11) Što sam naučila kroz srednju školu

3.7K 198 33
                                    

Budite snalažljive

Sjednite u prvu klupu

Nemate pojma koliko mi je to nekada pomoglo.

Javite se čim profesor kaže da počinje ispitivati

Dobit će te bolju ocjenu, nećete biti prestrašeni svaki sat kada počinje ispitivati i trebat će te naučiti puno manje gradiva.

Sjednite pored osobe koja uvijek prati i zna

Jako pozitivno će utjecati na vas i vjerovatno će vam pomoći u nekim trenucima kada će vam to biti potrebno.

Slušajte kada profesor pita

Shvatit ćete na koji način pita i koja pitanja najviše postavlja, a uvijek ima pitanja koja najviše postavlja.

Šutite tijekom sata

Profesori će vas više voljeti i postoji velika mogućnost da će vam dati bolju zaključnu ocjenu na kraju godine.

Izgled je jako bitan ljudima

Ne samo da srednjoškolci uvijek teže tome da izgledaju savršeno, nego im je također bitno kako drugi izgledaju. Postoji vjerojatnost da neki srednjoškolci neće dati priliku potencijalnim prijateljima koji ne izgledaju 'dobro'. Ti srednjoškolci nisu loše osobe, nego je većini takvo mišljenje nametnuto i oni su premladi i previše nezreli da shvate da je to pogrešno. Srednjoškolci su većinom nezadovoljni i nesigurni sobom. Probajte osvijestiti svoje misli, nesigurnosti i nezadovoljstva i raditi na tome. Napravit će te velike promjene. Ja osobno mislim da je teško biti potpuno zadovoljan samim sobom tijekom srednje škole neovisno o tome kako čovjek izgleda, ali probajte ne ograničavati sami sebe jer nije vrijedno. Znači ako imate celulit, svejedno obucite tu haljinu koju želite jer nije bitno i jer ljude nije briga što vam se vidi celulit. Nikoga ustvari nije briga za vaše nepravilnosti osim vas.

Kaos u glavi je uobičajen

Niste ludi ako imate depresivne, tjeskobne i 'lude' misli. Srednjoškolci često imaju takve misli. Ipak, ako mislite da je postalo ozbiljno, vrijeme je da potražite stručnu pomoć.

Iskrenost rješava ljubavne probleme

Da sam ja slijedila ovo, vjerojatno bi mi bilo puno lakše u nekim situacijama. Često mora proći neko vrijeme da vi dobijete hrabrost za iskrenost ili se mora dogoditi puno toga lošega da vi odustanete od prikrivanja, kompliciranja i laži. Ako želite imati zdrav i stabilan odnos s dečkima, predlažem da ne igrate igrice s njima u kojima mentalno manipulirate njihovim umovima kako bi se osjećale moćno. Samo budite iskrene jer ne postoji problem koji se ne može riješiti iskrenošću. Za željeni ljubavni život čovjek treba biti hrabar reći što osjeća.

Biti nesiguran u svoju seksualnu orijentaciju je u redu

Ako vas neka cura privuče ili ako vam se neka cura svidi, to ne znači da ste biseksualne ili gay. Sa sigurnošću možete reći da ste gay ili biseksualne ako se zaljubite u osobu istoga spola, ali ja se ne bi ni tako izrazila jer mislim da etiketiranje seksualnosti nije ispravno. Uobičajeno je preispitivati se jer ste sada seksualno osjetljivije, hormoni vam izraženije rade i utječu na dosta toga u vašem tijelu i umu. A i zaljubiti se u curu ako si cura je potpuno u redu.

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now