91) Kako odstraniti dlačice

1.2K 73 14
                                    

U ovom nastavku neću pisati o klasičnom brijanju nego o alternativama. Znači moje iskustvo s trakom s voskom, kremom za otpadanje dlačica i kremom za izbjeljivanje dlačica. 

Oduvijek me bilo strah odstranjivati dlačice na određenim mjestima jer nisam htjela da rastu još brže i gušće. Odmah jedan savjet. Odstranite to. Neka i rastu brže i češće. Znam kako je kada vam nešto smeta i koliko se možete nesigurno osjećati.

Ja sam negdje u četvrtom srednje počela primjećivati da mi je područje iznad usnice postalo tamnije. Par mjeseci nisam ništa poduzimala jer me bilo strah. Našla sam neki članak od cure koja koristi traku s voskom od Čupka, pročitala sam kako ona to radi, kupila što trebam i napravila isto.

Set za depilaciju (4 eura)

Postoji narančasto pakiranje za uobičajenu kožu i zeleno pakiranje za osjetljivu kožu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Postoji narančasto pakiranje za uobičajenu kožu i zeleno pakiranje za osjetljivu kožu. Cura je rekla da ima osjetljivu kožu, ali da svejedno koristi narančasto pakiranje jer je učinkovitije. Ja imam osjetljivu kožu, ali sam isto uzela narančasto pakiranje. Na kutiji piše da ne bi trebali koristiti za područje iznad usnice, ako imate madež ili opekotinu. Ja sam koristila za područje iznad usnice i imam sitni madež iznad usnice i ništa mi se nije dogodilo.

Kada otvorite kutiju vidjet će te 8 traka s voskom, 2 paketa maramica i 2 paketa aloe vere gela.

Uzmete jednu traku s voskom, zagrijete sušilom za kosu i odljepite

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Uzmete jednu traku s voskom, zagrijete sušilom za kosu i odljepite. To su ustvari dvije trake spojene s voskom u jednu traku. Vidjet će te koja od te dvije ima voska na sebi. Tu traku zalijepite na željeno područje, pričekate desetak sekundi i naglo povučete. Boli, ali na sekundu. Traku morate povući u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Kada sam skupila hrabrosti naglo povući, sve je otišlo. Također koristim i one trake koje nemaju voska jer ipak ostane mrvicu voska. Nakon toga uzmete jednu uljnu maramicu i obrišete vosak. Onda područje namažete aloe vera gelom za smirivanje kože. Ostavila bi to oko pola sata i onda isprala vodom i obrisala ručnikom. Na kutiji piše da trebate posjetiti liječnika ako vam koža bude crvena više od 24 sata. Meni je početku koža bila lagano crvena par sati, a nakon par puta korištenja Čupka bi mi bila crvena par dana. Zadnji put mi je bilo crveno pet dana i ni korektorom nisam mogla skroz pokriti. Zbog toga više ne koristim Čupkovu traku s voskom.

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now