118) Kako sam prestala pušiti cigarete

392 20 0
                                    

Počela sam pušiti u prvom srednje na zimu i prestala nakon pola godine jer mi se jednostavno više nije pušilo. To nije bila nekakva ovisnost i popušila bi dnevno oko pet cigareta.

Počela sam ponovno pušiti u srpnju 2019. kada mi je sestrična ponudila cigaretu na klupici pored jezera oko kojega smo biciklirale. Svaki dan bi s njom zapalila tu jednu cigaretu na klupici nakon bicikliranja. Odlučila sam si kupiti kutiju. Kada si kupite kutiju, znajte da to vodi pušenju.

Ja sam tako pušila godinu dana dok nisam u jednom tjednu počela pušiti kutiju do dvije dnevno zbog problema koje sam imala kako bi se smirila i od toliko cigareta mi je postalo jako loše.

Naravno, odlučila sam da više nikada neću staviti cigaretu u usta. Od tada nisam zapalila ni jednu cigaretu. Prvi tjedan nije bio težak, ali nije ni bio lagan. Osjećaš da ti nešto nedostaje. Piješ kavu ujutro, ne smiješ zapaliti. Pojedeš ručak, ne smiješ zapaliti. Vi pušači znate koliko je ugodno zapaliti nakon hrane. Odeš na kavu s prijateljicom, ne smiješ zapaliti. Plus, gledaš ju kako puši, a ti ne smiješ zapaliti. Bilo mi je jako žao što više ne smijem pušiti jer sam obožavala pušiti, ali sam znala da ću si tako spasiti zdravlje.

Sada mi je jako drago da sam prestala jer uštedim 400 kuna (55 eura) mjesečno i jer sam psihički i fizički zdravija. Nisam imala apstinencijsku krizu. Uopće mi nije bilo toliko teško prestati pušiti.

Vama koji želite prestati pušiti, možete uspjeti ako se stvarno potrudite.

Jedna motivacija za vas koji pušite, ako prestanete, bit će malo teže tjedan dana, ali će vam nakon toga biti jako drago što ste prestali. Eto, to je to.

Ako je netko isto prestao pušiti neka slobodno podijeli svoje iskustvo jer me baš zanima x

Savjeti za djevojkeWhere stories live. Discover now