BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

14.8K 101 16
                                    

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
(BESMELE)

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla...

-Besmele bütün işlerin, dileklerin, duaların, zikirlerin, isteklerin, hacetlerin, eylemlerin ve bütün başlangıçların açılış özüdür. Başlama sözüdür. Sözden öte anahtar bir zikirdir, duadır ve başlı başına bir ayettir.

-Her güne ve o gün içinde yaptığınız her eyleme besmeleyi davet ederseniz kolaylıklar elinize düşen bir anahtar olur. Besmele kişiyi vesveseden ve kötü meta varlıklardan korur. Aurayı kalkan biçiminde koruyan büyük bir fazileti vardır. 

-Kendi faziletlerinin dışında besmelenin içerisinde çok önemli zikirler (Ya Rahman-Ya Rahim ve Ya Allah) vardır. Ayrıca bu isimleri de birlikte okumuş olursunuz. Bu üç esma faziletleri bakımından büyük zikirlerdir. Hele ki besmeleyle birlikte daha büyük bir güç ve dua olmaktadır.

-Besmeleyle birlikte karanlıklar artık bir korku etmeni olmaktan çıkıp sizin ibadet sahanız haline gelir. Yani sessizlik veya karanlık kendinizi en derinden yaşayıp, yaradılışa adayıp bütün kötü olaylardan, olgulardan ve enerjilerden arınmanızdır.

-Karanlığı iyi mana da dost edinenler hem sağlık, hem ruhen daha güçlü, daha sakin ve özlü-erdemli olur. Çünkü karanlıkta ve sessizlikte göz ve kulak yorulmaz. Bu duyuların o an sadece var oluşunuza hizmet etmesi demektir. Karanlıktan korkanlar, karanlığı sevip fakat rahat edemeyenler besmeleyi yüksek sayılarda okurlarsa, bu korkularını yenerler.

-Karanlık ve geceden kasıt tabi ki ibadet ve rahatlık açısındandır. Yoksa Rabb'imiz kulunu her şekilde aydınlığa çıkarır. Ama önemli olan dışsal aydınlık değil, karanlıktayken gözün görmediği ve kulağın duymadığı aydınlıktır. Ondan öte şartlar her ne olursa olsun içsel aydınlıktır. Besmele bu aydınlanmaların çok önemli konu başlığıdır. Konunun başlığını bilen, anlayan ve uygulayan içeriğini zaten zahmetsiz alır.

-Gün içinde okuduğunuz zikirler, yaptığınız ibadetler ve giriştiğiniz bütün işlerde besmeleyle başlamalısınız. Önce besmele okunup sonra okuduğunuz zikirle ilgili niyet edilmelidir. Bu konu çok açık ve nettir.

-Uykusunda korkan çocuk, bebek, yetişkin fark etmeksizin o an orada sesli bir şekilde besmele okumanız yeterlidir. Besmelenin sadece bu durum için sesli okunmasında fayda vardır. Çünkü bilinç uykudadır. Ama ayakta olan bir şey vardır. Bilinçaltı. Onun dışında okunan bütün besmeleler sessiz de okunabilir, önemli olan içten olmasıdır. Hissederek ve ne istediğini bilerek. Bilinçaltı, kayıtlarına en çabuk besmeleyi ve bir kaç tane etkili zikiri alır. Bu bakımdan hemen almasının yanında etkisini hemen göstermesi özel bir sırdır. "Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla"

-Besmele ikna gücünü yükselten önemli bir zikirdir. Her bakımdan olduğu gibi her konuda önemi çok büyüktür. Bereketin artmasında, bolluğun uğramasında, kötü karartıların aydınlanmasında, huzurun vuku bulmasında, kapıların açılmasında, muhabbet ve aşkların oluşmasında, her şeyin yolunda ve hizasında gitmesinde besmelenin gücü ve etkisi vardır.

-Zenginliğin kapıları ve zenginlikten sonra hemen düşmemek adına bereketin gelmesinde besmele büyük bir zikirdir. Besmeleyi zikir olarak hiç okumamış biri bir gününü ayırıp yüksek sayılarda okumasında büyük fayda görür.

-Üstünüzdeki bütün büyüleri, nazarları, negatifliği, bereketsizliği, darlığı, yoksulluğu, kötü enerjileri, şansızlığı, uğursuzluğu, bahtsızlığı ve olumsuzluğu tek seferde üstünüzden alacaktır. Tabi ki hayatınızın güzellikler adına geri kalanı için yüksek sayılar okuyabileceğiniz bir gününüzü ayırmak veya ayırmamak, işte bu da sizin sınavınız, iradeniz ve seçiminizdir. Yüksek sayıdan kasıt ebced değerinin 786 olduğu söylenmiştir. Ama hızlı ve etkili bir enerji için 10 bin veya 5 bin arasında olmalıdır.

-Bir çok sır ve gayb besmele içinde saklanmıştır. Bu gizli faziletlerin hepsini bilmek kul nezdinde imkansıza yakındır. Astım ve benzeri nefes darlığı, solunum yolları rahatsızlığı çekenler için mucizevi etkiler yaratan bir iyileştirici güçtür.

-Ay hafta veya gün içerisinde şöyle bir disiplin veya ritüel gerçekleştirilebilir. Bir gününüzü Besmeleye, diğer gününüzü isteklerinizle ilgili seçtiğiniz esmaya, diğer gününüzü ise "Kûn Fe Yekûn" zikrine ayırıp mükemmel bir enerji toplayıp isteklerinize ulaşabilirsiniz.

-Besmele kalbin, beynin, bilincin ve duyuların Allah'a bağlanma ve adanma şeklidir. Meleklerin gücünü aldığı bir zikirdir. Sırların en çok nail olunanı kişiyi her anlamda yükselten ve nurlandıran tarafıdır. Tabi ki bu sırlara nail olmak isteyenler; kendini varoluşa en samimi şekilde adamalıdır.

-Özellikle odaklanma sorunu yaşayanların dermanı bulacağı kapı budur. Dünya günden ibaret değildir. Odaklanma kişinin kendi iradesidir. O irade size verilmiş bir sır ve güçtür. Kontrol dışı olduğunuz bir hareketiniz varsa orada besmele icabet etmelidir. Günümüzde oldukça yaygın olan odaklanma sorunu, hayatın insanlar üzerindeki en büyük hilesidir. İstediğini almak isteyenler bu yönünü güçlendirmelidir. Besmelenin anlamını ve sırrını anlayanlar bu zikirle beyin nöronlarını kontrol altına alırlar.

-Besmele boyutsallığın ince noktasıdır. Perdelerin kalkması ve insanın hakikate ermesi besmeleden geçer demektir. Kişi O'nun yolunda olmak isterse, besmeleyi tam anlamıyla bilmesi ve okuması gerekmektedir. Kişiye zihnen ve ruhen farklı boyutlar açan besmele hayatın her alanında olması gereken bir felsefedir. O halde hep bir ağızdan ve yürekten
"Bismillahirrahmanirrahim" ...

İHÇ
GAYBNAME
(Gökyüzünü öpmek mümkün)

Gökyüzünü öpmek mümkünHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin