Hoofdstuk 67

138 5 0
                                    

Ik word wakker en kijk naast me. Milou ligt nog te slapen. Ik stap uit bed en maak beneden een ontbijtje klaar. Ik loop met het ontbijtje naar boven. Ik kruip weer in bed en pak m'n telefoon. Even later staat Shawn in het trappengat. Ik glimlach. Hey. Zeg ik zachtjes. Hij glimlacht terug. Hey, goeiemorgen. Zegt hij. Hij loopt op me af en geeft me een kus. Hij buigt over me heen en geeft milly een kus op haar voorhoofd. Dan gaat hij aan de rand van m'n bed zitten. Gaan we vandaag wat doen? Vraag ik. Ehm nee sorry, ik ga met camilla en nog een paar andere muziekanten chillen. Sorry. Zegt hij. Nee is niet erg, maar let deze keer wel even op je telefoon oke? Zeg ik. Hij knikt. Zal ik doen. Zegt hij glimlachend. Ga je wel mee milly terugbrengen? Vraag ik. Hij knikt. Maar dan moet ik wel door dus dan zet ik je thuis af en ga ik meteen door. Zegt hij. Ik knik. Hoelaat ben je terug? Vraag ik. 17:00. Antwoord hij. Ik knik. Ik wil even douchen, let jij even op milou? Vraag ik. Hij knikt en ik stap uit bed.

Als ik klaar ben met douchen en me heb aangekleed loop ik m'n badkamer uit. Wat ik dan aantrek is echt super cute. Milly en Shawn zijn speels aan het stoeien. Shawn kietelt milly en milly moet heel hard lachen. Een mega glimlach verschijnt op m'n gezicht. Goeie morgen milly! Lekker geslapen? Roep ik boven hun gelach uit. Ze stoppen allebei en kijken me aan. Jaaa! Roept ze blij. Ik glimlach. Wil je even douchen milly? Vraag ik. Ze knikt en samen met haar loop ik weer naar de badkamer. Ik zet de douche voor haar aan en laat haar dan alleen. Ik loop naar beneden en pak haar kleding van de waslijn. Als ik terug kom in m'n kamer ligt Shawn te FaceTimen. Met wie FaceTime je? Vraag ik. Met camilla. Antwoord hij. Oh okee! Zeg ik. Hey Lauren! Hoor ik camilla zeggen. Hee camilla! Antwoord ik. Ik loop naar m'n stoel en pak de handdoek die milou gister ook gebruikte. Ik loop weer terug naar de badkamer. Ik help milou met afdrogen en haar kleding en dan lopen we de badkamer weer uit. Shawn is gestopt met facetimen. Ik ga op m'n bed zitten en milou blijft staan zodat ik d'r haar kan doen. Ik vlecht d'r haar aan twee kanten in. Als ik klaar ben eten we het ontbijtje dat ik had gemaakt.

We zitten nu in de auto opweg naar het weeshuis. Het is een halfuurtje rijden.

We zijn aangekomen bij het weeshuis. We lopen naar binnen naar de Balie. Hallo mevrouw wij hebben milou gevonden gister en we komen haar nu terug brengen. Zeg ik. Ach milou! Daar ben je! We waren zo bezorgd! Roept de vrouw. Ik zie aan milly dat ze niet blij is dat ze terug is. Ik voel me schuldig dat ze niet kan blijven maar ik heb geen andere keuze. Mogen we even afscheid nemen? Vraag ik. De vrouw knikt. We gaan zitten op een bankje en ik trek haar op schoot. Ze begint te huilen en ik veeg haar tranen weg. Shawn en ik komen iedere week en als we niet kunnen schrijven we een brief oke? Zeg ik. Ze knikt. Dan trekt Shawn haar op schoot. Hij knuffelt haar stevig en ze knuffelt hem terug. Ik ga je missen kleine meid! Zegt Shawn. Milly bloost. Ik pak het foto lijstje uit m'n tas. Als Shawn haar loslaat geef ik hem aan milou. Ze glundert helemaal als ze de foto ziet. Ik glimlach. Ik pak haar hand vast en samen lopen we terug naar de balie. De vrouw glimlacht en loopt naar milou. Milou d'r glimlach verdwijnt meteen. Ik hurk op m'n knieën en knuffel d'r nog een keer. Ik geef d'r een kus op d'r wang en dan doet Shawn precies het zelfde. Ik hou van jullie en ik ben nog steeds jullie grootste fan! Zegt ze glimlachend. We glimlachen. We houden ook van jou milly! Zeggen we in koor. Dan loopt milly mee met de vrouw. Shawn slaat z'n arm om me heen. Shawn volgende week dinsdag gaan we weer. Okee? Zeg ik. Hij knikt. We stappen de auto in.

