38) Savjeti na vaše prijedloge

1.5K 106 20
                                    

Na prošlom nastavku ste postavili pitanja pa ću tu odgovoriti. Na sva pitanja možete i napisati svoje savjete ako želite.

Kako pravilno njegovati nokte?

Najbitnije je da ih ne grizete. Ako ne možete prestati gristi, odite na umjetne. Ja sam otišla i stvarno mi je pomoglo da prestanem. Kada imate lijepe nokte koji su čvrsti i duži, nemate više toliku potrebu gristi. Preporučam da stavite lak jer onda manje grizete. 

Kako sadašnjoj djevojci od mog bivšeg dati do znanja da me boli k za njih dvoje...mala uvjerena da ću joj ga otet iako sam ja njega ostavila.

Pa baš tako da joj ne daš do znanja ništa.

Kako preboljeti nekog momka u kojeg si zaljubljena skoro dvije godine?

Prestani se družiti s njim, obriši njegove poruke i pusti da samo od sebe prođe. Bit će dobro, nećeš biti vječno zaljubljena u njega, odljubit ćeš se.

Kako pokazati drugarici da se posveti školi (inače ima užas ocene...zamalo par puta da je ostave na polaganje) i da prestane da joj najvažnije na svetu bude da ima dečka? Sto puta sam je grdila da uči i da prestane da samo razmišlja o tome da li ima dečka ili ne...ali ona uvek kaze "ok/dobro"...šta bi ti predložila da uradim?

Trebaš dignuti ruke od nje jer ljudi vole kada se netko brine o njima i onda to iskorištavaju. Kada vidi da si odustala od nje, to će ju malo protresti. Ako se nastaviš ponašati kao njena mama, ona će se nastaviti ponašati kao dijete. Što se tiče dečki, kada je cura očajna za dečkima, to često završi loše, ali ona mora to sama shvatiti. Mislim da samo pogoršavaš situaciju što toliko brineš za nju. 

Kako preboleti dečka na koga se palimo duže vreme?

Jednostavno se odvoji od njega.

Kako da prebolim dečka u kog sam zaljubljena? On to zna i kad prođe pored mene, prolazi kao pored groblja.

Opet, odvoji se od njega.

Kako se smaknuti s interneta? Idk nisam kreativna.

Obriši accountove koji ti nisu toliko potrebni. Broji si sutra koliko si na internetu i iznenadit ćeš se i vjerovatno zgroziti. Prekosutra smanji za sat vremena, dan poslije za dva sata i svedi na primjer na dva sata dnevno. Potrebna je samokontrola i držanje odluke. Probajte na samo 5 dana i shvatit će te da imate više vremena za sve i da je lijepo biti prisutan u stvarnom životu. 

Možeš nešto oko odjeće, dijete, nokti...😊

Odjeća - preskočit ću jer si mi ovim dala ideju za novi nastavak. Hvala haha. Dijete - ne preporučam. Velika vjerovatnost je da će doći do jojo efekta (povratka kilaže). Ako želite smršaviti počnite jesti zdravije i odaberite aktivnost koja vam odgovara. Nokti - ne grizite.

Kako se rešiti ožiljaka?

Ne želim ti davati nekakve utjehe samo da se bolje osjećaš, ali meni su ožiljci zanimljivi. Imaju svoju priču i badass su. Ako se želiš riješiti, postoji jedna medicinska krema koju je brat koristio kada je imao incident. Doktori su preporučili i stvarno je pomogla. Zove se Contractubex i došla je 14 eura. Ima sigurno u ljekarnama. Ako neće imati to, samo odi u ljekarnu i pitaj ženu koja je najbolja krema protiv ožiljaka i hoće li biti dobra za tvoj ožiljak. 

Bilo bi korisno čuti o popravnima u slučaju ako se ikada dogodi.

Govorim sada za svoju gimnaziju u Zagrebu jer ne znam kako je na drugim mjestima. Produžna traje oko deset dana. Atmosfera je po meni bolja jer ima manje učenika i jer je opuštenije. Zadnji dan pišete test i ako ne dobite pozitivnu ocjenu, odgovarate na ploči. Po meni je to laganije jer će vas profesor ispraviti ako negdje pogriješite i pomoći vam. Probajte ne pasti jer stvarno imate vremena naučiti sve to. Ako već padnete, onda naučite da budete sigurni da ne idete na drugi rok jer je to sjebano, ali nitko skoro ne ide na jesenski. Samo debili.

Kako podučite neke ljude s Wattpada da budu pametniji i da se manje mešaju tamo gde im nije mesto?

Ne možeš promijeniti druge, pogotovo ne nepoznate ljude s Wattpada. Možeš se uzdići iznad prepirki i ne sudjelovati u njima.

Eto, to bi bilo to x

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now