112) Kako preživjeti osnovnu školu

444 21 11
                                    

Ne pišem puno o temama vezena za osnovnu školu jer sam ju završila prije sedam godina tako da sam ju zaboravila. Ipak, htjela sam pisati malo o tome jer znam da vas ima osnovnoškolaca.

1) Pubertet

Potpuno je u redu imati dlačice na mjestima na kojima niste imali. Ako vam smeta, obrijite to jer se ja sjećam da je meni smetalo i da sam bila u strahu to obrijati da ne počnu rasti deblje. Prva menstruacija. Meni je bilo tako neugodno reći mami to da vam ne mogu ni opisati. Ja sam bila u šoku kada sam ju dobila. Ako se nećkate, recite definitivno mami. Smatram da ona to treba znati i da će vas ona uputiti kako dalje s tim. Ako ćete imati menstrualne bolove, odite u ljekarnu i kupite si tablete jer nema potrebe da trpite to. Blokmaxlady vam je za srednje bolove, a Ibuxin za jake. Imate malo više o tome u mom 53. nastavku s naslovom "Kako ublažiti menstrualne bolove". Što se tiče rasta grudi, meni je i to bilo jako neugodno tako da dugo nisam nosila grudnjak jer mi je bilo neugodno pitati mamu. Čak je i mami bilo neugodno pa je to samo povećalo neugodu. Na kraju sam si sama kupila jer smo imala sistematski pa nisam htjela imati topić pred prijateljicama.

2) Ljubavni život

Sve ljubavne drame kroz koje sada prolazite neće biti bitne tijekom srednje škole. Probajte si ne uništiti period osnovne škole s dečkima jer vam oni tijekom osnovne škole mogu samo nabiti stres.

3) Društveni život

Ne znam za vas, ali ja nisam bila baš popularna tijekom osnovne škole. Bila sam zlatna sredina. Bilo je perioda kada nisam imala prijateljica što mi je jako teško palo. Ako nemate prijatelje trenutno, potpuno vam razumijem, ali budite svjesne da će se to promijeniti.

Eto ga, to je to (:

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now