Hoofdtuk 47

174 5 0
                                    

Pov Shawn
We zitten al uren afwachtend in de wachtruimte. Er komt eindelijk een dokter naar ons toe. Is ze wakker?! Vraagt ik onrustig. Ga even zitten jongen dan leg ik jullie alles uit.
De jongedame ligt in coma en we weten niet of ze wakker word. Als ze wakker word kan dat nog weken of maanden duren dus jullie kunnen beter naar huis gaan. We zullen moeten afwachten. Het is allemaal mijn schuld. Denk ik bij mezelf. Als jullie langs willen mag dat. Alleen per persoon. Zegt de dokter. We knikken en dan loopt hij weg. Shawn ga jij maar eerst. Zegt Inge, Laurens moeder. Ik knik dankbaar. M'n moeder geeft me een kus op m'n wang en dan loop ik naar de kamer waar Lauren ligt.
Daar ligt ze, lijkbleek. Ik ga naast haar staan en pak haar hand, koud als ijs. Ik geef er een kusje op. Lau, waarom? Waarom doe je dit. Je bent sterk, altijd al geweest. Vecht please nog even. Je kunt het. We geloven allemaal in je. Ik kan me niet voorstellen hoe ik zonder mijn beste vriendin, mijn prinses zou moeten leven. Laat me niet achter lieve lau. Alsjeblieft niet. Blijf alsjeblieft lau. Ik geef een kus op haar mond. Ik loop terug naar de wachtkamer. Iedereen luistert naar een meisje die bij hun zit. Hoe gaat het met haar? Kan ik naar haar toe? Vraagt ze als ze mij ziet. Wie ben jij? Vraag ik. Ik woon bij haar in de kliniek, ik ken haar echt kijk maar. Zegt ze en ze laat een polaroid foto van hun zien. (Ze hadden namelijk geen mobieltjes in de kliniek)
Wacht, ben jij jasmin? Vraag ik. Ze knikt en steekt haar hand uit. Ik schud hem, Shawn. Zeg ik. I know ik ben fan. Zegt ze. Ik geef haar een knuffel. Ze heeft me veel over je verteld. Zeg ik. Ze bloost. Ze had het altijd over je Shawn. Zegt ze. Ik bloos ook. Ja je kan naar haar toe maar ik weet niet of iemand anders eerst wil? Zeg ik halfvragend. Laat haar maar even. Zegt Inge. Ik knik en jasmin loopt naar Lauren d'r kamer.

Pov Jasmin
Ik pak haar hand vast en kijk er naar. Er valt een traan op van mij. Dit mag niet, jij hoort hier niet te liggen. Je verdient het niet lau. Please blijf bij ons. Hoe moet dat nou in de kliniek? Blijf ik alleen daar? Nee please not. Ze zijn allemaal aardig hoor maar bij jou voel ik me fijn. Je hebt me zover vooruit geholpen. Wie moet me nu helpen lau? Alleen jij kan dat. Blijf vechten lau. Zeg ik en ik geen haar een kus op haar hand. Ik leg haar hand neer en loop weer terug.

(Volgorde van pov's is ook de volgorde van wie naar Lauren gaat)

Pov Inge
Ik loop op haar af en kus haar voorhoofd. Ach mijn lieve Lauren. Waarom? Please blijf bij ons. Wat moeten we toch zonder jou meisje. Ik ben trots op je. Ik weet dat je dit kunt dus blijf vechten voor je leven. Er staat nog zoveel op je te wachten. Je kunt het liefje. Zeg ik en ik loop weg want ik vind het moeilijk om haar zo te zien.

Pov Emma
Lauren, jij bent mijn rol model, mijn lieve zus. Maar dit? Dit is niet het goede voorbeeld. Ik heb het zo met je te doen. Je hebt het niet makkelijk maar wij ook niet echt. Wat moet ik nou zonder een grote zus? Een zus die altijd voor me zorgt en waarmee ik altijd kan praten over van alles en nog wat. Lau please wake up. Ik zal ook voor jou zorgen, i promise. En dan loop ik terug.

