Part 5

4.5K 448 43

[Flashback]

Taehyung pov

"I'm home." Taehyung memandang sekeliling dan ternampak hyung-hyung dan maknaenya sedang berada di ruang tamu.

Taehyung pergi ke ruang tamu dan duduk di sofa. Taehyung merehatkan kepalanya di sofa dan melepaskan nafas yang dalam.

"Kenapa dengan kau? Macam ada masalah je?" Tanya Namjoon yang merupakan abang kepada Taehyung.

"Ada pelajar baru dekat sekolah aku."

"Jadi?" Suga yang sedang bermain dengan kukunya yang tajam memandang Taehyung.

"Dia menyusahkan. Cikgu suruh dia duduk sebelah aku. Dia tu banyak cakap and suka cari pasal dengan aku."

"Dia lelaki ke perempuan?" Tanya Jin.

"Perempuan."

"Perempuan? Boleh aku berkenalan dengan dia?" J-hope smirk.

"No. Hyung tak boleh."

J-hope tersengih.

"Tapi Aku rasa pelik lah." Taehyung memandang hyungnya.

"Wae?"

"I can't read her though and her mind." Kata Taehyung kemudian semua hyungnya memandang Taehyung.

"Macamana tak boleh?" Tanya Jimin yang tiba2 matanya bertukar menjadi merah dan serius.

"Itu pelik." Kata Jungkook maknaenya pula.

"Taehyung, better kau jangan bercakap dengan dia. Dia mungkin berbahaya bagi kau ataupun berbahaya bagi dia. Kau kan tidak boleh kawal kuasa kau sendiri lagi." Kata Suga dengan serius.

"I know. Tapi aku dah cuba untuk tidak bercakap dengan dia tapi dia yang cuba cari nahas." Taehyung berpeluk tubuh.

"Don't ever talk to her and don't let her or anybody touch you." Kata Namjoon dengan serius.

"Betul tu." J-hope mengangguk dengan wajah yang serius.

"Nanti jadi macam kau kan hyung?" Jimin ketawa.

"Seriuslah aku memang tak sengaja. Itu kisah lama. Kau pun ada masa tu kan." J-hope memandang tajam pada jimin.

"Nae mianhae hyung.hehe.." Jimin duduk di sebelah jungkook.

"Gwaenchana, lagipun aku dah dapat kawal kuasa aku and diri aku." J-hope tersenyum.

"Untunglah." jungkook smirk.

"Tapi hyung aku risau aku tak dapat kawal diri aku dan kuasa aku lagi. Aku risau benda tu berulang. Semua pelajar dekat sekolah aku takutkan aku dan kata aku pelik." Terang Taehyung dan tidak berpuas hati dengan dirinya. Dia juga mahu hidup seperti manusia yang lain.

"Kau kena bersabar. Nanti kau akan dapat kawal benda tu juga." Kata suga.

"Tapi aku dah buat ramai orang takut dengan aku dan aku cederakan ramai orang."

"Nanti aku fikirkan cara." Kata Namjoon.

"Gomawo hyung.Aku naik atas dulu." Kata Taehyung lalu mengambil begnya.

Taehyung menghempaskan badannya ke atas katil lalu memandang siling biliknya.

Tiba² taehyung terbayangkan wajah kau dan juga semasa dia terlanggar kau di sekolah dan juga semasa di dalam kelas.

"Kenapa aku tak boleh baca fikiran dia?" Kata taehyung sendirian.

"Taehyung. Boleh hyung masuk?" Jin berdiri di depan pintu biliknya bersama Jimin.

THE CHOSEN ONE [ BTS FANFIC ]Read this story for FREE!