YA HANNAN C.C.

8.6K 56 10
                                    

YA HANNAN C.C.

Çok merhametli ve de sonsuz merhamet sahibi...

EBCEDİ: 109

-Bu esmayı okuyan kişilerde ruhsal olarak büyük bir şefkat ve incelik olur. Bu incelik kişiye hem saygınlık hem de mevki getirir. Kalbinizi yumuşatıp hem fiziksel rahatlığa hem de manevi anlamda gelişmesine vesile olur.

-Güzel ahlak ve faydalı davranışlar için de okunur. Şiddete eğilimli olan çocuklar ve yetişkinler için hafifleticidir. Kırıcı bütün haller uzaklaşır. Bu esmanın merhamet enerjisi sadece tevbe (tövbe) ettiğiniz dualar için değildir. Hayata geçmeyen, kabul edilmeyen dualarınız için de okuyabilirsiniz.

-Özellikle ruhen çok ince, duygusal ve içten olup ama bu yönünü sevdiklerine gösteremeyen kişiler için büyük bir armağandır. Ya Rauf veya Ya Halim esmasıyla birlikte okunulduğunda büyük bir dinginlik ve haz verici bir sükunet getirir.

-Kötü olmak bir öncelik ve kayda değer bir davranış olsaydı vicdan dediğimiz ses bizi net biçimde ihya ederdi. vicdanınızın suyunu içerken onun aynı anda hem şifa hem de bir zehir olma ihtimalini unutmayın. Şartların gerekliliği değil, öncelikle adaletin, sonrasında merhametin gerekliliğini yaşamalıyız. Aksi taktirde geri dönüşlü olan bu evrende şartlar değiştiği zaman bize adaletli ve merhametli davranılmayacağından emin olabiliriz. Ya Hannan esması bu yönümüzü hep diri tutmaya yarayan güçlü bir zikirdir.

Merhamet insana kodlanmıştır. Ya merhamet edersiniz, ya da merhamet dilersiniz. Kimisi gören kimisi gösterendir. Gösteren yücelendir. Gören korunandır. Tüm bunlar Allah'ın rahmetinin, şefkatinin ve bağışlayıcı tarafının sonsuz olmasındandır.

-Ya Hannan esması ayrıca çevrenizde bulunan insanların size dürüst, şefkatli ve merhametli davranmasına vesile olur. Kul nezdinde merhamet eden de edilen de sınavdadır. Ya Rahman Ya Hannan şeklinde zikredenler çok büyük sırlara nail olur. Üstelik kalbin içinde saklı olan kapıları açarak, hayatına anlam, güzellik ve de bolluk getiren enerjileri toplamış olur.

-Bazen hayatınızla ilgili konularda sınav gereği başkalarının merhametine kalabilirsiniz. Tıpkı geçmişte belki bir çok kişinin sizin merhametinize kalması gibi. Birisinden böyle bir eza görürseniz, bu sizin için ya görmeniz gereken bir öğretidir ya da geçmişte yaptığınız merhamet dışı bir davranışın geri dönüşüdür. Vird edinerek geçmişin yükünden kurtulabilirsiniz. Allah pek bağışlayıcıdır...

İHÇ
GÂYBNÂME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)

Gökyüzünü öpmek mümkünWhere stories live. Discover now