon of social media. Dus als je elektronica meehebt, graag inleveren. Zegt de vrouw. Ik heb niks mee. Zeg ik. Ze knikt. Dit is je rooster.
"Maandag tot en met vrijdag om 9 uur  opstaan. Je hebt een half uur om je klaar te maken. Om half 10 ontbijten we met iedereen tot 11:15. Dan heb je tot 12:00 tijd voor jezelf. Om 12:05 Hebben we lunch tot 12:30. Om 12:40 een afspraak met je therapeut Dat duurt tot 13:40. Dan heb je een uurtje voor jezelf. Om 14:40 tot 15:00 heb je therapie voor je anorexia. Dan hebben we 1,5 uur praatgroep sessie. Om 16:35 hebben we tijd voor jezelf in de open ruimte. Ik weet dat je muzikaal bent dus je kunt lekker Piano spelen maar dat kan ook in je andere eigen tijd. Om 18:00 is het avond eten tot 19:00. Dan heb je gewoon voor de rest eigen tijd. Om 22:30 moet iedereen naar bed. Dat is je dagelijkse  rooster. Op zaterdag en zondag sta je op om 10:30. 11 uur ontbijt tot 11:45. 12:00 Uur hebben we praatgroep sessie tot 13:30 daarna lunch. Daarna wandelingen to 14:15 en voor derest mag je zelf uitzoeken wat je doet. Bed tijd is 00:00.
Ik geef je nu even een uurtje om je kamer in te richten en je kast in te delen. Via deze deur kan je naar een soort van kamergenoot maar de deur kan ook op slot voor het geval jullie elkaar niet zo liggen. Ze heeft ook anorexia en zit hier nu 3 dagen. Ze heeft nu haar therapie dus ze is denk ik over half uurtje terug. Over een uurtje ben ik terug. Ik doe de deur tussen mij en m'n buurvrouw zegmaar op slot want ik heb nu even geen zin in mensen. Ik zet mijn foto lijstjes neer en leg mijn plaid op m'n bed en kleding in m'n kast. Ik pak mijn gitaar en speel een liedje en zing erbij. Ik pak de brief van Shawn en open hem.

Lieve Lauren,
Ik kan niet uitleggen hoe trots ik op je ben. Ik ben trots op je dat je toch hulp bent gaan zoeken. Ik zal je ontzettend erg missen maar ik wil niets liever dan dat jij gelukkig bent. Op tour miste ik je ook vreselijk alleen toen hadden we nog contact. Nu ben je totaal afgesloten van de buiten wereld. Je bent al zolang mijn beste vriendin. Ik ben blij dat ik je nu ook mijn vriendin kan noemen, mijn prinses, mijn alles. Jij bent degene met wie ik een toekomst voor me zie. Met jou wil ik oud worden. Ik zal jou lippen op de mijne missen. Ik zal in slaap vallen en wakker worden zonder jou onder mijn arm. Ik zal je glimlach, je mooie lieve glimlach moeten missen. Het spelen met je haar. voor een lange tijd. Maar dat alles, is voor jou geluk, voor ons geluk. Lieve lieve lieve lau, ik ben ongelofelijk trots op je. Ik weet dat mijn meisje dit kan en je komt er wel uit. Ik hou eindeloos veel van je. Hou je sterk!
I love you babygirl x Shawn

Tranen stromen over mijn wangen na het lezen van deze brief. Ik hang de brief op.
De rest van de dag heb ik niet veel gedaan.

Nu zit Lauren in een kliniek omgg!

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now