-H44-

2K 45 23
                                    

P.O.V. Harry Styles

"Harry!" Roept mijn zus van boven. "Ja?" "Gaan we de stad in?" Vraagt ze als ze naar beneden komt gerend. Ik haal mijn schouders op. "Prima, waarom?" "Ik verveel me. We zitten al vijf dagen niks te doen." Ik knik. "Is goed. Ook mam en pap of alleen wij?" Vraag ik. "Wij,' antwoordt Gemma met een opgezette lach, waardoor ik moet lachen. "Is goed."

"Waarom wilde je niet dat mam en pap meegingen?" Vraag ik als we eenmaal buiten de deur lopen van het huis van mijn ouders. Gemma haalt haar schouders op. "Om gewoon weer samen goed te praten. Ik weet niet wat je plannen voor de aankomende weken of maanden zijn, dus voor hetzelfde geldt ben je zometeen opeens weer weg." Ik knik. "Ik weet het eigenlijk ook niet. Ik wil gaan werken aan mijn nieuwe album nu ik de tijd en ruimte heb,' zeg ik. Gemma knikt en kijkt me voorzichtig aan. "Je gebruikt het niet alleen om soort van niet aan andere dingen te denken, hè, als je snapt wat ik bedoel?" "Nee,' lieg ik. "Je moet niet gaan overwerken om alleen aan iets anders te kunnen denken,' zegt ze. Ze heeft een bezorgde blik in haar ogen. "Nee,' antwoord ik zonder dat ik bewust ben of het de waarheid is of niet. Ik vind het fijn om iets uit te schrijven als er iets is gebeurd en hier kan ik direct een lied van maken. Het is nu drie maanden geleden sinds ik Louis heb gezien. De flashback gaat mijn hoofd weer door voor de zoveelste keer.

~•~

"Vanille is echt lekkerder hoor,' constateert Gemma. Ik schud mijn hoofd, terwijl ik een lik geef aan mijn bananensmaak ijsje. Gemma lacht. "Wat ga je vanavond doen?" Vraagt ze. Ik haal mijn schouders op met een glimlach. "Gewoon gezellig met Louis,' zeg ik en zonder dat ik er iets aan kan doen, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Gemma zucht en neemt een lik van haar ijsje. "Jullie hebben zoveel geluk dat jongens niet zwanger kunnen raken samen." Ik verslik me in het stukje banaan dat ik in mijn mond had en hoest het weg. "Ik zei helemaal niet dat we dat gingen doen,' zeg ik, nog met mijn keel schrapend. Gemma haalt haar schouders op. "Wacht maar." "Huh?" "Wie topt?" "Gemma!" Roep ik. Gemma begint te lachen en geeft mij een plagend stompje, terwijl mijn wangen rood gekleurd zijn. "Is dat niet Louis?" Vraagt ze als ze even stil blijft staan en ik zie dat Gemma haar ogen tot spleetjes knijpt. "Waar?" Vraag ik. Gemma wijst een richting op waar ik twee jongens op een bankje zie zitten. De bruinharige jongens zitten met hun rug naar ons toe. Ik ken Louis goed genoeg om hem ook vanaf de achterkant te kennen. Ik glimlach. Net als ik zijn naam wil roepen, buigt Roy plotseling naar Louis toe en zitten de twee jongens aan elkaars lip. Het voelt alsof mijn wereld instort en mijn hart stopt met functioneren. 'Ik vertrouw je Louis' sprak ik twee uur geleden. De jongen van wie ik zo hield, staat hier voor me met een ander te zoenen. Het was een fout om hem te vertrouwen. Hield hij wel van me? Nee. Zou hij me gebruikt hebben? Alle vragen draaien door mijn hoofd. Ja, hij houdt van me. Nee. Want de realiteit, de realiteit staat voor mij. Louis met Roy. "Harry,' hoor ik vaag. Ik voel een hand op mijn arm. Ik kijk Gemma aan, maar zie haar wazig door de tranen in mijn ogen. Voordat een van ons nog een woord kan uitspreken, beginnen mijn benen al te rennen. Ik wil weg van hier. Weg van Louis. Weg van de realiteit.

~•~

Een brok vormt zich in mijn keel. Hierna heb ik Louis niet gesproken, al drie maanden niet. "Waar ga je aan je album werken? Ga je weer naar Amerika? De vorige keer was je echt te lang weg,' onderbreekt Gemma mijn gedachten. "Ik weet het nog niet. Het geeft wel rust om het in een ander land te maken. Vorige week hadden we het er nog over, toen dachten we aan Japan,' zeg ik. "Japan?!" Reageert Gemma, 'gaaf, maar dan ben je weer zo lang weg." Ik knik. "We weten het ook nog niet zeker. Jij wil toch ook niet in Londen blijven?" Vraag ik. Gemma haalt haar schouders op. "Ik wil eerst mijn studie afmaken en als ik echt fotografie ga doen dan wil ik wel reizen ja,' zegt ze. "Alleen?" Vraag ik. "Weet ik nog niet, waarschijnlijk wel."

Sweet Creature (l.s.)Where stories live. Discover now