Hoofdstuk 51

188 6 0
                                    

Vandaag mag Lauren naar huis.
Pov Lauren
Ik ben mijn koffer aan het inpakken. Over anderhalf uur komt Shawn met mijn moeder en zusje. Hopelijk is Jasmin er ook. Ze heeft het beloofd. Na anderhalf uur is mijn koffer ingepakt. David en ik zijn ook goed bevriend geraakt dus ik zal hem erg missen. De rest van de mensen die hier zitten ook want je maakt toch een band met iedereen hier. Toch ben ik blij dat ik eindelijk Naar huis kan. Ik weeg 52 kilo. Als ik een uur later mijn koffer helemaal heb ingepakt loop ik naar David z'n kamer. Hij ligt op z'n buik huilend met z'n hoofd in z'n kussen. Ik ga naast hem op z'n bed zitten. Hee daav wat is er? Vraag ik terwijl ik mijn hand op z'n rug leggen. Ik haa me lewe. Roept hij. David je moet even je hoofd uit je kussen want ik versta je niet helemaal. Hij gaat recht op zitten en staart voor zich uit. Wat er best eng uit ziet want z'n ogen zijn helemaal dik en rood. Ik haat mijn leven. Zegt hij zachtjes. Dont say that. Zeg ik terwijl ik een arm om hem heen sla. Kom, veeg je tranen weg! Ik ga zo naar huis en je mag straks huilen als we afscheid nemen. Nu nog even niet. Zeg ik. Hij glimlacht en samen lopen we naar de centrale ruimte waar iedereen al staat om afscheid te nemen. Lauren wil je please nog eens voor ons zingen? Vraagt Een meisje die hier ook al een lange tijd zit. Ik knik en ga achter de piano zitten. Guys dit nummer heb ik geschreven in de laatste 3 maanden dat ik hier zat. Het gaat over de moeilijke tijd die ik had. Het gaat over een meisje dus eigenlijk mezelf, die dacht dat ze het wel aankon maar soms word het gewoon allemaal eventjes teveel. Het heet "a little too Much"
Ik leg mijn vingers op de toetsen en begin te spelen. En daarna zingen.

She would not show that she was afraid,
But being and feeling alone was too much to face,
Though everyone said that she was so strong,
What they didn't know is that she could barely carry on,

But she knew that she would be okay,
So she didn't let it get in her way,

Sometimes it all gets a little too much,
But you gotta realize that soon the fog will clear up,
And you don't have to be afraid, because we're all the same,
And we know that sometimes it all gets a little too much,

She would always tell herself she could do this
She would use no help it would be just fine
But when it got hard she would lose her focus
So take my hand and we'll be alright

And she knew that she would be okay,
So she didn't let it get in her way,

Sometimes it all gets a little too much,
But you gotta realize that soon the fog will clear up,
And you don't have to be afraid, because we're all the same,
And we know that sometimes it all gets a little too much, yeah.

A little too much, I said a little too much, oh

Sometimes it all gets a little too much,
But you gotta realize that soon the fog will clear up,
And you don't have to be afraid, because we're all the same,
And we know that sometimes it all gets a little too much yeah!

Sometimes it all gets a little too much,
But you gotta realize that soon the fog will clear up,
And you don't have to be afraid, because we're all the same,
And we know that sometimes it all gets a little too much

Als ik klaar ben begint iedereen te klappen. Dat was zo mooi! Echt een prachtig nummer. Zegt David. Ik glimlach. Ik neem afscheid van iedereen. Ik wil net naar David lopen als David zegt. Kijk is achter je. Meteen draai ik me om en bij de deur van de in-/uitgang staat Shawn. SHAWN! Roep ik en ik ren om hem af. Ik spring in z'n armen en hij vangt me op. Tranen van blijdschap rollen over m'n wangen. Iedereen begint te klappen en mensen maken aahw geluiden. You look happy again. Zegt hij in m'n oor. Ik kijk hem aan en glimlach. Als ik hem los laat staan ook mijn moeder, Emma en jasmin er. MAM! Roep ik en ik omhels haar. Je ziet er goed uit meisje. Fluistert ze in m'n oor. EMMSS! Roep ik en dan knuffel ik haar. Lauu, je bent zo mooi en je ziet er weer zo gelukkig als eerst uit. Zegt ze blij. Ik knik en geef haar een kus op d'r wang. Jassieee! Roep ik blij. Ik knuffel haar ook. En was het een beetje uit te houden zonder mij? Zegt ze lachend. Jajaja ik leerde David kennen, hij was de nieuwe bewoner van je kamer. Zeg ik. Ik loop naar David. Ik omhels hem. Ik vond het leuk om je te leren kennen. Je kunt het! Zeg ik. Een traan rolt over z'n wang. Ik veeg hem weg en omhels hem weer. Ik geef hem een papiertje. Hier is m'n nummer, als je hier uit bent bel me dan oke? Zeg ik. Hij knikt. Ik geef hem nog een knuffel en dan loop ik naar Shawn en de rest. Ik pak z'n hand en hij vlecht z'n vingers in de mijne. Doei iedereen! Veel succes allemaal! Roep ik en ik zwaai nog een keer. Ze zwaaien allemaal terug en dan lopen we naar de auto. Zullen we even gaan lunchen? Vraag ik. Iedereen stemt in en we rijden naar de Mac. Ik bestel een big mac menu en een Chili Chicken.
Zo ken ik je weer. Fluistert Shawn als we aan tafel zitten. Ik glimlach en neem een hap van mijn burger. Na een half uurtje gaan we weer weg bij de Mac. Lau, ik zit nog steeds in therapie voor de zekerheid en ik heb zo een afspraak dus ik moet gaan. Zegt jasmin. Ik knik en geef haar een knuffel. Zie ik je snel weer? Vraag ik. Ze knikt en dan loopt ze richting het station. Met z'n vieren lopen we naar de auto en stappen we in. Ik zit naast Shawn en ik speel wat met zijn vingers. Ik heb je gemist. Zegt hij en hij drukt een kus op m'n slaap. Ik jou ook zeg ik glimlachend.

Als we thuis zijn is het alweer 17:30. M'n moeder maakt de deur open van de huiskamer en daar zitten Aaliyah, Amy en Karen. LAUREN!! Roept Aaliyah en ze rent op me af. Ik knuffel haar een tijdje. Ik heb je gemist kleine. Zeg ik. Ik jou ook en OMG je ziet er zo gezond en gelukkig uit. Zegt ze lief. Ik glimlach en knuffel dan Karen en Amy. Ik plof naast Shawn op de bank. Wat gaan we eten mam? Vraag ik. Mag jij kiezen lieverd. Zegt ze lief. Ehm döneerrr! Roep ik. Iedereen moet lachen en dan bestellen we het eten. Ik bestel een kapsalon because i love that shit!
Na het eten zitten we met z'n allen gezellig een filmpje te kijken. Als de film is afgelopen is het 23:00. Ik ga maar eens naar huis. Zegt Amy. Ik knik en loop met haar naar de deur. Het was fijn om je weer gezien te hebben. Zegt ze en ze omhelst me. Vond ik ook. Zeg ik en ik zwaai haar uit. Wij gaan ook naar huis. Zegt Karen over Aaliyah en zichzelf. Ik knik. Samen met Shawn lopen we mee naar de deur. Welterusten en tot morgen. Zeg ik. Welterusten. Zeggen ze in koor. Ze steken de straat over en lopen hun huis binnen. Shawn vind je het erg als ik even met Emma ga kletsen? Even bij kletsen? Vraag ik. Hij schud z'n hoofd. Nee tuurlijk niet ga je gang. Zegt hij lief. Em, kom je even? Vraag ik. Ze knikt en staat op van de bank. Shawn daarin tegen gaat zitten op de bank en begint een gesprek met m'n moeder. Zullen we even naar mijn kamer? Dan kan ik tegelijk even mijn koffer uit pakken. Zeg ik. Ze knikt. Ik pak mijn koffer en Emma m'n gitaar tas. We lopen naar mijn kamer. Emma gaat op m'n bed zitten en ik rits mijn koffer open. Ik pak mijn fotolijstjes en zet ze op de goede plek. Dusss, hoe is het tussen jou en davey? Vraag ik. Ehm, het is uit. Zegt ze stil. Whutt? Sinds when? Vraag ik verbaasd. Sinds vorige week. Hij en Hugo zijn verhuisd sinds eergister. Ze wonen helemaal aan de andere kant van Canada. Zegt ze droevig. Ik ga naast haar zitten. Maar em, je kan toch een lange afstand relatie hebben? Vraag ik. Jaa daar hebben we het over gehad maar we vonden het misschien beter als we uit elkaar gingen. We vonden het niet handig. Zegt ze. Maar jullie hebben het nog niet eens geprobeerd? Zeg ik vragend. Nee weet ik Maarja. Zegt ze. Jullie vinden elkaar toch nog leuk? Vraag ik. Ze knikt. Waarom proberen jullie het dan niet gewoon? Als het niks word kun je er altijd nog een punt achter zetten. Zeg ik. Hmm ik weet niet. Zegt Emma aarzelend. Wacht maar. Zeg ik. Ik ga verder met m'n kleding in m'n koffer doen. Lau, hoe is het om in zon kliniek te zitten. Vraagt ze voorzichtig.
Het is moeilijk, vooral in het begin. Zeg ik terwijl ik nog steeds heen en weer loop met kleding uit m'n koffer. De eerste week is het moeilijkst. Je mist je familie en vrienden en de therapie die je ondergaat is lastig. Gelukkig zaten er leuke jongeren in de kliniek en jasmin was een super kamer genoot. We hielpen elkaar hier doorheen. Het is moeilijk maar toch fijn om te weten dat je hulp hebt bij je problemen. Zeg ik. Emma knikt. Je ziet er echt veel beter uit. Veel gelukkiger ook, je straalt helemaal. Zegt Emma blij. Ik glimlach. Thanks em. Zeg ik. We praten nog een tijdje. Ik ben moe. Zeg ik. Ja ik ook. Zegt Emma. We lopen naar beneden. Wij gaan slapen. Zeggen we. Ik ook. Zegt mijn moeder gapend. Ik moet lachen. Ik ga ook slapen. Zegt Shawn. Met z'n vieren lopen we naar boven. Welterusten zeggen Shawn en ik en we lopen de trap naar zolder op.(mijn kamer) welterusten zeggen ze allebei. Ik poets mijn tanden en trek een shirt van Shawn aan. Hij glimlacht. U look cute. Zegt hij. Ik bloos en ga ik bed liggen. Shawn komt naast me liggen en ik kruip tegen hem aan. Hij slaat z'n armen om me heen en ik voel me veilig bij hem. Ik heb je gemist babygirl. Zegt hij lief. Ik jou ook bae. Zeg ik en ik plaats een kusje op z'n kaak. Goodnight lieffie. Zegt hij. Goodnight zeg ik.
En dan vallen we in slaap.

Lauren is back bitchesssss!!!

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now