ESRAUEL HASİBİN C. C.

7.2K 68 14
                                    

ESRAUEL HASİBİN C. C.

Tez hesap gören ve en hızlı şekilde hesap soran.

-Rabb'in hem hesap gününde yarattığı bütün kullarını hesaba çekeceğini, henüz mevcut olan ve devam etmekte olan sınavında hesap soranların en hızlısı olduğunu açıklar.

-Hesabınızın kaldığını düşündüğünüz kişilerde ve olaylarda bu isimle Allah'a dua edebilirsiniz. O'nun soracağı hesap sizinkine benzemez.

   Haksızlığa uğramış kişilerin ve bu yüzden canı yananların sakin ve halim olması gerekir. Öfkeyle sadece karşı tarafa değil, kendinize de zarar verirsiniz. Unutmayın ki sizin vereceğiniz ceza O'nunkine benzemez. Bu her şeye karşı susun demek değildir. Fakat doğru yere, doğru zamana bırakanların her daim kazandığını göreceksiniz.

-O hiçbir haksızlığı kimsenin yanına bırakmadı. Geçmiş tarih bunun milyonlarca vesilesiyle doludur. Bu yüzden müsterih olmak gerekir. Unutmayın ki "Halim" olmak zalim olmaktan daha zordur. Fakat sonunda zafer vardır.

-Bu esmayı sadece haksızlığa uğradığınız anlarda değil, böyle bir duruma maruz kalmamak için de okuyabilirsiniz. "Rabb'im beni sadece benimle imtihan eyle. Sana şikâyet edeceğim kullar ve olayları gönlümden uzak eyle" diye yapılmış olan bir dua dünya zamanı için çok kıymetlidir.

-Adaleti yaratan bunun hesabını mutlaka görür. Çünkü hesabı da yaratan O'dur. O'na her iş kolaydır. Fakat doğru yeri ve zamanı en iyi O bilir. Şimdi derseniz ki; mutlak güç O'nda ve zamanı da O yarattı. Niçin bekler ki diyebilirsiniz.

-Rahman olan ve en çok bağışlayan Allah günah işleyen kulunu işaretler vererek pişmanlık duymasını, tövbe etmesini ve sınav gereği iradesine karışmadığı kulunun can yaktığı o diğer kuldan gönül almasını bekler. Bu bir sınavdır. Asla acziyet değildir. Çünkü biz can yaktığımızda ve bunun farkına vardığımızda Allah'ın bizi hemen cezalandırmaması için dua ederiz ve ikinci bir şans isteriz. İşte bu yüzdendir ki kullarına düzelmeleri için işaret verir. Bu süreçte ar bulmayanlara mutlaka iyi veya kötü mükafatı verilir...

ALLAH BİZİ GÜZEL VE MERHAMETLİ KALPLERLE KARŞILAŞTIRSIN.
MERHAMETİ VİCDANIMIZDA HEP ÖNCÜL TUTSUN.

İHÇ
GAYBNAME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)

Gökyüzünü öpmek mümkünHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin