77) Zašto nam život nekada nije bolji kada nam se želje ostvare

742 61 9
                                    

Prošle godine su svi moji prijatelji upisali fakultet koji žele, našli nove prijatelje na fakultetu, a ja sam upala na Ekonomiju što me uopće nije zanimalo, odustala nakon mjesec dana, zaposlila se, sedam sati dnevno ne radila ništa na poslu, znači imala prilično antisocijalne dane, nakon posla nisam baš izlazila jer su moji prijatelji morali učiti tako da sam počela dosta razmišljati o svemu i postala melankolična.

Jedina želja mi je bila upasti na Novinarstvo. To je za mene bilo riješenje problema. Pohađati fakultet koji me zanima, socijalizirati se, ne morati sedam sati sjediti na poslu, upoznati nove ljude i možda upoznati neke zgodne dečke.

Što se dogodilo? Upala sam na Novinarstvo, dala otkaz i krenula na fakultet. Moram učiti, imam više obaveza, ne znam hoću li se uklopiti u sredinu, imam puno seminara, bojim se prezentirati seminare i još mnogo toga.

Tako izgleda ostvarenje želja. Život ne postane bolji. Ostvarenje želje samo otvori vrata novim problemima. I to je naša greška što smo nekada nezahvalni. Mislim, život mi je bolji otkada sam upisala Novinarstvo, ali ne samo zbog ostvarenja moje želje, nego pogleda na život. Kada se čovjeku ostvari želja, bude naravno sretan, ali ubrzo se navikne na to, ostvarenje te želje otvori vrata novim problemima, počne uzimati zdravo za gotovo i fokusira se na novu želju.

A sada jedna jako velika stvar vjerovatno zajednička svima nama curama. Imati dečka iz snova. Neki dan slušam na kavi razgovor između dvije prijateljice. Jedna ima dečka koji je stvarno divan, druga ima takve ljubavne drame da nakon slušanja o tome shvatiš kako ti je lijepo u životu. Ova što ima dramu kaže da ne shvaća zašto ne može imati nešto tako predivno kao što ima ova druga. I onda je druga prijateljica rekla nešto što smo mi svi milijun puta čuli, ali ja sam valjda tada prvi put slušala. Problemi ne odu kada nađeš nekoga. Samo dođu novi. I znam da je to tužno čuti jer se svi držimo za tu prekrasnu ideju da će sve naše patnje otići kada dođe neki dečko. Svi smo mi u dubini beznadni romantičari iako se volimo praviti hladni i sve označavati sa kliše. Sve je to lijepo i ta ideja nam je spas, ali je samo ideja.

Nekada nije bolje kada vam se želje ostvare. I to znači da je sada pravo vrijeme da budete sretne. I samo vas to može osloboditi želja. Činjenica da shvatite da će s njima biti možda isto i da one nisu sredstvo za vašu sreću.

Većina želja će vam se ostvariti, ali to će doći na tako spontan, uobičajen i realan način da se možda nećete ni sjetiti da je to jednom bila želja. Jer je tako sa željama. Ne ostvare se preko noći. Vaši problemi će otići. Upast će te u srednju školu. Upast će te na fakultet. Maturirat će te. Naći će te posao. Naći će te svoju srodnu dušu. Okrenite se oko sebe. Ljudi uspjevaju u tome. Uživajte u ovom danu koji je možda prije tri godine bio vaša želja. Sigurno danas imate nešto što ste u prošlosti željele. 

Eto, to bi bilo to x

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now