HASBÜNALLÂHU VE Nİ'MEL VEKÎL

2.7K 33 6
                                    


HASBÜNALLÂHU VE Nİ’MEL VEKÎL

Allah bize yeter. Ne güzel vekildir O

EBCEDİ : 212

-İnsan kendini yardıma çağırdığında ve kendi kendine yettiğinde ; yetişenin kim olduğunu unutmaması gerekir. Ne güzeldir O'nun vekilliğini bilmek ve hissetmek.

-Al İmran Sûresi'nde geçen bu terkip başlı başına dev bir zikirdir. İnsanı kendine toplar ve kendisine getirir. Kişi en çok kendini dağıtır. Bu terkip toplayıcıdır. Başkasına verdiğiniz enerjileri daha çok sizin benliğinize hediye eder.

-Terkibin içinde "Vekil, Hu, Hasib ve Allah isimleri vardır. Bu terkip ; esmaların çok güzel bir şekilde bir araya gelme halidir.

-İnsanın en büyük yardımcısı kendisidir. Kimse size bir ömür yardım etmez. Herkesin bir ömrü ve misyonu var. Görevi ve yazgısı var. Aslında herkesin bir sınavı var. İnsanın en büyük yardımcısı Vekil Ol'an Allah'tır. O'nu tanıyıp, bilmek ve O'ndan dilemek ; insanın kendine en büyük yardımıdır. İşte bundan sebep ; İnsanın en büyük yardımcısı kendisidir. Rabb'ini bildiği kadarıdır.

-Hz. İbrahim'in terkibi diye rivayet edilir. İnananların babası anlamına gelen İbrahim'i ateşin gazabından koruyan O'dur. Herkesi esenliğe çıkaran O'dur. Vekil ve vesil olmayı birbirine katma. Kendini ateşe atma. Huzur sahasından aşağıya atlama.

-Bu terkip ; zor zamanların yerini, kolaylık enerjisiyle değiştiren güçlü bir zikirdir. Kolaylığı davet edin. Kolaylık Allah'tandır.

-İnanılmaz derecede odaklama gücü verir. Bilirsiniz ki her şey, her yer günümüzde odaktan bihaber. Kişi hislerinin odağından bile uzak ve bihaber. Kimsenin kendine dahi 10 dakika tahammülü yok. Herkes kaçıyor kendinden. Kendine katlanamayan kişilerin yaptığı iyilik, iyilik değil, bir kaçıştır. En çok kendinden. Ve benliğini kenara attığı için, bir bakıma Rabb'inden.

-Allah herkesin Vekil'idir. Yorulmadın mı hep başkasına koşmaktan. İyilik yapmak istersen önce kendine dön. Kendinden kaçarak yaptığın iyilikler, karşılığını kuldan dileme ve bekleme ülfeti getirir.

-Karşılık gelmeyince kızarsın. Kızdığın kimdir bilir misin? Gizliden gizliye kızdığın Rabb'indir. Etme, zarar edersin. O yine Vekil'dir. Fakat kendini zayi edersin. Kendinden verme, Rabb'inin sana verdiğinden ver.

-Yardım et, etmesen de bu senin fıtratında vardır. Bu halden kaçamazsın. Yapılan iyiliğin sevabı Hakk katında mükafatı mutlak şekilde ecridir. Vekil vesile kıldıysa o yolu yürümek gerekir. Fakat kendi kul hakkına da girmeden, dengeyi elden götürmeden, vesile ile vekilliği karıştırmadan yürümek gerekir. Haddi aşmamak gerekir. Halbu ki ne güzel vekildir O.

-Kendinden kaçan insanların ilk okuması gereken odaklanma zikridir. İmkanlarına darlık getirmek deliliktir, kendini mühürlemektir.

-İnsan unutkan ve şaşkın bir gafile dönüşebilir. Hep başkasını memnun etmek isteyenin faydası kimedir. Allah'ın memnun kalacağı işlerin başında kişinin kendisini ve benliğini bilmesi gelir. Çünkü sınavdayız. Karşılığını sadece O'nun vereceği sistemde, körü körüne körlüğe aldanmak, ona adanmak ve kendini o körlük ile aldatmak şaşkınlıktır.

-Kişi dilindeki bir çok duayı bu terkip ile kalp enerjisine gönderir. Oraya giden dua, sözün makamsal üstünlüğüdür. Makamı vardır sözlerin bilir misin. O'na ancak güzel sözler yükselir.

İbrahim Halil Çelik
GÂYBNÂME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)
Kelimelerin imanı

Gökyüzünü öpmek mümkünWhere stories live. Discover now