67) Kako izgleda razgovor za posao

1.1K 83 7
                                    

Do sada sam bila na pet razgovora za posao i dobila tri od pet posla. Nemam puno iskustva u ovome, ali bi htjela nešto napisati na ovu temu čisto da dobite neki uvid u to jer će većina vas kroz par godina početi raditi. Neki za stalno, neki nešto sitno uz fakultet.

Najbitnije stvari su komunikativnost i životopis. Što vam je bogatiji životopis, to je veća vjerojatnost da će te dobiti posao. Otiđite na tečajeve jezika, volontirajte, otvorite se raznim aktivnostima. Sve ovo zvuči glupo, ali zbog neke totalno nasumične stvari na koju ste išli možete dobiti posao iz snova. 

Izgled igra ulogu u ovome. Neću okolišati. Ako dobro izgledate, veća šansa je da će te dobiti posao. Što se tiče komunikativnosti, što ste opušteniji, to ste komunikativniji. Neki se jednostavno rode više komunikativniji, neki manje. Mislim također da s godinama postajete komunikativniji.

Što će vas poslodavac pitati na razgovoru za posao? 

Koje ste godište, što ste prije radili, u koju srednju školu ste išle, na koji fakultet idete ako idete, kakav odnos imate s prijateljima, opišite se u par riječi, što bi promijenili na sebi da možete, koliko dobro pričate engleski, pričate li još neke jezike, jeste li se bavili sportom, koliko brzo tipkate, imate li neku životinju, kakav odnos imate s roditeljima, sviđa li vam se posao koji vam nudimo, zašto mislite da bi bili dobri u ovom poslu itd.

Ovo sve možda zvuči kao da sam samo kopirala s interneta, ali točno ove stvari su mene pitali. 

Uz vaše stručno znanje, druga stvar koju ljudi traže je karakter. Znači karizma, simpatičnost, poštenje, iskrenost, marljivost, inteligencija, ambicioznost, komunikativnost, brzina, fleksibilnost, snalažljivost itd.

Eto, to je to (:

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now