Kapitola XXXIII~

2.2K 204 13
                                    

Ahojky. Nová kapitola je tu. Snad to už není moc detailní, ale slibuju, že příští kapitola už bude akčnější. Rozhodně tam ty detaily budou ještě zmíněný, tak abyste se v tom neztráceli. Taky by bylo docela dobrý vědět jak hra funguje. Ok. To je ode mě zatim všechno.

Prohrát? Nikdy!!!

Destiny se otráveně opírala o DDho. Ani se ho pořádně  nezeptala, proč nepoužil jiné jméno. Ne, že by tohle neměla ráda. Dokonale k němu sedělo. Jen si prostě zvykla na to jeho pravé. No, taky jsem mohla být trochu nápaditější, napadlo jí. Hned se však umlčela, jelikož i ona vlastně použila přezdívku. Jen to nebylo ze hry

Raxl, jak se představil jejich průvodce, se zrovna usilovně snažil něco vysvětlit dvěma nováčkům. Oba vypadali trochu zabedněně, takže se mu to moc nedařilo. Daemon si povzdechl a něco "instruktorovi" řekl.

Ona v té chvíli  byla opět myšlenkami u své ztracené kamarádky, takže si ani nevšimla, že na ní někdo mluví. Probralo jí až jemné šťouchnutí do ramene. Dívka sebou trochu cukla a tázavě se podívala na svého přítele.

"Co se děje?" zeptala se nechápavě.

"Raxl jim chce vysvětlit systém boje ve virtuální realitě. Marně se o to snaží snad už deset minut. Vypadají oba dost natvrdle. Co kdybychom mu s tím školením trochu pomohli?" nadhodil a rošťácky se usmál.

"Tak dobře. Aspoň se konečně začne něco dít," povzdechla si. Už se zvedala, aby za nimi došla, ale DDho ruka jí zastavila.

"Asi by bylo nejlepší se na ten boj nejdřív trochu vybavit. Přece jen by bylo dobré mít po ruce nějakou tu zbraň," vysvětlil jí s úsměvem své počínání.

"Ale co když tě zraním? Nerada bych ti omylem něco udělala," vyděsila se Dee při představě, že by proti němu měla pozvednout meč.

"Eh. Evidentně jsi byla vážně duchem nepřítomná," uchechtl se DD. "Tak zaprvé. Ty a zranit mě? No dovol, tak hrozný ještě nejsem," zasmál se, protože viděl, jak se jeho přítelkyně nesouhlasně zamračila. "A zadruhé. Jsme ve výcvikové větvi. Nemůžeš mi tu nijak ublížit, ani kdybys chtěla."

"Aha. To mi nedošlo. Tak jdeme na to ne?" Destiny si otevřela inventář a začala prozkoumávat jeho obsah. Našla dva druhy zbrojí. Vzhledem k tomu, že si jako hlavní zaměření zvolila lukostřelce, tak se i podle toho vybavila. Byl to sice jenom ten nejzákladnější set, ale pro začátek bohatě stačil.
Když si oblékla lučišnický oděv, s překvapením zjistila, že je docela lehký. Sice se to dalo očekávat, ale i tak jí to trochu překvapilo. Po chvíli si ho začala detailně prohlížet. Jednotlivé části zbroje byly vyrobeny z tenkých kožených plátů. Ty jí zakrývaly jen části těla náchylnější k poškození. Vypadaly pevně a Dee věřila, že i pevné budou. Přece jen to byla fantasy hra. Přidaná vylepšení tu byla na denním pořádku. Odolnost zbroje tedy rozhodně nebude žádný problém. Tedy do budoucna, pomyslela si sarkasticky. Zbytek byl tvořen látkou a jen tu a tam byly nějaké kovové části.

Zbroj, včetně zbraní, byla sladěna do odstínů zelené a hnědé. Větší plochy byly většinou světle zelené. Co Destiny asi překvapilo nejvíc, byl maskovací plášť. Vypadal jako obyčejný, levný plášť. Jenom jeho barvy byly do jisté míry neobvyklé. Mísily se na něm všechny odstíny hnědé a zelené, které se v přírodě daly najít jen v trochu tlumenější formě. Tu a tam byl i nějaký šedý flíček, ale ten na celkovém dojmu rozhodně neubíral. Raději ho zatím nechala schovaný. Všichni nemusejí vědět, jaké má vybavení.

Potom svou pozornost přesunula ke zbraním. Neměla jich mnoho. Jeden luk a sadu padesáti šípů s tenkým ostrým hrotem. Krátký, jasanový luk na sobě měl několik jednoduchých run pro zvýšení síly. Zato šípy byly zcela normální a bez přidaných vylepšení.
Dál u sebe měla několik dýk, speciálně přizpůsobených pro lukostřelce. Nebylo na nich nic moc výjimečného. Obyčejné dýky, sice dokonale vyvážené a lehké, ale stále jen obyčejné předměty. Jedinou zvláštností byl jejich neobvyklý tvar. Oproti ostatním byly tenké a neuvěřitelně ostré. Asi to bylo kvůli tomu, že toto zaměření vůbec nepoužívalo meč. To ovšem neplatilo pro Destiny, protože její další zaměření byl vrah, který tento nedostatek výzbroje bohatě vykompenzoval. Jeden assasinský meč a další sada dokonce pěti dýk, byla v jejím inventáři připravena k použití. Dee si meč připnula k pasu, přestože byl určen k zavěšení na záda. Do vysokých bot si schovala dvě dýky a jednu si připnula na vnitřní stranu pravého stehna. A její příprava byla dokončena. Stačilo už jen rozdělit body dovedností a mohlo se jít na věc.

Zajatci pravdyWhere stories live. Discover now