YA MÜMİN C.C.

16.4K 76 10
                                    


YA MÜMİN C.C.

Koruyan, emin kılan, güven veren ve inananlara emniyet sağlayan, iman ışığı uyandıran...

EBCEDİ: 137

-Ya Mümin isminin en güzel faziletlerinden biri, dili yalana ve küfre bulanmış ve kurtarıp arındırmasıdır. Bu sizi güzel söze yönlendirir. Sonra güzel yaşamaya ve güzel bir kişilik olmaya sevk eder.

-Bir diğer etkili faziletleri  ise bağımlılık yapan her şeyden, kibir, riya ve buna benzer kötü ahlak besleyen duygu ve davranışlardan kurtarmasıdır. Kitabınıza uydurduğunuz ve kötülük olduğunu düşünmediğiniz hallerden de uzaklaşırsınız. Aklınıza gelecek bütün fiziksel ve ruhsal bağımlılıklardan muaf olmak isteyenler bu ismi zikretmelidir.

-Genelde günümüz şartlarında  kötü davranışlarda bulunmak tamamen marjinalliği ifade ettiğine dair baskın bir algının olması ve insanları psikolojik anlamda etkilemesi kötüye giden bir işarettir. Bu kötü furyadan kurtulmak isteyenler için Ya Mümin esması ışıklı bir yaşamın anahtarları arasındadır.

-Bu ışıklı yaşam hayal ettiğiniz en güzel yaşam şeklidir. Yani sizin hayalinizdeki yaşamdır, başkasının algı kirliliği yaptığı yaşam değildir. Bu ince noktayı bilmek gerekir. Arzularınıza ve isteklerinize kavuştuğunuz, üzüntüden uzak huzur dolu bir yaşamdır.

-Ya Mümin esması kişiyi hem sıkıntılardan hem de hastalıklardan koruyan güzel bir esmadır. İslamiyete inanan insanlara mümin denilmesinde bu ismin önemli bir yeri vardır. Mümin olmak Kur-an' ı Kerim' deki kurallara uymaktan geçer.

-Tüm bunlarla birlikte Ya Mümin esmasının en önemli gücü kötüye giden ahlakın düzelmesi yolunda güzellikler nasip eylemesidir. Sizi tembellikten kurtarır. Ertelemek, zamana ve yaşamak istemediğin hayata hamallık yapmaktır.

-Bu esmayı okuyan bir mümine vesvese yakın duramaz. Vesvesenin olmaması demek her arzuya en kısa zamanda ulaşmak demektir. Şeytanın aldatmasından ve vesvesinden korunursunuz. Ayrıca bulaşıcı olan hastalıklardan sürekli muhafaza eden bir frekansa sahiptir.

-Mümin olan bir kula cin, büyü, sihir, nazar, vesvese, bela, musibet, ihanet ve buna benzer kötülükler işlemez. Zikredenler iman ışığı ile donatılırlar. Yani inanç ışığı tüm beden ve ruhlarını sararak çok güzel kapıların açılmasına vesile olur.

-Bu ismin enerjisiyle belli bir disipline giren müminler isteklerine, arzularına ve niyetlerine en kısa sürede ulaşır. En güzel istek zamanında ulaşılandır. O halde hayırlısını beklemek de var, kalbindekini hayırlı hale getirmek de var. Bunun seçimi kişinin ibadetinde ve niyetinde gizlidir.

-Allah bu ismi okuyup mümin mertebesine erenleri hiç bir kimseye, hiç bir konuda muhtaç eylemez. Denge, zikredenlerin hayatına en kısa sürede hayırlarla gelir.

-Maneviyatı insanlara derinlemesine yaşatan bir esmadır. Kişiyi bu anlamda rahatlatır ve huzur verir. Hiçbir kötülük, iftira ve haksızlığa uğramazsınız.

-Aklın, bilincin ve bilinçaltının hapsolduğu kötü enerjilerden arınmasına ve korunmasına vesile olur. Kişi bu esmayı vird edindikten sonra içinde daha önce bulunduğu esarete ne kadar maruz kaldığını anlayacaktır...

İHÇ
GAYBNÂME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)

Gökyüzünü öpmek mümkünWhere stories live. Discover now