22- Ben Bilmem Babaannem Bilir

3.7K 226 67
                                    


Knocked Up

Yazar: jjokkomi

Çeviri: Minnie Hyung

BÖLÜM 21

23 Kasım Perşembe, 12. Hafta 5. Gün.

Kyungsoo muzundan bir lokma ısırdı ve Yixing'e tavşancığının nasıl olduğunu soran bir mesaj yazdı. Koltukta uzanıyordu, öğlene yaklaşmasına rağmen hâlâ pijamaları içindeydi ve o daha farkına varmadan insanlar gelmiş olacaklardı.

Muz kabuğunu atmak için fazla tembel hissedip birkaç saniye sonra ortalıkta beliriveren babasını sızlanarak çağırdı.

"Efendim?"

"Şunu atsana." Babası ona delirmiş gibi bakıyordu, bu yüzden surat astı ve yüzüne en iyi yalvarma ifadesini kondurdu. "Lütfen?"

Babası iç çekmiş ama yine de çöpü almıştı; telefonuna geri dönmeden önce içinden kutlama yaptı. Babası elinde ayakkabılarıyla odaya geri döndü, kafası karışmıştı.

"Bir yere mi gidiyorsun?"

"Babaanneni alacağım."

Kyungsoo muzunu hâlâ yiyor olsaydı kesin boğulurdu. Pis fikirlerini bir yana koyup oturduğu yerden doğruldu ve babasına baktı.

"Ne?! Baba hayır!" Diye inildedi.

Babaannesini sevmiyor değildi (pekâlâ sevmiyordu). Kadın onun hakkında ikide bir söylenip duruyordu. Kyungsoo gizliden gizliye onun kendisinden nefret ettiğini düşünüyordu ama yanlış hiçbir şey yapmadığından bu hiç mantıklı değildi.

Her yazın bir haftasını onunla geçirmek zorunda olmaktan nefret ediyordu. Kadının evi kedi kumu gibi kokuyordu ve yoğun Busan aksanı ne halt söylediğini anlamayı zorlaştırıyordu. Yaptığı her şeyden şikâyet ettiğini söylemeye bile gerek yoktur herhalde.

"Kibar ol, seni yazdan beri görmedi."

"Ama o tam bir sürt-"

"Do Kyungsoo sakın ha o cümleyi bitirme." Babası diklenerek cevapladı ve o da oflayarak arkasına yaslandı.

"Biliyor mu?"

Babası sessizleşmiş ve yüzü dışında her yere bakmıştı. Hassiktir.

"Ona hamile olduğumu söylemedin değil mi?! Baba yaaaa!" Sızlanırken ayaklarını çocuk gibi savurdu. Babasının o kadar şey arasında bunu kendi annesine söylememesi gerekiyordu.

"İyi de buraya geldiğinde öğrenecek zaten. Şimdi gidip onu alacağım. Sen de giyin ve insanlar geldikleri zaman onlara kapıyı açtığından emin ol, tamam mı?"

Babası gitmeden önce başının üstüne bir öpücük bıraktığında homurdandı. Sıkılarak ayaklarının görüntüsünü engelleyen karnını dürtükledi. Henüz o kadar şişman değildi ama yattığı pozisyon onu daha şişman gösteriyordu.

"Beni eğlendir." Tekrar karnını dürttü. Tabii ki hiçbir şey hissetmemişti. Kızı ya da oğlu çoktan hareket ediyordu ama anlaşılan bebek çok küçük olduğundan hissedemiyordu.

Önceki gün Minseok nihayet bebeğinin hareketlerini hissettiği için heyecanlanarak onu aramıştı. Bu elbette onu kıskandırmış ama aynı zamanda birkaç hafta içinde kendisinin de bebeğinin içeriden tekmelemelerini hissedebileceği gerçeğiyle tuhaf hissetmişti.

Nihayet kalkıp duşa girdi. İşi bittikten sonra mavi bir kazak ve rahat bir pantolon giydi. Cidden sadece bir kapüşonlu badi giymek istiyordu ama ailesi geliyordu ve tamamen bir dilenci gibi görünmek istemiyordu.

Knocked Up ★ [ÇEVİRİ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin