72) Zašto stvarno patimo za dečkima

1K 78 14
                                    

Prije tjedan dana sam išla s prijateljicom na halloween party gdje je bio dečko koji joj se sviđa. Bile su neke drame pa smo po putu do doma razgovarale. Htjela sam ju savjetovati na što je ona rekla nešto što me baš zamislilo. Meni ljubav predstavlja problem. I shvatila sam da to opisuje toliko cura. Nama je ljubav problem. I to je ustvari problem.

U knjizi Razgovori s Bogom ima jedna odlična rečenica koja opisuje nekolicinu nas. 

Ljudi vole dramu i bol dok jednostavno ne prestanu voljeti dramu i bol. 

Znate koja je razlika između vaše prijateljice koja je u sretnoj vezi i vas koji patite za dečkom? Vi ste pristale na manje. Vi ste vidjele da je kreten i upustile se u to jer volite dramu. Dopisujete se s njim iako ima curu jer volite nedostupne dečke i jer ste nesigurne u sebe pa vam činjenica da se sviđate nekom tko je u vezi podiže samopouzdanje. Spetljale ste se s emocionalno nedostupnim dečkom jer ste možda i vi emocionalno nedostupne.

Morate pristajati na ljude koji će vam donijeti sreću. Kada iskusite pravu ljubav, nećete htjeti više ništa drugo. Moguće je da vam se netko sviđa, da niste s njim i da ne patite. Nije ugodno, shvaćam, ali ne morate cijeli dan posvetiti tome. Sviđa vam se netko. Neka vam se sviđa. Prihvatite svoje osjećaje, prestanite se toliko baviti njima, prestanite ga zvati pijane i sve ostalo što vam donosi dramu. Nemojte se uništavati. Počnite na ljubav gledati kao na lijepu stvar i onda ima više vjerojatnosti da će to postati. I na pitanje zašto patimo za dečkima odgovor bi možda bio zato što tako iznova odabiremo.

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now