122) Opasnost New age religije

517 24 9
                                    

New age religija je duhovni pokret nastao u zadnja tri desetljeća u zapadnim zemljama. Temeljna osobina je samostalno provođenje duhovnosti uz odbacivanje dogmi vezane u kršćanstvo...kaže Wikipedija. 

Na primjer, New age vam je Zakon privlačnosti, ono o čemu govori Ana Bučević, neke vrste yoge, bioenergija, Rhodna Byrne, Lorna Byrne, meditacija, autosugestija, Silva metoda, privlačenje nečega umom, vođene meditacije, self help knjige, Louisa L. Hay, afirmacije, kristali vizualizacija, hoponopono itd.

Ja sam obožavala New age religiju dok mi se gadno nije obila u glavu. 

Evo sada neki primjeri kako nisam jedina koja je imala negativna iskustva s New age religijom.

Jedan dečko s odjela je meditirao i počeo dobivati vidne i slušne halucinacije. Ujakova cura je išla na bioenergiju i odjednom je ujak s njom prekinuo. Ja sam se grozno u glavi osjećala nakon bioenergije i nakon prakticiranja Zakona privlačnosti. Ani Bučević je muž dobio rak prije negdje osam godina i rastala se s njim nedavno. Jedan bioenergetičar je pao u depresiju nakon prakticiranja istoga i kasnije se predao Bogu i izliječio. Jedna cura nije bila dobro, obratila se svećeniku koji je doslovno prvo pitao "Je li bilo New age-a?" na što je odgovor bio da je.

Znam što mislite, sve ovo ne mora biti od toga, ali vjerujte mi da nije pametno prakticirati New age religiju. Vi radite što hoćete, ali meni je duša mirna što sam vas upozorila.

Ako je netko prakticirao New age i vjeruje mi, predlažem mu da se ode iskreno ispovjediti i raditi na sebi na drugačiji način.

Vi želite raditi na sebi, ja to shvaćam. Evo kako možete bez da prakticirate New age religiju. Tjelovježba, više tekućine, zdravija hrana, slušanje opuštajuće glazbe, smanjen boravak na internetu, produbljivanje odnosa s Bogom. Ako ne vjerujete u Boga, sve u redu.

Eto, to je to. Što iskreno mislite o ovom? Mislite li da je opasno, mislite li da pričam gluposti, je li tko prakticira New age, je li imao nuspojave? Pišite (:

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now