50) Idoli i famous crushevi

1.6K 102 13
                                    

Svi znamo koliko zna biti bolno kada imate idola ili famous crusha. Ja sam na primjer to osjetila u osmom razredu kada sam bila Justinov fan. Kroz nekoliko godina sam shvatila dosta stvari o ovome pa ću to podijeliti s vama danas. Uzet ću Justina za primjer jer mi trenutno najbolje odgovara i jer sam bila samo njegov fan. 2012. godine Justin je izgledao besprijekorno, uvijek je nosio podignutu sjajnu kosu, skupu i šminkersku odjeću, imao potpuno čistu kožu što je sve uzrokovalo da se osjećam kao da on nije stvarna osoba.

 godine Justin je izgledao besprijekorno, uvijek je nosio podignutu sjajnu kosu, skupu i šminkersku odjeću, imao potpuno čistu kožu što je sve uzrokovalo da se osjećam kao da on nije stvarna osoba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kao da je bio nekakva Hollywoodska savršena lutka. Sve ovo me dovelo do mišljenja da je njemu savršeno u životu. Može si kupiti sve što želi na svijetu, ima predivnu kuću, uspješnu karijeru, lijepu curu i svi ga vole (donekle). Nisam mogla dobiti dojam da je on ljudsko biće kao ja kada ga samo vidim na ekranu, kada uvijek izgleda besprijekorno i kada je svjetski popularan. Zbog svega toga sam počela misliti kao da je on uzvišeno biće i onda sam ga počela idolizirati. Za sve što on napravi moja reakcija je "wow". Ne mogu ga zamisliti kako radi uobičajene stvari kao i ja. Čak i kada to zamislim to je tako "wow" jer to on radi. Sve je to postalo nezdravo. Bila sam djelomično nesretna jer volim tu nestvarnu osobu koja nema pojma da ja postojim, živim u mašti gdje smo on i ja u vezi i podsvjesno se osjećam jadno jer dok je njemu savršeno, ja sjedim doma na internetu, jedem i nemam život. I ne pokušavam biti relatable. Stvarno sam se tako osjećala.

Zatim je počela srednja škola koja mi je pomogla u tome jer mi je otvorila vrata novim mogućnostima. Promijenila sam sredinu, nitko me tamo nije znao što mi je dalo mogućnost da se pokažem u novom svijetlu, upoznala sam nove ljude, otkrila nove glazbenike i počela imati više obaveza što je sve rezultiralo svježem, sretnijem i produktivnijem osjećaju u meni. Postala sam zaokupljena stvaranjem svoga života tako da sam polako počela otpuštati svijet mašte.

S vremenom se i Justin počeo mijenjati. Uskoro sam shvatila da dok sam ja njega idolizirala, on je imao najgore dvije godine u svom životu. Dok nisam imala život, nije ga praktički imao ni on. Svijet mu je oduzeo identitet i to zamijenio imidžom svjetski poznate zvijezde kako bi njegov tim na njemu mogao što bolje zarađivati. Nakon dvije godine pakla u svom životu, Justin je polako počeo odbacivati imidž savršene slavne osobe i počeo izgledati prilično normalno.

 Nakon dvije godine pakla u svom životu, Justin je polako počeo odbacivati imidž savršene slavne osobe i počeo izgledati prilično normalno

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nakon toga svega sam se razočarala, ali u dobrom smislu. Shvatila sam da su slavne osobe obični ljudi. Slava je iluzija. Kada se kamere ugase, kada dođu doma, oni su kao i mi. Imaju loše dane, spavaju, jedu, gledaju TV, borave na internetu.  Nakon svega toga sam se pitala zašto sam ja tu osobu idolizirala? Nema mi smisla da ja nekoga idoliziram jer pjeva i jer dobro izgleda. Bila sam njegovom koncertu i sjećam se prve sekunde kada sam ga ugledala, nisam ništa osjetila. Očekivala sam pop zvijezdu i vidim običnu osobu u trapericama s mikrofonom. To sam prvo pomislila.

Kada sam shvatila da je Justin obična osoba, shvatila sam da je i običan dečko što znači da je u vezi s njim isto kao i u vezi s neslavnim dečkom. Vaši famous crushevi i idoli nisu onakvi kakvima su prikazani na ekranima. Kada se kamere ugase, to su iste osobe kao i vi. 

Upoznavanje svoga idola prvi je korak prestanku idoliziranja.

Naišla sam na ovo prije nekoliko mjeseci i tako je istinito. Zamislite da ste u vezi sa svojim famous crushem. U početku bi bili presretni, da, ali onda shvatite da je biti s njim u vezi isto kao biti u vezi s običnim dečkom. Imaju mane i vjerujte mi da vam to ne bi bilo slatko. Nekada bi vam stvarno išlo na živce. Da ne pričam koliko je ljepše imati mirnu vezu nego vezu s nekom slavnom osobom. Znam da sada ne shvaćate to u potpunosti, ali sve bi shvatili da ste proživjeli to.

Uglavnom, tako sam ja prestala idolizirati Justina. Ako trenutno tugujete za svojim idolom, ne brinite, proći će. Shvatit će te neke stvari, upoznati nove ljude i sazrijeti.

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now