-H13-

3K 58 15
                                    

P.O.V. Louis Tomlinson

Vrolijk loop ik mijn universiteit in met mijn gedachten bij de groen-geoogde jongen. Ik loop naar de plek, waar we altijd afspreken met onze vrienden en zie ze bijna allemaal daar al staan. "Wow Louis, wat heb jij vandaag?" Lacht Eva. "Een hele goede morgen', begroet ik vrolijk met een glimlach. Zayn komt aanlopen met Brandon en Sara. "Holy shit!" Zegt Sara direct als ze bij ons staat, zonder nog iets eerst te zeggen als 'goedemorgen'. "Oh, nog iemand is vrolijk', lacht Eva. "Vind je het gek! Harry's nieuwe lied, omg! Hij heeft een vriendin!" Zegt Sara enthousiast. Direct verdwijnt de lach van mijn gezicht en ik voel Zayns ogen branden op mij. "Heeft Harry een vriendin?" Vraag ik, ik haal mijn hand door mijn haren en probeer me niet anders op te stellen. Sara knikt hevig. "Heb je de lyrics gehoord? Ooja en verder, heel instagram staat vol', zegt Sara. Met mijn adem ingehouden kijk ik naar Sara. Waarom doet dit zoveel met me? "Insta?" Sara opent haar telefoon en laat wat posts zien die over Harry gaan. Er staat bij elke foto wel een ander meisje en er staat van alles bij geschreven. "Harry heeft telkens iemand anders. Hij behandelt ze waarschijnlijk niet echt goed, en hobbelt van de een naar de ander', leest Brandon voor van de post. Ik voel woede in mij opkomen en ik knijp mijn vingers tot vuisten, wat mijn knokkels wit laat maken. "Ja, vind je het gek. Harry krijgt zoveel meiden op zich af. Elke jongen zou daar gebruik van maken', lacht Twan. Ik klem mijn kaken strak op elkaar. Dat is niet waar. Hij behandelt iedereen met respect. "Ja sowieso. Hij is echt een rokkenjager, altijd al geweest volgens mij,' zegt Tom. En dan kan ik er niet meer tegen. "Houd op! Jullie kennen hem geen eens! Hij is dat alles behalve!" Schreeuw ik uit, waardoor de rest van de aula mijn richting op kijkt. Ik schrik ervan en ook schrik ik van mijn eigen uitbarsting. Ik sta snel op en ren de aula uit. Als ik buiten kom, adem ik diep in en uit. Hoe kunnen ze zo over Harry denken? Hij is zo lief naar iedereen, behandelt iedereen met liefde en respect en wat krijgt hij terug? Niks.

Zayn komt naar buiten gelopen en legt zijn hand op mijn schouder, waardoor ik hem opmerk. "Gaat het?" Vraagt hij. "Ik snap niet waarom ze zo gemeen doen over Harry. En nu denken ze echt dat ik gek ben." Hij knikt begrijpend. "Je hebt gelijk, ze kennen hem niet. Jij wel en ik snap niet waarom je ze niet gewoon verteld dat je met hem al een week hebt afgesproken en niet met die andere meid, wie niet eens bestaat. Tuurlijk, het is okay als je het niet wil vertellen, maar dan moet je niet dit soort opmerkingen maken', lacht Zayn. Ik lach zacht mee. "Ik weet ook niet precies waarom, maar iedereen heeft er zo'n mening over, daar heb ik nu geen zin in. Ik ga het nog wel een keer vertellen, maar nu nog niet." Zayn knikt begrijpend. "Zullen we teruggaan?" Vraagt hij, waarop ik knik als antwoord.

Een stuk rustiger loop ik terug de school in met Zayn. Als ik weer bij mijn vrienden kom, kijken ze me allemaal met medelijden aan. "Gaat het?" Vraagt Twan. Ik knik langzaam met mijn hoofd, enigszins verbaasd. "Zayn had uitgelegd dat je soms stemmingswisselingen kan hebben door antibiotica die je krijgt voor je hoofd. Sorry, we wisten het niet', zegt Tom. Ik probeer mijn lach binnen te houden. Wat heeft Zayn nu weer bedacht. Om mijn gelach te verbergen, hoest ik zacht in mijn hand. "Sorry, ik had het moeten vertellen', zeg ik zonder dat ik probeer te lachen. Ik hoor Zayn naast me zacht grinniken. "Geeft niks hoor. We doen gewoon alsof er niks gebeurd is', zegt Eva, wat me tevreden maakt. "Het is nog vroeg, zullen we voordat we beginnen aan het project even aan de tafel zitten?" Vraag ik. De groep stemt in en we lopen naar het plekje waar we altijd zitten in het café.

"Dus het schoolfeest morgen he!" Zegt Eva enthousiast. "Hebben jullie al een pak gekocht?" Vraagt ze. "Ja, gisteren gehaald met mijn zus!" Zegt Twan. "Ik ook', zegt Brandon. "Ik gebruik die van vorig jaar." Zayn knikt. "Ja, ik ook,' vult Zayn Brandon aan. "En jij Louis?" Vraagt Sara, omdat ik best houd van het uitzoeken van kleding, wat schoolfeesten helemaal mijn ding maakt. Echter haal ik mijn schouders simpel op. "Ik heb geen zin om te gaan." "Waarom niet?" Vraagt Eva. Ik haal mijn schouders opnieuw op, 'ik heb niemand om mee te gaan, Henneriek woont te ver weg en ik wil met niemand anders gaan." "Oooo, dus je voelt echt wat voor haar!" Zegt Twan enthousiast. "Wat? Nee. Waarom?" Ik frons en schud mijn hoofd, al weet ik niet helemaal wie ik probeer te overtuigen. "We hadden het over dates naar het gala en jij wil alleen die meid als date." "Vriendschappelijke date', zeg ik, terwijl ik nog aan het fronzen ben, diep in gedachte waarom ik die woorden had gezegd. 'Harry woont te ver weg, en ik wil met niemand anders gaan' had ik gezegd met codenaam voor Harry. Meende ik dat? Eva fronst. "Hemmelien was het toch? Je zei Henneriek" Vraagt ze. Ik slik en druk mijn lippen op elkaar, als ik weet dat ik het zojuist verpest heb. "Bijnaam', zeg ik dan. "Maar Louis, je hebt ons toch? Je hoeft met niemand te gaan. We kunnen met elkaar gaan,'  geeft Sara als oplossing. Brandon en Tom knikken. "Laten we met zijn allen gaan! Iedereen met een vriendin of vriendje neemt die lekker mee, maar we gaan wel als groep', zegt Tom. Ik klaar op en knik instemmend. "Stemt iedereen toe?" Vraagt Zayn, terwijl hij zijn hand voor zich strekt. Ik lach en leg mijn hand erop, Tom volgt. Vervolgens volgen ook Sara, Emma, Eva, Brandon en Twan. We lachen met zijn allen en gooien onze handen omhoog.

Sweet Creature (l.s.)Where stories live. Discover now