Pov Lucas
Nee nee nee nee nee! Lau wat doe je ons en jezelf nou toch aan bae. Ik ben een tijdje stil. Er rollen tranen over mijn wangen. Keep on fighting lief nichtje!

Pov Aaliyah
Je bent als een zus voor mij, en ik wil mijn zus niet kwijt. Emma wil haar zus niet kwijt. Lucas wil zijn nichtje niet kwijt. Inge wil haar dochter kwijt. Jasmin wil haar vriendin kwijt. Je oom en tante willen hun nichtje niet kwijt. En Shawn? Shawn wil zijn wereld, zijn alles niet kwijt. So please wake up! I love you.

Pov Karen
Meisje toch. Huil ik.
Je komt er wel, dat weten we allemaal. Het lukt je. Vroeger had je het ook moeilijk maar omdat jij zon vechter bent kwam je er boven op. Nu kan dat ook lau. Lieverd je bent sterk en we geloven in je.

Pov ester
De vakantie was zo leuk met je lieve nicht. Jammer genoeg loopt kerst anders dan gepland. Anyways ik ben trots op je en ik weet dat je dit kunt Loveyou!

Pov Tante Monique
Ik vind het moeilijk om je zo te zien lieff, dus ik hou het kort.
Ik weet niet of je ons hoort maar we zijn ongelofelijk trots. Je bent een vechter. We willen je niet kwijt lieffie. Word please wakker meis, ik hou enorm veel van je.

Pov oom jan
Meissie toch! Je kunt het. Blijf vechten, je bent sterk. Wij kunnen niet zonder je, Shawn niet en je fans toch ook niet? Be strong meissie.

Pov Shawn
Jan komt de wachtkamer in lopen. Ik was de laatste. Zegt hij stilletjes. We staan op en gaan terug naar Laurens huis.
Eenmaal thuis loop ik naar Laurens kamer. Ik loop de badkamer in en kijk naar de pillen die overal op de grond liggen. Tranen rollen over mijn Wangen. Ik loop terug en ga op haar bed zitten. Mijn oog valt op een brief. Ik pak de Brief en lees hem. Tranen rollen over mijn wangen en ik kan het niet stoppen. Ik loop naar beneden. Ze heeft een afscheidsbrief geschreven. Zeg ik. Zal ik hem voorlezen? Vraag ik. Iedereen stemt in en ik lees hem voor.
Lieve mensen,
Het spijt me voor alles.
Voor de ruzies, voor mijn gedrag de laatste tijd en voor de foute die ik gemaakt heb. Ik wil jullie niet nog meer teleurstellen... Ik ben op, het spijt me. Bedankt! Want jullie waren er altijd voor me, hoe gemeen ik ook deed.
Ik hou van jullie
X Lauren

Na het lezen kijk ik om me heen. Iedereen heeft tranen in zijn ogen.
Ik eh ga slapen, het is al half 1 s'nachts. Zeg ik. Ik loop naar boven en ga in Laurens bed liggen. Het ruikt naar Lauren. Ze hoort naast me te liggen, niet in een ander bed. Ik begin alweer te huilen.
Shawn? Ben je nog wakker? Hoor ik na een tijdje. Ik knik en Emma komt op het bed zitten. Ik zie aan je dat je je schuldig voelt. Shawn, het is niet jou schuld jij kan er niks aan doen. Jij was juist de persoon die Het beter maakte. Echt het is niet jou schuld. Zegt ze lief. Ik glimlach dankbaar. Ik ga ook slapen, welterusten Shawn. Zegt ze zacht. Goodnight Em, en eh bedankt sis. Zeg ik. Niet veel later huil ik mezelf in een droomloze slaap.

Beetje saai hoofdstukje im sorry💜💜💜

Vakantie liefdeWhere stories live. Discover now