Teine - benefits of having a bad ass best friends;

3.1K 230 10
                                    

Viimased koolinädalad läksid kiiremini, kui arvata oli. Irooniline oli see, et koht, kus ma aastaid piinlesin ning tundides tööd teha rügasin, muutus järsku nüüd nii armsaks ja kalliks, kui ma siit minema pidin.

Ma ei olnud oma klassiga eriti lähedane, kuid see ei tähendanud, et ma nendega läbi ei saanud. Võibolla tundsin lihtsalt, et ma ei vaja eriti palju sõpru. Milleks, kui mul on paar head sõpra juba olemas, keda ma usaldasin?

Mu silmad peatusid viimasesse tundi mineval Ashtonil. Lehvitasin talle. Ta oli suundumas muusikateooriasse; minul hakkas esmaabi kursus.

Sisenesin meie klassiruumi, kus enamik inimesi olid kohal, olles võtnud kõik tagumised kohad, ning mul ei jäänud muud üle, kui esiritta istuda.

Klassi tuli kohe peale mind ka Audrey, tüdruk, keda ma tundsin isegi kauem, kui Ashtonit. Minu ellu saabus ta esimesel sõimerühmapäeval. Ma olin siis vaevu kolmene, seega ei mäletanud ma ausalt öeldes tollest päevast midagi, aga mu ema rääkis alati, et sellest päevast saati olime lahutamatud.

Audrey oli alati mu teine parim sõber, Ashtoni kõrval, loomulikult. Mis puutus meiki, šoppamisse, tüdrukute õhtutesse ja crushidesse, oli Audrey alati eksperdina kohal. Olid lihtsalt mõned asjad, mida ei saanud isegi Ashtoniga arutada.

"Tsau," tervitas Audrey mind, natuke nördinud tooniga.

"Tsauki, kõik on korras? Sa tundud endast väljas olevat," küsisin ning silmitsesin murelikult sõbrannat, kes mu kõrvale istet võttis, koti lauale visates ja ohates.

"Mu pea valutab," sõnas Audrey ning otsis kotist oma esmaabi õpikut.

"Tahad tabletti? Mul peaks kotis mõni leiduma," hakkasin juba otsima, kui Audrey pead raputas.

"Ei, seda ei saa ravida tablettiga. Poisid: nad ajavad pea nii sassi, selle vastu pole ravi."

Teadsin juba, kellest jutt käib.

"Luke?" küsisin, suul väike muie ning kergitasin kulmu.

"Kuidas ta aru ei saa, et minul ja Cameronil on väga tõsine suhe, aga ei, ta proovib mulle ikka ligi ajada, saadab mulle õhtuti armsaid sõnumeid ning üritab mind ümber veenda, et temaga on parem. kurat, kõige hullem on see, et mul on tunne, et see õnnestub."

Ma ei osanud midagi öelda. Suhted ei olnud minu pärusmaa. Mul oli olnud siiamaani neid ainult kaks. Põhikoolis, seitsmendas, paar kuud ühe paralleeli Jackiga, kellega ma isegi ei mäleta, miks, lahku läksin.

Teine suhe lõppes alles hiljuti. Tom ja mina alustasime käimist keskkooli algusest. Paar päeva pärast meie teist aastapäeva, leidsin ma tema ja meie kooli "popular girli"  Skylini amelemast. Mu süda oli murdunud, aga viha, mis mul Tomi vastu oli, hoidis seda omamoodi koos. Ma ei põdenud eriti meie lahkuminekut läbi, miks peaks üldse selliste jobude tõttu kurb olema?

Ehk leevendas seda ka asjaolu, et Ash andis talle pärast petmist korralikult molli. Benefits of having a badass best friend.

Tunni kell oli märkamatult helisenud ning õpetaja klassi saabunud. Täna polnud meil praktikat, mis tähendas palju kirjutamist.

Paari minuti möödudes, märkasin, kuidas Audrey kulmu kortsutades minu taha vaatas, vahepeal minule pilgu lastes.

"Mis on?" küsisin lõpuks, kui sellest vahtimisest tüdinesin.

"Ta vahib sind."

"Kes?" ei saanud ma päris täpselt aru.

