44) Savjeti za osnovnoškolce

1.7K 124 46
                                    

Shvatila sam da nisam nikada napisala ništa za osnovnu školu, a na Wattpadu ima puno osnovnoškolaca. Ukratko ću ispričati što mi se sve dogodilo, ne kako bi pričala o sebi, nego da vi shvatite da niste jedini kojima se događaju takve stvari i da vidite što vas možda čeka. 

Moje prve četiri godine osnovne škole su bile idealne. Bila sam bezbrižna, igrala sam se barbikama po cijele dane, gledala crtiće, jela bez grižnje savjesti i nisam imala pojma što su problemi. 

Sve je krenulo nizbrdo kada je počeo peti razred. Postaješ djevojka što zna biti neugodno. Prvi grudnjak, prva menstruacija, pubertet. Najgora stvar je bila što su svi odjednom postali opsjednuti socijalnim statusom. Djeca su postala jako bezobrazna, nesigurna i opsjednuta krivim stvarima.

Ja sam imala jako velike drame s društvom u petom i šestom razredu. Probat ću skratiti jer bi inače napisala kilometarski nastavak. Imala sam četiri prijateljice (A, B, C, D). Osoba A je bila vođa društva i velika manipulatorica. Danas te obožava, sutra te ignorira. Vjerovatno je imala potrebu negdje se osjećati vrijedno jer se tako nije osjećala u obitelji. Bili su mjeseci kada sam bila prihvaćena u društvu i mjeseci kada nisam. Kada nisam pripadala društvu, ne bi otišla na užinu jer nisam znala gdje sjesti. Mean Girls u stvarnom životu. Jednoga dana smo se osoba B i ja odvojile od društva. Ne sjećam se zašto.

U sedmom razredu smo se osoba B i ja sprijateljile s jednom simpatičnom curom, drame su prestale i ja sam se opet osjećala stvarno dobro u školi.

U osmom razredu je započela moja patnja zvana Justin Bieber. Odvojiš se od realnosti, stalno visiš na internetu, čitaš fanfictione, maštaš. U to vrijeme jedine tri stvari u mom životu su bile Justin, internet i hrana. Udebljala sam se oko 8 kg što sam shvatila tek nakon nekoliko mjeseci. Odlučila sam to skinuti pa sam krenula biciklirati. Nakon tri mjeseca sam skinula 6 kg, izašla iz te neke iluzije i shvatila da sam svo to vrijeme bila melankolična. Melankolija vam je blaga depresija.

Došao je zadnji dan osnovne škole i ja sam se osjećala kao da sam okrenula novu stranicu.

S godinama sam se naučila sama sebi biti dovoljna, da me tuđe mišljenje ne definira, da se ne moram drugima dokazivati, da ne dopuštam ljudima da manipuliraju sa mnom i da definitivno više ne tražim potvrdu druge osobe o mom izgledu ili karakteru. 

Svi vi koji ovo čitate, u redu je ako nemate prijatelje, ja u nekim trenucima u svom životu nisam imala. Znam da je grozno, da se osjećate jadno i kao da trebate nešto promjeniti u vezi sebe, ali zapamtite da vas broj prijatelja ne definira kao osobu. Znam ljude koji su debili pa imaju puno prijatelja i ljude koji su stvarno super pa imaju dva prijatelja.

Nemojte misliti da drugi imaju bolju situaciju. To se samo tako čini. Vi možda vidite sliku na internetu na kojoj su dvije cure na kavi, ali možda u stvarnosti one odu na kavu jednom godišnje. Ja se družim sa desetak ljudi pa imam dvije osobe koje mogu nazvati u dva ujutro ako se loše osjećam. 

Nemojte se nikada bojati zauzeti se za sebe. Djeca su gruba, iskompleksirana i bezobrazna, ali čim pokažete zube, sjest će na svoje mjesto. Nemojte nikome dopuštati da upravlja vama.

Osnovna škola zna biti neugodna i depresivna u nekim trenucima jer se ne znate nositi sa situacijama, ali to je baš tu da vas nauči nositi se sa slijedećim situacijama. Svi vi koji prolazite kroz loše razdoblje...proći će, to je samo privremeno stanje i dolaze bolji dani. Obećajem vam. 

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now