Ik stap de auto uit en zwaai naar Shawn die wegrijd. Hij gaat naar camilla. Ik ben niet jaloers ofzo. Ik open de voordeur en loop het huis binnen. M'n moeder is werken en Emma is aan het facetimen met davey. Hee tortelduifjes! Zeg ik. Hee! Antwoorden ze allebei lachend. Ik grinnik en loop naar de koelkast. Ik schenk wat drinken voor mezelf en Emma in en plof dan naast haar op de bank. Ik scroll wat door m'n instagram. Eeh ik ga een cover opnemen voor m'n kanaal Byee! Zeg ik als ik m'n drinken op heb. Emma knikt. Ik loop naar m'n kamer en zet alle spullen klaar. Ik pak m'n gitaar en begin met de intro. Ik cover het liedje this Town van niall horan.

Als ik klaar ben ruim ik alles op. Ik zet de cover op m'n computer en Edit. Als ik klaar ben met editen post ik hem op YouTube. Daarna loop ik weer naar beneden. Emma is niet meer aan het facetimen. Zullen we naar de stad? Stel ik voor. Ze knikt. We pakken onze spullen en lopen dan de deur uit. We nemen een taxi naar de stad.

We zitten nu bij de McDonald's wat te eten. Erg soepel gaat het niet want we worden constant aangestaard.

We zijn nu weer thuis. Het is 16:30. Ik zou bij shawn blijven eten. Ik zou om 17:15 daar naartoe gaan. Ik en Emma hebben allebei een shirtje gekocht en een broek. Ik loop naar de kelder en ga achter mijn piano zitten. Ik begin wat te spelen.

Voordat ik het weet is het alweer 17:00. Ik stap achter de piano vandaan en loop weer naar de begane grond. Vannuit daar loop ik naar m'n kamer. Ik borstel m'n haar en doe het in een hoge staart. Ik spuit wat deo op en werk m'n make-up bij. Het is nu 17:12. Ik loop naar beneden. Em, mam! Ik ga doei! Roep ik. Doei! Antwoorden ze. Ik pak Shawn z'n huissleutels en loop naar buiten. Ik steek de weg over en maak Shawn z'n deur open. Hoi! Roep ik. Hee! Roept Karen vannuit de keuken. Ik loop naar de keuken. Hmm, het eten ruikt heerlijk. Zeg ik. Karen glimlacht. Waar zijn liyaah en Shawn? Vraag ik. Karen zucht. Shawn is alweer telaat thuis. Zegt ze zuchtend. Ik rol met m'n ogen. En liyaah? Vraag ik. Aaliyah is op d'r kamer met brandon aan het FaceTimen. Zegt ze dan. Ik knik. Wil je thee? Vraag ik. Ja lekker. Zegt karen. Ik knik en zet hun waterkoker aan. Dit is een tweede thuis voor me dus ik voel me er echt thuis. Ik pak twee mokken en schenk ze in met kokend water. Ik stop er theezakjes in en zet de kopjes op tafel. Karen roert nog even door de kip en komt dan aan tafel zitten. We kletsen gezellig en drinken van onze thee. Rond 17:30 komt Shawn binnen gelopen. I Zo je bent weer lekker optijd jongen. Zegt Karen geïrriteerd. Ik geef Shawn ook een geïrriteerde blik. Hij krabt op z'n achterhoofd. Sorry! Zegt hij dan. We knikken. We kunnen wel aan tafel zegt Karen dan. Ik knik. Ik loop naar het trappengat en roep Aaliyah. AALIYAH! ETEN! Roep ik. JAA IK KOM! Roept ze terug. Lachend loop ik weer naar de eettafel. Ik schuif aan naast Shawn. Als Aaliyah er ook is beginnen we met opscheppen van het eten.

Het was heerlijk! Zeg ik. Als ik m'n bord leeg heb. Karen glimlacht. Dan gaat Shawn z'n telefoon af. Hij pakt hem uit z'n zak en neemt op. Shawn, we zitten aan tafel. Zegt Karen boos. Hij gooit z'n hand onschuldig in de lucht. Hee camilla! Hoor ik hem nog zeggen voordat hij naar buiten verdwijnt. Ik zucht. Waarom is hij opeens zoveel bezig met camilla. Zucht ik. Karen en Aaliyah kijken me meelevend aan. Ik ben echt niet jaloers ofzo maar hij laat ons zitten voor haar. Zeg ik. Aaliyah en Karen knikkend en geven me gelijk. Het komt wel goed lau. Zegt Karen. Even later komt Shawn aan tafel zitten en bied z'n excuses aan. We beginnen aan het toetje en kletsen nog wat met z'n allen. Na het eten gaan Shawn en ik naar z'n kamer. Als we boven zijn plof ik neer op z'n bed. Hij komt ook naast me liggen. Dan begint hij over camilla te praten over hoe lief ze is en aardig. Ik irriteer me d'r aan. Waarom zou hij zo over meisjes praten waar ik bij ben. Like prima maar waarom kan hij niet praten over iets wat me wel boeit. Ik probeer een paar keer van onderwerp te veranderen. Maar iedere keer vertelt hij weer over hoe gezellig het chillen was. Ik zucht. Shawn ik ben moe. zeg ik. Ohw okee zullen we dan maar in bed gaan liggen? Zegt hij. Ik schud met m'n hoofd en sta op. Blijf je niet slapen? Vraagt hij verbaasd. Ten eerste, zouden we deze week gewoon eventjes thuis slapen en ten tweede ik hoef niet een hele talkshow over camilla hoor. Zeg ik iets botter dan bedoeld was. Ben je jaloers ofzo? Kaats hij terug. Nee Shawn! Je mag gewoon met meisjes omgaan hoor. Maar ik hoef niet hun hele levens verhaal te weten. Je kon ook best vragen hoe mijn dag was hoor. Zeg ik boos. Ooh sorry lau, ik had het niet door. Zegt hij dan rustig. Ik zucht. Welterusten. Zeg ik en ik loop weg. Krijg ik geen kus meer? Vraagt hij beledigd. Ik loop naar hem toe en geef hem een kus. Sorry oke? Zegt hij dan. Ik glimlach en verlaat dan z'n kamer. Welterusten voor straks. Zeg ik tegen Karen en Aaliyah als ik bij de woonkamer ben. Goodnight. Zegt Aaliyah. Welterusten Lauren. Zegt Karen. Blijf je niet slapen? Vraagt Aaliyah. Nee we zouden deze week gewoon eventjes thuis slapen. Zeg ik dan. Ze knikken allebei en dan loop ik naar de voordeur. Ik loop naar buiten en sluit de deur achter me dicht. Ik steeds de weg over en loop naar mijn voordeur. Ik loop naar binnen en zeg m'n moeder en zusje gedag. Dan loop ik meteen door naar boven. Uit m'n raam zie ik dat Shawn voor z'n raam naar mijn raam kijkt. Hij zwaait en ik zwaai terug. Dan sluit ik m'n gordijnen en trek m'n pyama aan. Ik kruip in bed en niet veel later val ik in slaap.

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now