Part 26

3K 382 28

"Mianhae." Kata Taehyung. Dia cintakan kau tetapi dia tidak boleh melawan kata2 hyungnya.

"Mianhae? Waeyo?" Kau tertanya2 kenapa Taehyung berkata begitu.

"Awak tahu kan saya ni seorang vampire dan demon. Saya tak boleh jatuh cinta dengan manusia."

"T-tapi awak pun manusia juga. wae awak tak boleh jatuh cinta dekat saya?"

"Saya masih tak dapat kawal kuasa diri saya. I don't want you to get hurt." Kata Taehyung.

"But I love you. I know you love me too. Kita akan tempuhi semua ni bersama." Kata kau.

Belum sempat Taehyung membuka mulut J-hope membuka pintu bilik dan masuk.
"Taehyung!" Kata J-hope dengan cemas lalu kau dan Taehyung terkejut.

"Apa kau dah buat ni? Kau tahu tak kita ada peraturan dalam rumah ni?" Kata J-hope dengan terkejut lalu memandang kau.

"Aku tahu hyung. Macamana hyung boleh tahu aku bawa dia ke sini?" Tanya Taehyung.

"Aku yang bagitahu." Jimin masuk dan tersengih.

"Asal kau bagitahu?" Taehyung memandang Jimin dengan tajam.

"Takpa. Aku tak marah. Aku akan tolong kau. Jangan risau aku takkan bagitahu sesiapa." Kata J-hope. Taehyung berasa lega apabila mendengarnya.

"Mianhae Taehyung. Aku turun bawah jap. Aku nak tengok sama ada hyung2 yang lain dah balik ke belum." Kata Jimin lalu Taehyung dan J-hope mengangguk.

"Annyeong. Hoseok imnida. Aku abang Taehyung." J-hope pergi ke arah kau dan menghulurkan tangannya kepada kau. Kau memandang tangan J-hope lalu memandang wajahnya. Kau teragak2 untuk berjabat tangan dengannya.

"Jangan risau. Aku takkan bertukar jadi vampire kalau kau sentuh aku." J-hope ketawa kecil.

"Oh mianhae." Kau berasa malu dengan apa yang kau fikirkan tadi lalu kau berjabat tangan dengannya. "Y/n imnida. Nice to know you oppa." Kau tersenyum lalu J-hope membalas senyuman kau.

"Taehyung aku nak bercakap dengan kau jap." J-hope membawa Taehyung ke luar.

"Awak duduk sini." Kata Taehyung lalu kau mengangguk.

"Okay sekarang ni kita kena bawa dia keluar dari sini. Tempat ni tak selamat untuk dia. Kenapa kau bawa dia ke sini dan macamana dia boleh masuk ke dalam dunia kita?" Kata J-hope.

"Aku bawa dia ke sini sebab nak merawat dia and bagi dia ubat dari bilik Namjoon hyung tu. Dia selamatkan aku. Kalau dia tak selamatkan aku, mungkin aku dah mati sekarang."

"Apa dah jadi?" J-hope mengerut dahi lalu Taehyung menceritakan segalanya.

"Tapi macamana dia boleh masuk ke dalam dunia kita? Bukan manusia memang tak boleh masuk ke? Maksud aku dia tak dapat masuk walau apa cara pun." Kata J-hope yang berasa pelik itu.

"Eh? Ha ahlah." Taehyung mengerut dahi.

"Aku cuba bawa dia dan teleport ke bilik aku tapi okay je. Takda apa2 yang berlaku."

"Mungkin pagar tu tak cukup kuat kot sebab tu manusia boleh masuk." Kata J-hope.

"Mungkin."

"Tapi kau kena bawa dia keluar sekarang sebelum Yoongi hyung dan yang lain balik." Nasihat j-hope.

"Boleh aku cuba teleportation aku tak hyung? Kalau aku bawa dia ke luar rumah nanti risau bertembung dengan hyung yang lain." Kata Taehyung.

"Okay kau cuba dulu. Kalau tak boleh kau kena bawa dia jalan ke luar rumah tulah." Kata J-hope.

"Nae hyung." Kata Taehyung lalu dia masuk ke dalam bilik dan pergi ke arah kau.

"Y/n, jom saya bawa awak balik." Kata Taehyung.

"Nae." Kau mengangguk.

"Pegang tangam saya. Saya akan guna cara teleport." Kata Taehyung lalu menghulurkan tangannya kepada kau. 'Wow.' Kau berasa kagum dengan kebolehan taehyung itu.

"Er.. bukan saya tak boleh sentuh awak ke?" kata kau.

"Gwaenchana. Saya takkan bertukar." Kata Taehyung dengan yakin.

"N-nae." Kau memegang tangan taehyung lalu taehyung menyuruh kau menutup mata.

"Okay kita pergi sekarang." Taehyung menutup mata dan cuba untuk teleport tetapi tiada apa yang berlaku. Taehyung cuba lagi tetapi tiada apa yang berlaku.

'Kenapa tak boleh ni?' Kata Taehyung di dalam hati dan melihat kau masih memejamkan mata.

"Awak kaja saya bawa awak balik. Dengan cara ni tak berkesan." Kata Taehyung dengan malu.

"Waeyo?" Tanya kau.

"Saya pun tak tahu." Kata Taehyung.

"Aku rasa dengan cara tu tak berkesan. Kau kena bawa dia dekat sana juga." Kata J-hope.

"Nae hyung." Lalu Taehyung membawa kau turun ke bawah dan menuju ke luar rumah.

"Okay cuba awak melintasi garisan ni. Ni garisan antara dunia saya dan dunia awak." Terang Taehyung sambil menunjukkan sebuah garisan berwarna putih di hadapan rumahnya.

"Nae. Sebelum saya balik saya nak ucapkan terima kasih dekat awak sebab tolong saya semalam. Gomawo taehyung." Ucap kau sambil tersenyum dekat Taehyung

"Terima kasih hoseok oppa dan Jimin." Kau tunduk hormat kepada mereka lalu mereka tunduk hormat dekat kau.

"Terima kasih sebab selamatkan Taehyung." Kata J-hope tersenyum dekat kau kemudian kau tersenyum.

"Saya temankan awak balik. Masih gelap ni. Lebih baik awak pulang cepat." Kata Taehyung lalu kau mengangguk.

"Bye.." kau melambai tangan kepada mereka lalu kau berdiri di hadapan garisan putih itu. Kau menelan air liur dan berdebar2 untuk melintasi garisan itu. Kau khuatir sesuatu akan berlaku kalau kau melintasi garisan itu. Kau memandang Taehyung lalu dia tersenyum memandang kau.

"Okay saya kira sampai tiga kita melintas sama2." Kata Taehyung.

"Satu... dua..." Taehyung mula mengira dan kau menutup mata.

"Tiga." kau melangkah garisan tersebut menggunakan kaki kanan kau bersama Taehyung dan tiba2 dunia kau menjadi gelap dan kau jatuh ke tanah. Kau tidak dapat menggerakkan badan kau.

Taehyung sudah berada di dunia manusia lalu dia memandang kau yang berada di sebelahnya.

"Y/n?" Taehyung melihat kelibat kau sudah tiada.

"Y/n! Mana awak!?"

__________

I'm backkk.. mianhae sebab buat korang semua tertunggu2. *lap hingos.

Saya sibuk sebab uruskan cousin kahwin sebab tulah lambat update. Don't forget to vote ♡ xoxo

@Taehyung_mole

THE CHOSEN ONE [ BTS FANFIC ]Read this story for FREE!