"Tom." Jah, see sama Tom, kes oli mind petnud.

Üks vaikne, kuid vihane turtsatus libises üle mu huulte ning ma vaatasin selja taha.

Ta nägi välja täpselt samasugune, nagu paar kuud tagasi, kui me veel koos olime. Nunnu ja süütuna näiv näolapp, mustad juuksed, millest salgud langesid ta laubale, ning naeratus näol, vaatas ta mind ja ma pöörasin nii ruttu ümber, kui võimalik. Ta ei väärinud mu tähelepanu.

Muigasin õrnalt, "ta on dickhead."

"Kõik poisid on omamoodi dickheadid," naeris Audrey ja ma nõustusin sada protsenti.

"Aamen."

***

"On sul juba lõpupeo jaoks kleit olemas?" küsis Audrey, kui tund lõppes ja me klassist lahkusime, mina Tomile pilkugi heitmata.

"Jaa, ema õmbles ühe," sõnasin. Tahtsin olla teistest erinev, enamustel oli niikuinii odavalt kusagilt H&Mist ostetud - mitte, et mul H&Mi asjade vastu midagi oli.

"Sul veab, Gerda, tead kui raske on ilusat ja unikaalset kleiti leida? Pealegi, su ema disainid on vapustavad," rääkis Audrey ning naeratasin tänulikult.

Käis lühike helin, mis tähendas, et Audreyle oli tulnud sõnum. Ta võttis telefoni taskust välja ning silmitses ekraani.

"Gerda, kuule, palun, kas sa teeks mulle teene?" küsis Audrey.

"Eee, olgu, millise?"

"Luke'l ja ta bändil, tead küll, 5 Seconds of Summeril on proov, nad esinevad lõpupeol ja Luke kutsus mind kuulama."

"Luke? Mis sai sellest, et ta ajab su pea valutama?" muigasin, Audrey oli ju omamoodi naljakas.

"Mhh, ma ei tea, me oleme lihtsalt sõbrad, või noh, vähemalt proovime. Aga palun tule, ma ei taha üksi kolme teismelise poisiga koos olla, ei tunnegi neid eriti. Sa tead ju neid paremini."

"Eks ma tulen, Mike kutsus mind üleeile muide ka, aga keeldusin. Aga millal nende pro..."

Mind segas kellegi hõige, kellegi, kes jooksis meile selja tagant järgi.

"Gerda! Audrey! Oodake!" Kahtlemata oli see Ash.

"Kuhu minek? Gerda, pidime koos koju minema ju, mis sellest sai?" küsis ta, kui hingamise uuesti normaalseks sai.

"Anna andeks, mul... ee, meil, tulid plaanid vahele. Mina ja Audrey pidime 5 Seconds of Summeri proovi vaatama minema." Ütlesin selle viimase lause eriti kiiresti, teades, et Ashi reaktsioon oli tulemas kõike muud kui meeldiv. Kõndisime välisuksest välja, Ashton meist paar sammu taha jäädes.

"Päriselt? Sa eelistad nende seltskonda rohkem kui minu? God, mis neis nii erilist on? Nad ei võta muusikat isegi tõsiselt. Unustavad oma videotes sõnad ära ja teevad ainult pulli."

"Seega sa ikkagi oled neid vaadanud?" naersin, nüüd jäi ta vahele.

"Okei, võibolla mõned korrad, aga ainult siis, kui ma naerda tahan. Point ei ole selles, ära vii teemat kõrvale. Ma lihtsalt ei usalda neid."

"Luke on mu sõber, ma tean, et teda saab usaldada," vaidles Audrey vastu, esimest korda meie vestlusesse sekkudes.

"Jah, aga nad ei ole minu ega Gerda sõbrad, kus mina tean, mis kavatsused neil on. Sa ei lähe, Gerda."

"Kas sa oled mu ema?" naersin ja mul tuli mõte. Avasin suu ja pakkusin: "Aga äkki tuled siis kaasa? Saad mul silma peal hoida, et nad mingeid lähenemiskatseid ei teeks?"

Ashton turtsatas, aga ma teadsin, et see tähendas nõustumist. Tal lihtsalt polnud valikut.

heart like yours [a.irwin]Where stories live. Discover now