FE İNNE MEAL USRİ YUSRÂ

11.4K 89 14
                                    


FE İNNE MEAL USRİ YUSRÂ

Her zorluğun arkasında iki kolaylık vardır. 

-Çok önemli bir sûrenin ayetini oluşturan bu güzel dua oldukça ama oldukça etkili bir zikirdir. Bu ayet İnşirah Sûresinde bulunur. Zikredilmesinde büyük yararlar vardır. Kolaylıklar vardır. 

-Her insanın hayatında bulunması gereken bir duadır. Zorlu süreçlerin ardından gelecek güzellikleri anlatır. Bu ayetin zikri zor olan hayatın farklı konforlarının da olduğunu size yaşatarak fark ettirir. Bir gün her şey tersine döndüğünde bu ayeti mutlaka zikredin. Ama buhranlı dönemlerden önce zikretmek ikrah-ı baharı görmeden ilkbahara yetişmeyi mümkün kılar.

-Biten üzücü bir ilişki, ani bir ölüm, kötü bir hastalık, yaşanması muhtemel doğal afet, işinden ve düzeninden olma, aniden gelen içsel bir çöküntü, aşırı mutsuzluk, telafisiz ihanet, maddi bir felaket, sürekli fakirlik ve rızk darlığı gibi örnekler verebiliriz. Bu tür etmenler nefes alan herkesin başına gelebilir. Rabb'im bu güzel ayetin hatırına tüm güzel kalpli insanları güzellikler ve kolaylıklar ile sınasın. Bu tür durumlara düşmemek veya düştüğünüzde ağır ve kalıcı hasarlar almamak adına bu ayeti zikretmeyi unutmayın. 

-Selamete çıkmak isteyenlerin zikri budur. Daralma gibi veya enerjisi günübirlik ya da sürekli düşenlerin okuması gerekir. Getirdiği enerjisel dalgası çok yüksektir. Auranızda matlığa sebep olan negatif enerjileri tersine çevirir.

-Maneviyatında eksiklik ya da zayıflık hissedenler bu ayeti vird etmelidir. Her şeyin üst üste gelmesinde kişi bunların asıl sebebinin kendisi olduğunu unutur ve körelir. Kişi bundan sonra lehine olan bütün güzellikleri içinde bulunduğu olumsuzluktan dolayı ya kaybeder ya da geciktirir. Bu gecikmeler genelde vakitsiz gelen nimetler gibidir. Yine bu zayıflık içinde kişi etrafindaki herkese farkında olmadan sıkıntı verir ve çevresinde sürekli hoş sohbeti olmayan sıkıcı birisine döner. Onu gören herkes kaçar. Bu dışlanmanın sonunda kişi eni sonunda paranoya yaşar. Sürekli sevilmedigini ve istenilmediğini hatta beğenilmediğini düşünerek bütün bu olumsuzlukları kaderi haline getirip kötü bir yaşam sürmeye devam eder. Maneviyatın düşmesi sadece dini açıdan değil, kişiyi sosyal açıdan da yalnızlığa vurur demektir.

-Size büyük ve etkisi zor kırılacak güçler hasıl eder. Hem bedenen hem ruhen kudretli ve dirençli olursunuz. Bütün zorluklar sizin için en güzel kolaylıklara döner. En önemli faziletlerinden biri ise dileklerinizi, dualarınızı, hacetlerinizi ve isteklerinize kavuşmanıza büyük ve güzel vesileler oluşturur.

-Bu ayet iç sesli büyük bir duadır. İnancın insanlara mutluluğu ve zenginliği getireceğinin en güzel müjdecilerindendir.

İHÇ
GAYBNAME
( Gökyüzünü öpmek mümkün )

Gökyüzünü öpmek mümkünDär berättelser lever. Upptäck nu