YA TEZREUNE

4.8K 42 9
                                    

YA TEZREUNE


Mahsülleri bereketlendiren ve ekinleri yeşerten.

EBCEDİ: 70 veya 700

- Maddi mana da ; bağı, bahçesi ve tarlası olanların okuması gereken dualarındandır.
Toprağa can veren ve toprakta yeni canlar yetiştiren Allah her sesi duyup kontrol eden tek güçtür. Duanın sesi, toprağın ve tohumun sesini ve tespihini işitir.

-Manevi mana da kalbinde haceti olanlar ve umutlarının filizlenmesini isteyenler niyet edip okuyabilirler. Senin nefesi bile yaratan Rabb'in varken kıraçlara düşmen ve düşlerine çöl örmen tamamen yersizdir. Ya Tezreune deyip tevekkül edin.

-Yaşlanınca pek tabii inanmaya ve dine daha fazla vakit ayıracaksın. Bu hep böyledir. Çünkü din gününün yaklaştığını ruhun sana fısıldayacaktır. Henüz ekinler daha filizken yani gençken, din gününe ve dünya günlerine güzellik katmak en güzelidir. Uyarmak değil niyetimiz güzelliklerden pay dağıtmaktır. Rabb'in sofrası, kapısı ve bahçeleri tüm nefes verdiklerine açıktır. Ya Tezreune deyip şükür edin.

-Her ruh öncelikle kendinden sorumludur. Ya Fettah, Ya Latif deyip kapıları açın, umutlarınızı Rabb'in yukarıda tuttuğu gök kubbeye ekin dualarla, güzel niyetlerle ve pozitif düşüncelerle. Sonrası mı, sonrası malum ; Gökyüzünü öpmek mümkün...

İHÇ
GAYBNÂME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)

Gökyüzünü öpmek mümkünWhere stories live. Discover now