Part 31

3.3K 443 39

"Cara-caranya ialah.. oh dia ada banyak cara." Kata J-hope membesarkan matanya.

"Apa caranya?"

"Yang pertama manusia tersebut perlu membunuh seekor serigala dan minum darahnya. Perlu menggunakan pisau yang direndam dengan darah manusia selama 7 hari 7 malam. Serigala tersebut perlu dibunuh pada waktu bulan mengambang."

"Macam susah je." Taehyung berasa susah hati.

"Okay. Kita move on ke nombor dua. Cara kedua, dia boleh keluar jika dia dari keturunan vampire atau ada darah vampire yang mengalir di dalamnya."

"Dia bukan vampire." Kata Taehyung.

"Okay lupakan yang nombor dua tu."

"Yang ketiga.." J-hope tahan daripada ketawa sebaik sahaja membaca nombor tiga.

"Apa dia?" Taehyung mengerut dahi. Dia tidak tahu sangat membaca tulisan vampire.

"Hanya manusia yang berkahwin dengan vampire boleh melintasi sempadan itu. Kau nak kahwin dengan dia?" Usik J-hope.

"Eish kau ni hyung. Kitaorang masih muda and hyung takkan merestui hubungan kami." Kata Taehyung dengan serius. 'Lagipun y/n takkan nak kahwin dengan aku sebab aku vampire.'

"Tapi ada je yang kahwin awal. Cuba tengok macam kawan aku tu."

"Okay forget about it. Lain lain." Taehyung cuba menukar topik.

"Yang ke empat.." J-hope mengerut dahinya.

"Manusia boleh keluar dari dunia Vampire jika manusia itu milik daripada seorang puntianak dan manusia tersebut dengan rela hati menjadikan dirinya sebagai milik puntianak tersebut. Apakah?" Mulut J-hope ternganga.

"Aku tak faham yang nombor empat tu."

"Maksudnya kau kena. .. eish tak boleh. Kau terlalu muda untuk buat benda tu. Aku takkan benarkan." Kata J-hope.

"Apa maksud hyung? Aku tak faham." Taehyung mengerut dahinya sambil menggaru kepala.

"Maksudnya kau dan dia kena.. em macamana eh nak terangkan. okay macam ni. Kau kena ambil kesucian dia dan secara automatiknya dia akan menjadi milik kau selamanya. Lebih kurang macam tu lah." terang J-hope.

"Seriously hyung. No no. Aku takkan buat benda tu dekat dia." Kata Taehyung.

'Aku boleh buatkan. Hahaha..' tiba2 suara demonnya muncul.

'Kau jangan.' Taehyung beri amaran.

J-hope memandang taehyung dengan tajam. "Better kau suruh demon kau jangan buat."

"Mianhae hyung." Kata Taehyung demgan risau.

"Kau patut kawal diri demon kau. Demon kau tu diri kau juga. Kau kena pandai kawal dia." Kata J-hope.

"Gwaenchana. Aku dah boleh kawal sikit. Jin hyung dan Namjoon hyung tengah cari jalan untuk uruskan demon aku." Kata Taehyung.

"Tapi aku pelik. Kau kata kau boleh kawal diri kau tapi kenapa setiap malam aku nampak kau macam lain?"

"Maksud hyung?"

"Kau macam bukan diri kau." Kata J-hope.

J-hope pernah terserempak dengan Taehyung pada suatu malam dan Taehyung sedang makan daging dan minum darah. Taehyung bersikap dingin pada masa itu.

"Jinjja? Bila hyung?"

"3 hari lepas. Dah dua kali aku ternampak kau cakap sorang2 malam2 buta lepas tu mata kau merah." Kata J-hope.

THE CHOSEN ONE [ BTS FANFIC ]Read this story for FREE!