-H2-

3.2K 59 21
                                    

P.O.V. Louis Tomlinson

Ik knipper met mijn ogen, waarna fel licht mijn ogen binnen dringt. Ik ga met mijn handen door mijn haren heen om mijn achterhoofd te grijpen en voel een lichte kater. Ik sta op van de bank waarop ik vannacht heb geslapen en slenter naar de keuken. De koffiemachine zet ik aan aan, wat vervolgens fel geluid maakt. Ik herinner me de vorige nacht, de ruzie met Liam. Ik vind het jammer dat als Liam er eindelijk een keer is, dat het meteen zo is gelopen. Ik snap alleen niet waarom Liam bepaalde uitspraken had gemaakt.

"Hey Lou." Zayn komt de slaapkamer uit lopen, waarna hij grijnst, 'lekker geslapen?" Ik lach terug. "Fantastisch, heb jij ook een kater?" "En of,' antwoordt Zayn met een krakerige ochtendstem. "Lou, het spijt me van gisteren. Toen je weg was heb ik nog even met Liam gepraat en hij bedoelde het echt niet zo. Het was niet zijn bedoeling." Ik knik en glimlach zwak. "Liam slaapt nog, maken wij vast wat ontbijt?" Ik knik weer en zet wat extra koffie.

Met zijn drieën praten we wat over verschillende steden in Nederland. "Utrecht blijft het mooiste,' constateert Liam. "Omdat je nooit ergens anders bent geweest,' zeg ik. "Ik ben in Antwerpen geweest." "Dat ligt in België,' lacht Zayn, waarna ik meelach. "Oh." Liam en ik hadden de ruzie van gisteren uitgesproken en kwamen erover uit dat hij sommige dingen beter niet had kunnen zeggen. Na zijn verontschuldiging doen we net alsof niks is gebeurd, we hadden tenslotte ook wat alcohol op.

"Ik ga vandaag om 13:00 uur de trein pakken,' kondigt Liam aan nadat hij het ontbijt op heeft. Zayn en ik knikken. "Zullen we je afzetten bij het treinstation?" "Ja, dat zou fijn zijn." Ik pak de drie borden op en zet ze in de wasbak. Dan richt ik mijn blik op de klok, welke 12:25 uur aangeeft. "Ik zou vast je spullen pakken, Li."

Het is 12:59 uur als we bij het treinstation aankomen. "Je moet rennen Liam!" We geven elkaar een snelle knuffel en hopen elkaar snel weer te spreken. Zayn en ik wachten af of hij de trein heeft gehaald en om 13:01 krijgen we een appje van Liam:

Liam: Ik zit in de trein boyss, thanks voor deze twee
           dagen! Was erg gezellig... en Lou, nog steeds
             sorry voor gisteren! Ik wilde dat ik het niet
              had gezegd.
13:01

U: Top dat je het gehaald hebt! Liam, het is okay, ik
       ben het alweer vergeten!
13:01

De rest van de dag hebben we kort door Delft heen gelopen, maar al snel zijn we naar huis gegaan door het redelijk slechte weer. "Ik heb trek zeg,' hoor ik Zayn zeggen naast me. "Ja ik ook, het is ook al 19:30." "19:30 al?" Zayn kijkt verschrikt op. "Wie kookt, jij of ik?" Ik heb geen zin om te koken en Zayn waarschijnlijk ook niet, dus antwoord ik: "Ik zag nog twee kant-en-klare lasagna in de koelkast zitten..." Zayn lacht. "Helemaal eens." Hij staat op en loopt naar de keuken, waar hij de lasagna klaarmaakt.

