89) Moje iskustvo s drogom

957 70 14
                                    

Disclaimer: Ovo pišem isključivo informativno i nikoga ne želim motivirati da počne konzumirati drogu.

Pa ovako, u prvom srednje sam bila jako znatiželjna. Kada sam završila osnovnu, osjećala sam se kao da me netko pustio na slobodu. Htjela sam sve iskusiti jer sam se jedno vrijeme osjećala kao da sam živjela u kavezu. Ne bi se ništa dogodilo da se nisam sprijateljila s jednom curom iz osnovne koja je bila znatiželjnija od mene.

Na dočeku Nove godine je uzela ecstasy, a kasnije bi povremeno uzimala ostale bombone.

Ne sjećam se kako je sve počelo, ali znam da mi je rekla da je ta jedna droga praktički kao trava, ja sam mislila da to onda nije ništa strašno i tako smo nas dvije s njenim prijateljem otišle u Smart Shop. Uzele smo Galaxy koji je tada bi poprilično popularan u Zagrebu. To je bila 2013. godina. Ja sam prvo shvatila da je to samo nešto kao jača trava, ali na kraju se uspostavilo da je to sintetička droga. Kažu mi da je to jače od heroina.

Smart Shop je to sve legalno prodavao jer je to ustvari osvježivač zraka, ali lijepo pored toga na polici stoje rizle, filteri, bongovi i slično. Besmisleno, da.

Uzeli smo Galaxy 1 i mislim da je jedna vrećica, odnosno jedan gram, bio 20 kuna (3 eura). To vam je sivi prah i puši se kao trava, znači mota se u rizlu s duhanom. Ja tada još praktički nisam pušila cigarete, a nisam ni travu probala tako da moje prvo pušenje Galaxyja nije uspjelo jer nisam znala ispravno uvlačiti. Nakon toga smo još par puta uzeli Galaxy 2 koji je bio 40 kuna (5 eura) i mislim da me to jače udarilo. Jako mi je mutno to razdoblje tako da se ne sjećam baš.

Nakon par mjeseci sam s prijateljicom iz razreda otišla u Smart Shop "počastiti" ju za rođendan. Uzele smo BadMadicine, najjaču stvar koja se nudila u Smart Shopu. Uzela sam puno dimova, ali me nije udarilo jer nisam dobro uvlačila pošto nisam baš ni pušila cigarete. Onda mi je prijateljičin prijatelj koji je išao s nama rekao kako da uvučem dim što je najbolji savjet svima koji ne znaju uvlačiti. Udiši dim kao da udišeš zrak. Ostalo je još jako malo, uzela sam zadnja tri dima, ali pošteno.

Nakon pola sata nisam znala za sebe. Sve mi se počelo crniti pred očima, srce kao da mi je iskakalo iz prsa i kao da me netko udarao čekićem po glavi. Rekla sam im da me vode u bolnicu, ali su bili previše urokani da išta poduzmu. Otišla sam do tete u Smart Shopu da ju pitam što da radim, ne znam kako sam uopće uspjela doći do nje, i otjerala me jer "ne želi da joj umrem u dućanu pošto će imati problema".

Nakon pola sata sam došla k sebi i shvatila da to više nikada neću uzeti. Za par mjeseci je jedan dečko uzeo Galaxy u tom Smart Shopu i umro tako da se dućan zatvorio.

Uglavnom, moja poruka je da možete čuti svašta o drogama, prijatelji vam mogu reći da nije opasno, može zanimljivo zvučati, ali od svake droge se može umrijeti jer je svaki organizam drugačiji. Nemojte se drogirati. Sve te stvari vode ljude u propast. Svaki narkoman je na početku samo htio probati. Nitko nema u planu postati narkoman. Svi si misle da imaju samokontrolu, ali dogode se stvari u kojima ti jako lagano izgubiš samokontrolu.

Eto, to bi bilo to. Sada sam skoro napisala "Je li netko još probao drogu i kako mu je bilo?" jer vas uvijek na kraju pitam nešto na tu foru, ali bi zvučalo bolesno haha.

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now