Het is 20:00 uur en Zayn en ik zitten op de bank met de lasagna te wachten op het journaal.
"Vandaag in het journaal:' luidt de nieuwslezer, "verkeersongeluk op de A12, VS vuurt raketten af op vliegbasis Syrië, Rusland veroordeelt actie VS snel, google gaat waarschuwen over nepnieuws en het eerste lied van het eerste album van de britse zanger Harry Styles is uit." Zayn kijkt aandachtig en met een lach naar de televisie. Ik geef hem een vragende blik. "Zayn? Waarom ben je zo blij? Ik hoor alleen maar nare dingen." Hij kijkt me met een opgelaten aan. "Harry Styles!" Mijn expressie wordt alleen maar vragender, met een lichte frons gegraven in mijn voorhoofd. "Uhm, wie?" "Louis, heb je je hele leven onder een steen geleefd?" Hij kijkt me ongelovig aan. "Harry Styles! De beste artiest ooit!" "Ben jij fan ofzo?" Vraag ik lachend. "Nou ik ben niet fan, maar ik vind wel dat hij een hele goede artiest is en hij heeft echt goede liedjes." Ik kijk hem lachend aan. "Maar Zayn, die nieuwslezer zei dat hij net pas een lied uitheeft van zijn eerste nieuwe album." Zayn kijkt bedachtzaam. "Maar dat lied was ge-wel-dig en ik heb alle vertrouwen erin dat de volgende dat ook worden." Ik lach om Zayns enthousiasme en schud mijn hoofd, waarna ik mijn ogen rol. Ondertussen was het nieuws verder gelopen. "Harry Styles...,' klinkt op de televisie, waardoor Zayn zich direct omdraait naar de tv. "In 1 jaar tijd wist al iedereen wie deze Britse zanger is" Ik zie Zayn vanuit zijn ooghoek naar me kijken, wat me laat lachen. "Harry begon in 2011 met zingen in een bandje: White eskimo's, hij wilde verder als solo-artiest en deed mee aan de X factor. Hier werd hij ontdekt door de juryleden en sindsdien maakt hij zijn eigen liedjes. Een van zijn liedjes is bijvoorbeeld: Stockholm syndrome" Een stukje van het lied speelt zich af.

"I know they'll be coming to find me soon

But I feel I'm getting used to

Being held by you

Oh...
Baby, look what you've done to me

Oh...
Baby, look what you've done now"

Ik kijk Zayn vragend aan. Hij zit vol plezier te luisteren, terwijl ik het slechts apart muziek vind. Ik luister liever naar wat oudere muziek of muziek als Twice van Catfish and the Bottlemen. "In 2013 hield mr Styles een pauze, hij heeft niet aangegeven waarom, hij zei dat dit persoonlijk was." "pffff wat is dat dan voor een bullshit,' sis ik. Zayn hoort het echter en kijkt me redelijk boos aan. "Zijn nieuwe liedjes zijn echt leuk, Ik weet het zeker!" Ik rol mijn ogen en kijk terug naar het nieuws. "Maar Harry heeft een nieuw album voor alle fans klaar liggen en ik citeer: "Na de 4 jaar pauze heb ik veel ervaring opgedaan, ik heb nieuwe liedjes klaar voor alle fans. Ik ben dieper in de teksten gegaan en heb meer geëxperimenteerd met genres. Ik ben erg verrast hoeveel fans nog steeds op mij wachtten na deze 4 jaren! All the love" dit zei Harry in een interview van het magazine: Rolling Stones. Vandaag heeft hij zijn eerste lied van het album uitgebracht: Sign of the Times." Het beeld springt over naar een videoclip samen met een stukje van het lied.

"We don't talk enough

We should open up"

Een persoon zit in de videoclip wie in een soort natuurgebied rondvliegt. Ik kijk gefocust naar het scherm. "Is dat Harold Styles?" Zayn lacht hard en rust zijn hand op zijn buik. "Harry Styles bedoel je, Lou." Ik negeer hem en blijf naar het scherm kijken, naar Harold of Harry of hoe hij ook heet. Zijn groene ogen branden door het scherm, waar ik mijn blik op houd. Hij zingt serieus, maar zijn ogen lachen naar me, wat me zonder bewustzijn terug laat glimlachen. "Zie je wel Lou! Je vindt het lied wel leuk!" roept Zayn blij. Ik kijk vragend naar Zayn, lied? Dan pas hoor ik dat het lied afspeelt. Ik vraag me af waarom ik het niet hoorde, maar schud het van me af en focus me op het lied.

"Before it's all too much

Will we ever learn?

We've been here before

It's just what we know"

Het scherm springt weer over naar het journaal, wat me laat schrikken door de abrupte overgang. "En, en, en Louis?" Zayn kijkt me veelbelovend aan en schuift dichter naar me toe. "Ik heb de helft niet gehoord eigenlijk,' geef ik toe. Zayn gaat weer normaal zitten en hij fronst licht. "Waarom niet?" Ik kan me het soort groen in zijn ogen nog herinneren, wat me doet denken aan het groen in zomerse bladeren van de bomen of de verse mindblaadjes voor in de thee met zachte honing. Het laat me licht afvragen of hij zo ook zou ruiken, naar honing. Dan trekt Zayn zijn wenkbrauw op, wachtend op een antwoord. "Omdat, Zayn, ze letterlijk 5 regels hebben laten horen." Zayn lacht me toe. "Wacht maar op zijn volgende liedjes."

_____________________________

Ik moet eerlijk toegeven, het verhaal is nu nog een beetje saai, maar het verhaal gaat wel lopen binnenkort en gebeurt er meer wat volgt naar een verhaal! :)

(1648 woorden)

All the love <3 xx -G

Sweet Creature (l.s.)Where stories live. Discover now